Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS SPIRULINA EN HOE GEZOND IS HET?

WAT IS SPIRULINA EN HOE GEZOND IS HET?

Spirulina: je hebt vast al eens gehoord van dit felgroene goedje. Dit supplement wordt verkocht in capsules en als poeder, maar je vindt het ook geregeld terug in smoothies en healthy shotjes. Maar hoe gezond is spirulina eigenlijk? En wat zit er precies in? Lees hier alles over de voordelen van dit goedje voor jouw gezondheid.

Wat is spirulina?

Spirulina is een natuurlijk supplement dat voor de verandering niet aan een boom of struik groeit… Het is namelijk een algensoort die onder water groeit. In zoutwatermeren om precies te zijn. Van nature komt hij voor in Mexico en Afrika, maar ook in Azië wordt het gekweekt en genuttigd. Deze microalg wordt vervolgens gedroogd en vermalen, waarna je een diepgroen poeder overhoudt. De smaak is eigenlijk wat je ervan zult verwachten: het proeft een beetje aards, maar ook naar de zee.

Zo gezond is spirulina voor je

Spirulina valt onder de zeewieren en algen, en deze worden ook wel de voedingsstoffen van de toekomst genoemd. Dit komt doordat ze een breed scala aan voedingsstoffen bevatten. Van eiwitten, vitaminen, mineralen, antioxidanten tot essentiële vetzuren: het zit er allemaal in.

Dit zijn de gezonde eigenschappen die op dit moment worden toegeschreven aan deze alg:

  • Ontstekingsremmend en vol antioxidanten
  • Kan helpen bij metabole aandoeningen zoals diabetes en te hoog cholesterol
  • Kan uithoudingsvermogen vergroten en je fitter doen voelen
  • Kan bloeddruk stabiliseren en bloedarmoede verhelpenEiwitten: alle aminozuren in één keer binnen

Het mooie aan spirulina is dat het alle essentiële aminozuren in zich heeft die het lichaam nodig heeft. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten; die heeft iedereen nodig. Dit maakt spirulina een mooie en gebalanceerde bron van eiwitten en andere gezonde stofjes voor vegetariërs en veganisten. Maar ook als verstokte vleeseter haal je er natuurlijk gezondheidsvoordelen uit!

Bron van antioxidanten en detoxers

Een van de belangrijkste voordelen van spirulina is namelijk het hoge gehalte aan antioxidanten. Dit zijn ministofjes die je lijf tegen schadelijke vrije radicalen wapenen. En dat zijn weer stoffen die kunnen leiden tot schade aan cellen en weefsels. Spirulina bevat verschillende van zulke potente antioxidanten, zoals phycocyanine en beta-caroteen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

Ook bevat spirulina chlorofyl, het stofje dat het de diepe groene kleur geeft. Chlorofyl heeft ontgiftende eigenschappen en kan helpen bij het reinigen van het lichaam van schadelijke stoffen en toxines. Het kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van darmproblemen zoals constipatie.

Nog een heel interessante bevinding: deze alg gaat de strijd aan met virussen. Van herpes tot griep en HIV. Dat maakt het een goede keuze voor mensen die hun immuunsysteem willen boosten.Stabielere suikerspiegel

Spirulina lijkt een goed hulpmiddeltje voor wie struggelt met diens suikerspiegel, zoals mensen met diabetes. In studies met mensen die lijden aan diabetes type 2 zien we dat zij er baat bij hebben. Bloedwaardes verbeteren al na 2 maanden spirulinagebruik. Best knap voor zo’n simpel algje.

Meer energie met spirulina?

Vanwege al die gezonde stofjes die in spirulina zitten, kunnen mensen zich gezonder en energieker gaan voelen. Dit kan deels een placebo-effect zijn; je denkt dat je gezond bezig bent, dus voel je je gezonder. Toch laten behoorlijk wat studies zien dat spirulina écht heel gezond is en je op verschillende manieren meer energie kan opleveren.

Heeft het ook nadelen?

Iedereen aan de algen, zul je nu misschien denken… Toch hoeft dat niet per se. Voel je je al goed en gezond en krijg je alle voedingsstoffen binnen? Dan heb je niet altijd baat bij een supplement. Ook kan een potent product zoals spirulina natuurlijk ook nadelige effecten hebben. Sommige mensen krijgen last van hun maag of darmen. En bij een aantal aandoeningen wordt het afgeraden om algen te gebruiken. Bovendien geldt voor alle supplementen dat ze kunnen reageren met medicatie die je gebruikt. Vraag dus eerst even aan je arts of het voor jou slim en gezond is om spirulina te slikken.