Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

CANNABIS KWEEKVERSLAG

Welkom bij alweer het vierde deel van mijn outdoor cannabis kweekverslag. In mijn vorige outdoor cannabis kweekverslag, Outdoor Cannabis Kweekverslag - Deel 3, hebben jullie kunnen lezen dat ik mijn twee Sensi Skunk Autoflowers heb geoogst. Als vervanging heb ik twee Royal Queen Sweet Skunk dames neergezet. Mijn fotoperiode cannabisplanten doen het goed met de kooien eromheen. Wel heb/had ik een klein bladprobleem bij sommige planten. Dit probleem is inmiddels echter zo goed als verholpen.

Het kweken van Sweet Skunk Royal Queen Seeds!

De twee Sweet Skunk zaadjes van Royal Queen Seeds had ik al eerder ontkiemd en in 20 Liter Air-potten gedaan (zie outdoor cannabis kweekverslag deel 3). Na een goede en snelle ontkieming, kwamen de plantjes al snel uit de grond. Allebei groeiden ze in het begin snel. Één van de twee loopt qua groei inmiddels behoorlijk achter op de ander. Ze staan beide inmiddels 5 weken en de één, de Royal Queen Seeds Sweet Skunk #1, begint al te bloeien en de ander, de Royal Queen Seeds Sweet Skunk #2, is nog een klein plantje. Waar dit mee te maken heeft? Ik weet het niet 100% zeker, maar gezien dezelfde kweekomstandigheden, de potten zijn van hetzelfde formaat en de aarde is exact hetzelfde, denk ik dat het met het fenotype te maken heeft of dat het simpelweg een ‘’slecht’’ zaadje was. Gelukkig heb ik deze twee planten ‘’extra’’ en doet ééntje het in ieder geval wél heel erg goed! De Royal Queen Seeds Sweet Skunk #1 begint, zoals hierboven vermeld, dus zelfs al flink te bloeien!

rqs zaden

Hoe los je cannabis bladproblemen op?

In mijn vorige kweekverslag hebben jullie kunnen lezen dat ik een bladprobleem(pje) had, namelijk geel kleurende bladeren, voornamelijk onderin de plant en vooral bij de oudere bladeren. Ik heb besloten de meeste gele bladeren te verwijderen en de aarde van de planten even goed met kraan en regenwater te spoelen. Dit betekent dat je gewoon een tijdje alleen (afgezuurd) water geeft, dus zonder voedingstoffen en met de juiste pH waarde om teveel voeding/ophoping van voeding te verhelpen of de aarde een neutralere pH te geven. Na alle planten goed ‘gespoeld’ te hebben, zagen velen er al een stuk groener uit. Ik ben daarna weer de juiste dosering voeding gaan geven en het probleem is zo goed als verholpen. Zo goed als, want er is nog één Hollands Hope (#1) waarbij ik voornamelijk onderin wat gele bladeren en verbrande bladpuntjes zie. Van de twee Hollands Hope heeft dus één nog steeds las van het bladprobleem. Deze cannabisplant wordt dus nog even ‘gespoeld’ tot al het (nieuwe) blad weer mooi groen is.

Cannabisplanten in de bloei!

In mijn vorige outdoor cannabis kweekverslag heb ik het gehad over de Autoflowers die bloeiden en geoogst werden. Ik heb verder hierboven al verteld dat mijn Royal Queen Seeds Sweet Skunk #1 ook in bloei gegaan is en nu kan ik jullie tevens vertellen dat een paar van mijn fotoperiode cannabisplanten ook (net) in bloei staan. In de week van maandag 3 augustus viel mij op dat de Monster Zkittlez (#1) bloeiharen begon te krijgen, het eerste teken van startende bloei en een paar dagen later volgde de Monster Zkittlez (#2). Ongeveer één tot anderhalve week later begon de Early Skunk van Sensi Seeds ook te bloeien. Al snel daarna volgde de Critical. Inmiddels staan dus vier van mijn cannabisplanten in de (begin)fase van de bloei.

De Monster Zkittlez (#1) is op dit moment het verst gevorderd in het bloeistadium. Deze rook ik buiten dan ook als eerste goed, voornamelijk met de zon erop of na een regenbui. Ook de andere cannabisplanten die in bloei staan, beginnen nu hun heerlijke geuren te verspreiden. Als voeding gebruik ik de volgende producten van Biocanna: BioRhizotonic, Bio Vega, Bio Flores en Bio Boost. Op het moment dat de bloeifase voor elke plant begon (zichtbare bloeiharen) ben ik even doorgegaan met groeivoeding en ben ik ook bloeivoeding en Boost gaan gebruiken. Inmiddels ben ik overgegaan op alleen Bloeivoeding en Boost met nog een klein beetje wortelstimulator (Biocanna Rhizotonic). Beide cannabisplanten Hollands Hope bevinden zich nog in de groeifase. Ik hoop dat ze allebei binnenkort gaan bloeien. De 'dames', want dat zijn ze gelukkig allemaal zover ik weet, doen het nu verder (erg) goed.

outdoor cannabisplants

Oogst van de Sensi Skunk en mijn eerste blow

Al eerder had ik mijn Sensi Skunk Autoflowers (#1 en #2) geoogst en de toppen (met takken) ongeveer +/- 14 dagen te drogen gehangen. Na de toppen goed gedroogd te hebben, heb ik een deel van de oogst alleen geknipt en een deel samen met een goede vriend van me. Ik vond het een leuke bezigheid, maar wel heel erg sticky (aan de vingers). Dit is echter alleen maar een goed teken toch? Jazeker, een heel goed teken zelfs! Toen ik eenmaal de eerste top van de Sensi Skunk rook, wist ik meteen dat dit erg goede wiet was. Eenmaal gegrind, kwam er een nog veel sterkere geur vanaf. Meteen een pure joint gedraaid, opgestoken en na die eerste hijs wist ik metten dat dit is waarvoor je het allemaal doet. Puur genot! Een lekker biologisch thuis, of in mijn geval in de tuin, gekweekt wietje, dat gewoon goed smaakt en je lekker stoned maakt. De kwaliteit is erg goed, ik sta er zelfs een beetje van te kijken. De kwantiteit had echter wel wat meer gemogen. Maar goed, aangezien de cannabisplantjes last kregen van toprot en ik dus versneld (enkele weken eerder) heb moeten oogsten, denk ik dat het resultaat van 40 gram gedroogde wiet zeker niet slecht is. Kwaliteit boven kwantiteit!

joint rollen

Afsluiting

Lekker genieten van je eigen ‘homegrown’ wiet(je) is echt een heerlijk gevoel, iedereen zou dat horen te mogen ervaren. Check nog even onze Seedshop en zie de vele verschillende soorten Cannabis strains die we aanbieden! Dit was hem dan weer, misschien iets korter dan jullie van mij gewend zijn, maar ik heb toch wel weer een hoop verteld. Als allerlaatste heb ik nog enkele (wereld)beroemde Stoner quotes voor jullie:

‘’Stoners are some of the coolest people you’ll ever meet’’

‘’Don’t judge someone until you have shared a joint with them’’

‘’God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in which is the fruit of a tree yielding seed’’

“Why use up the forests which were centuries in the making and the mines which required ages to lay down, if we can get the equivalent of forest and mineral products in the annual growth of the hemp fields?

‘’Make the most you can of the hemp seed and sow it everywhere’’

‘’Marijuana prohibition has done far more harm to far more people than marijuana ever could’

’‘Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.… unnatural?”

“The biggest killer on the planet is stress and I still think the best medicine is and always has been cannabis”