Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

GUARANA: GEZOND BESJE UIT DE AMAZONE

GUARANA: GEZOND BESJE UIT DE AMAZONE

In het prachtige Amazonegebied groeit tussen de vele geneeskrachtige planten en bomen een wonderbaarlijke plant: guarana. Dit plantje wordt al eeuwenlang door de inheemse bevolking gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder meer energie. In onze moderne wereld vind je guarana terug in energiedrankjes en supplementen. Daarmee kun je jouw energielevels en focus een opkikker geven. Maar de plant heeft nog meer gezondheidsvoordelen! Lees hier hoe gezond guarana precies is.

Eeuwenlange geschiedenis

Aan de guaranaplant (Paullinia cupana) groeien besjes die zo groot zijn als een koffieboontje. Inheemse stammen in de Amazone gebruikten ze al duizenden jaren voor medicinale en ceremoniële doeleinden. Ze verpulveren de gedroogde bessen tot poeder, mengen dit met water en consumeren de drank om energie, alertheid en uithoudingsvermogen te verhogen. In die traditionele geneeskunde van de Amazone wordt guarana nog steeds gebruikt voor diverse aandoeningen, zoals hoofdpijn, spierpijn, diarree en koorts.

Zo gezond is guarana: alle effecten op een rijtje

Het guaranabesje zit vol antioxidanten, en daar kun je eigenlijk niet genoeg van binnenkrijgen. In het kort ruimen antioxidanten de troep in je lijf op, waarmee het ziektes en veroudering tegengaat. Hart- en vaatziekten bijvoorbeeld. Guarana kan de bloedsomloop stimuleren, wat voor veel mensen een mooie gezondheidsbonus is. Ook voor je cholesterol is deze plant een goeie. Het is namelijk in staat om je slechte cholesterol, LDL, te verlagen.

Naast cafeïne bevat guarana ook andere stoffen die mogelijk bijdragen aan gezondheidseffecten, zoals theobromine, theofylline, catechinen en tannines. Deze stoffen werken mogelijk samen met cafeïne, waardoor de effecten langer aanhouden en milder zijn dan die van koffie. Minder last van nervositeit met guarana dus!

Hieronder vind je alle effecten van guarana waar de wetenschap al naar gekeken heeft.

Guarana voor een gezonde energie en focus

Die energieboost die je van guarana krijgt, is vooral afkomstig van de cafeïne die het bevat. Cafeïne houdt je brein actief. Daardoor blijf je niet alleen wakker, maar ook mentaal scherp. Uit verschillende studies blijkt dat het inderdaad de focus kan verbeteren en mentale vermoeidheid kan tegengaan. Maar er is nog een extra voordeel voor je Brainpower… Het blijkt namelijk dat guarana je geheugen en je leervermogen verbetert. Een dosis van 37,5-75 mg guarana lijkt je te kunnen helpen sneller een taak af te ronden en hierbij een betere concentratie te hebben.

Afvallen gaat misschien makkelijker

Sommige studies suggereren dat guarana kan helpen bij gewichtsverlies. Ten eerste zal dit komen door de cafeïne die het bevat. Daarmee kun je jouw vetverbranding namelijk (iets) stimuleren. Maar er is meer goed nieuws: onderzoeken hebben ontdekt dat guarana effect heeft op de genen die verantwoordelijk zijn voor de vetcelproductie. Het kan de aanmaak van nieuwe vetcellen onderdrukken. Dit is alleen wel slechts in het laboratorium gezien, dus 100% zeker weten we het nog niet.

Onze producten met guarana

Bij ons vind je verschillende producten die guarana bevatten. Ten eerste kun je voor onze pure guarana gaan, die al handig overgedoseerd zijn in capsules. Liever zelf dokteren en doseren? Ga dan voor guaranapoeder van Indian Elements. Aangezien guarana zo’n goede energizer is, zie je dit als ingrediënt terug in onze energieboostende producten. 

Heeft guarana negatieve effecten of bijwerkingen?

Guarana is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, zeker wanneer je je aan de dosis houdt en tegen cafeïne kan. De bijwerkingen die je er mogelijk van kunt krijgen, zijn eigenlijk hetzelfde als die van cafeïne:

  • slaapproblemen
  • onrust of nervositeit
  • hoofdpijn
  • maag- en darmklachten

Ben je zwanger, geef je borstvoeding of heb je een aandoening die niet zo lekker combineert met uppers zoals cafeïne? Dan is guarana geen match met jou.