OVERHEERLIJKE PADDO RECEPTEN
Een paddotrip is iets waar je naar uitkijkt, maar vaak is het eten van de paddo’s dat niet. De meeste mensen zijn niet dol op de smaak en dat maakt dat ze soms tegen het eten opzien. Terwijl dat helemaal niet hoeft. Er zijn zat manieren om de smaak van paddo’s te verbergen. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke pesto maken met paddo´s of ze verwerken in een gezonde salade.
4 Recepten om paddo’s in te verwerken
Je kijkt uit naar je magische trip. Voor je liggen je paddo’s. Die moet je opeten, anders zal je trip niet beginnen. Maar dan komt het moment dat je ze in je mond stopt. De smaak van paddo’s is helaas niet echt om over naar huis te schrijven. Het is alsof je een hap aarde zit te eten. Anderen vergelijken het met het naar binnen werken van een stuk boomschors of een bakje bedorven popcorn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door het eten van je paddo´s een negatieve ervaring krijgt. Dat zou uiteraard een minder goed begin van je magische trip zijn! Hoe je ook denkt over de smaak van paddo’s, laat je uitdagen om ze eens op een andere manier tot je te nemen. Met deze overheerlijke recepten maak je je paddo’s tot een ware delicatesse. Beter kan je paddotrip niet van start gaan!
Wel goed om te onthouden: de stof waar je van gaat trippen, psilocybine, breekt af als de temperaturen te hoog worden. Kook je paddo’s dus niet mee, maar voeg ze toe als het gerecht klaar is. Alleen dan weet je zeker dat je het volle effect van de paddo´s zult ervaren.
1. Paddo Pesto
Pesto is altijd lekker: op een cracker, als dip of over de pasta. De kruidige smaak zal de aardse smaak van de paddo’s zeker overheersen. Voor dit recept heb je een blender nodig. We gaan met dit recept uit van één persoon.
Ingrediënten:
- 30 gram verse paddo’s (gedroogd 3 gram) of 15 gram verse truffels
- Verse groene kruiden (basilicum, peterselie, oregano)
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 60 gram walnoten of pijnboompitten
- 100 ml olijfolie
- Vers gemalen peper
- 1 eetlepel citroensap
Zo maak je paddo pesto:
Doe alle ingrediënten in een kom en vermaal ze met een blender. Ga door tot je een grove massa hebt gekregen. Gebruik de pesto als dip met groente, smeer hem op een cracker of doe hem over pasta. Deze pesto is snel gemaakt en je de paddo’s worden niet verhit, waardoor de werkzame stof psilocybine niet afgebroken wordt.
2. Paddothee
Een simpele manier om je paddo’s te nemen is door er thee van te zetten. Gebruik je gedroogde paddo's, vermaal ze dan tot een poeder. Gebruik 1 gram poeder per kopje thee. Verse paddo’s kun je kant en klaar in de thee doen. Gebruik dan ongeveer 15 gram per kopje. Naast suiker of honing, is ook gember een lekkere toevoeging, die ook nog eens kan helpen tegen misselijkheid.
Bereidingswijze thee van gedroogde paddo’s:
Verhit 250 ml water tot het kookt. Laat het water nu eerst wat afkoelen. Schenk het water in een kom, doe het paddo-poeder erbij en laat dit 5 tot 10 minuten trekken. Giet de thee vervolgens door een zeef in een kopje. Voeg suiker of honing toe voor een zoetere smaak.
Bereidingswijze thee van verse paddo’s:
Breng water aan de kook en laat het vervolgens afkoelen. Schenk het in een kom en voeg hier de verse paddo’s, in stukken gesneden, aan toe. Laat dit 10 tot 15 minuten trekken. Haal de paddo’s uit de kom en voeg ook hier suiker of honing aan toe. Van magic truffels kun je ook thee zetten, lees hier hoe!
3. Magic Mushroom salade
Deze lekkere en gezonde salade zorgt ervoor dat je geen paddo proeft. We gaan met dit recept uit van één persoon.
Ingrediënten
- 30 gram verse paddo’s (gedroogd 3 gram) of 15 gram verse truffels
- 150 gram verse spinazie
- 30 pijnboompitten
- 150 gram zachte geitenkaas
- Scheutje sesamolie
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel mosterd
Zo maak je het:
Doe de spinaziebladeren in een schaal. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie, tot ze bruin kleuren. Doe ze door de salade. Meng de sesamolie met de appelazijn en de mosterd. Roer goed en verdeel deze dressing over de salade. Verkruimel de geitenkaas boven de salade en bestrooi de salada naar smaak met peper. Snijd de paddo’s in stukjes en roer ze door de salade.
4. Risotto 'a la Paddo'
Hoewel paddo’s het meeste effect hebben op een nuchtere maag, kun je ze goed met een maaltijd samen eten. Zeker als die zo goed smaakt als deze! Dit gerecht is voor twee personen. Uiteraard kan dit gerecht ook door één persoon gegeten worden. Het enige wat je hoeft te doen, is de hoeveelheid van de ingrediënten door twee te delen.
Ingrediënten twee personen:
- 60 gram verse paddo’s (gedroogd 6 gram) of 30 gram verse truffels
- 1 gesnipperde ui
- 2 kopjes risottorijst
- 4 kopjes groentebouillon
- 2 gesnipperde lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram champignons
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml room
- 3 eetlepels geraspte kaas (bijv. Parmezaanse)
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Maak de groentebouillon door water te koken en daar bouillonblokjes aan toe te voegen. Haal de pan van het vuur, laat de bouillon iets afkoelen en voeg de paddo’s en champignons toe. Laat deze 15 minuten weken. Haal ze vervolgens uit de bouillon en snijd ze fijn. Schenk wat olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg dan de wijn en de groentebouillon toe en laat het gerecht sudderen tot de rijst gaar is. Vergeet niet tussendoor te roeren. Voeg peper en zout toe, de lente-uitjes en de room. Warm nog even goed door. Haal de pan van het vuur en doe de magische paddo's of truffels en champignons erbij. Bestrooi het geheel met de geraspte (Parmezaanse) kaas.
Ben je nieuwsgierig naar hoe je paddo's kweekt met een growkit? Klik hier: growkit kweken