Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WIETPLANTEN OUTDOOR KWEEKVERSLAG

WIETPLANTEN OUTDOOR KWEEKVERSLAG

Er wordt volop genoten van de eerder geoogste Sensi Skunk, echter begint de voorraad wel behoorlijk te slinken. Hoog tijd dus dat we weer bijna gaan oogsten. Gelukkig zit dat wel goed, want de Monster Zkittlez #1 is al behoorlijk dichtbij oogsttijd. Ik denk nog een week of twee, mits het weer dit toe laat. Mijn bladprobleem is bij alle wietplanten verholpen, op 1 Hollands Hope na, waar ik nog een heel klein beetje gele, verbrande bladeren zie. Het probleem is dus zo goed als opgelost.

Mijn vierde kweekverslag lees je hier:  Outdoor Cannabis Kweekverslag - Deel 4.

Update van de Sweet Skunk Autoflowers (Royal Queen Seeds)

Het gaat goed met de Sweet Skunk #1, iets beter dan met de Sweet Skunk #2, die nog steeds aan de kleine kant blijft. Beide zijn al wel in bloei geschoten, iets waar ik erg blij mee ben. De Sweet Skunk #1 begint al echt toppen te maken en erg sterk te ruiken. Ik was zo benieuwd naar de ‘smaak’ van deze autoflower dat ik stond te popelen om deze alvast te proeven. Ik las eens op het internet een goede tip hoe je toch de smaak kon testen zonder de top ervan af te knippen. De tip is als volgt: draai een joint, rol je joint tussen de toppen en bladeren van je bloeiende plant en voilà, nu is je joint weliswaar erg sticky, maar zit ie ook volledig onder de THC trichomen en de geur en smaak van je plant(je). Bedankt voor deze gouden tip! Een fantastische tip, die ik dan ook heel graag met de lezers van deze blog deel.

cannabis toppen

Update bladprobleem cannabisplanten

In mijn vorige verslagen lazen jullie over een bladprobleem. Het betrof vergeling en lichte verbranding van de bladeren, veroorzaakt door overvoeding. Dit probleem is bij alle planten volledig verholpen, op één Hollands Hope na, waar ik nog steeds een heel klein beetje gele, verbrande bladeren zie. Het probleem is dus zo goed als opgelost. Het spoelen heeft dus zeker geholpen.

Update bloei outdoor cannabisplanten

In mijn vorige verslag lazen jullie hoe de meeste van mijn wietplanten in bloei zijn geschoten en sinds een week of twee, dus ook de twee Sweet Skunk cannabisplanten van Royal Queen Seeds. Mijn fotoperiode planten staan nu allemaal volledig in bloei! De Monster Zkittlez #1 is op dit moment nog steeds het verst gevorderd in het bloeistadium, gevolgd door de Monster Zkittlez #2 en ook door de Early Skunk & Critical, die beide ongeveer even vergevorderd zijn. De Hollands Hope #1 bloeide ongeveer een week eerder, beide Hollands Hope cannabisplanten bevinden zich inmiddels in ongeveer hetzelfde bloeistadium. Als voeding gebruik ik nog steeds Rhizotonic, Flores en Boost van BioCanna. Ik gebruik meestal de helft van de aanbevolen dosering, behalve wanneer ik Rhizotonic gebruik. Inmiddels ben ik bij alle planten gestopt met het geven van groeivoeding en geef nu dus alleen nog BioCanna Rhizotonic, Flores en Boost. Alle cannabisplanten doen het, op een klein probleempje hier en daar na, nog steeds erg goed en bloeien allemaal mooi. De Monster Zkittlez #1 zal in een week of twee geoogst kunnen worden en de Monster Zkittlez #2 ongeveer over een week of drie. Voor de twee Seeds Sweet Skunks van Royal Queen Seeds denk ik nog een week of 2-3 nodig te hebben. Wanneer de Early Skunk & Critical klaar voor de oogst zullen zijn, kan ik het nog niet echt goed inschatten, maar ik denk en hoop ergens eind september/begin oktober. De Hollandse Hope #1 en #2 zouden als laatste ergens in de eerste of tweede week van oktober klaar moeten zijn. Natuurlijk zijn dit slechts schattingen van mij gebaseerd op mijn ervaring en kennis over deze Indica dominante soorten en de bloeitijd die de zadenleveranciers aangeven.

weed

Goed nieuws en slecht nieuws

Waar zullen we mee beginnen? Laat ik dan maar eerst het ‘’slechte’’ nieuws vertellen, want het positieve nieuws kan hier hopelijk verandering in brengen. Daar gaan we: TOPROT! De vrees van elke kweker heeft ook bij één van mijn planten wat schade aangericht, namelijk bij de Monster Zkittlez #1. Ik controleer mijn planten elke dag. Ik zit vaak even een uurtje of wat langer buiten, soms met een lekker jointje, bij mijn cannabisplanten. Zo zie je snel als er een probleem is en/of de planten (nog) gezond zijn.

Daarnaast is het zeker niet erg om in mijn heerlijk rustgevende (cannabis)tuin te zitten en alle geuren tot me te nemen en het uiterlijk van de plant te (her)kennen. Het is hierbij wel belangrijk dat je ook de plant van dichtbij controleert, want met alleen op je stoel zitten en kijken, hoe rustgevend dat ook is, kom je er niet. Hoe dan wel? Door alle bloeiende cannabisplanten en hun takken en toppen allemaal stuk voor stuk te controleren. Het controleren van de wiettoppen doe je door de toppen zachtjes iets uit elkaar te trekken en er goed tussen te kijken. 

Ziet het er gezond uit? Is het niet bruin of wit? Als je de cannabistoppen voelt of aanraakt, zijn ze dan niet zacht? Is de top bruin en vaak zacht(er) of laat de top heel makkelijk los als je er een beetje aan trekt, dan heeft je plant waarschijnlijk last van toprot. En dat was dus ook bij mijn plant het geval. De oorzaak hiervan is vaak een lagere temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Over het algemeen heb ik het idee dat toprot sneller voorkomt bij Indica dan bij Sativa cannabisplanten. Na het vinden van toprot knip je bij beginnende toprot meteen alles ertussenuit en gooi je dit weg om te voorkomen dat sporen zich alsnog verspreiden. Is de toprot al verder gevorderd, dan kun je de plant beter meteen oogsten en alsnog alle toprot er ruimschoots tussenuit knippen.

Toprot kan je hele oogst doen vernietigen. Gelukkig is de toprot die mijn ene plant heeft niet vergevorderd en net beginnend, dus heb ik het er gelukkig tussenuit kunnen knippen. Belangrijk is dat je de schaar of het knipmaterieel daarna GOED ontsmet en uiteraard dagelijks je plant blijft controleren op (terugkerende) toprot. Blijft het terug komen dan is het beter om de cannabisplant meteen te oogsten en het rot er dan uit te knippen, zodat dit niet gerookt wordt of zich verder verspreid tijdens het drogen. Hopelijk komt de toprot niet meer terug, maar de tijd zal het leren. Uiteraard kan goed weer hierbij helpen. En toen werd mijn wens zomaar werkelijkheid! In week 38 verbeterde het weer aanzienlijk, net wanneer mijn wietplant(en) wel wat extra zon en warmere temperaturen konden gebruiken. Mijn cannabisplanten, en ik ook, hebben volop van het lekkere weer genoten. Mijn wietplanten zijn erdoor sneller gaan groeien en bloeien. En ook voor de strijd tegen de toprot is dit zeer positief. Hopelijk brengen de koude nachten daar geen verandering in.

outdoor kweken wiet

Ontbladeren van de wiettoppen

Een techniek die door veel growers wordt toegepast om onder andere meer luchtcirculatie (rondom de cannabistoppen) te creëren, is het deels ontbladeren van bloeiende cannabisplanten. Deze techniek helpt om de kans op schimmels en toprot te verkleinen, doordat er meer luchtcirculatie komt. Ook wordt er meer energie in de productie van wiettoppen gestoken in plaats van in de groei van bladeren. De meningen over het ontbladeren van cannabisplanten zijn echter verdeeld onder zowel binnen- als buitenkwekers. Sommigen doen het helemaal niet en vinden dat de natuur zijn gang moet gaan. Anderen doen het alleen als de bladeren erg geel worden en afsterven, sommigen doen het als de bladeren schaduw over de wiettoppen creëren en weer anderen knippen, tegen het einde van de bloeitijd, bijna de hele plant kaal. 

Mijn advies is dan ook: doe vooral wat bij jou goed voelt, maar zorg er altijd op z’n minst voor dat je plant nog wel wat grote bladeren (fan leaves) overhoudt. Het merendeel van de kleinere bladeren rond de wiettoppen (suikerblaadjes) kun je gewoon laten zitten. Als dit er echter heel veel zijn, en ook nog eens schaduw over je top(pen) creëren, dan zou je er eventueel enkele kunnen verwijderen. Ikzelf heb de  Monster Zkittlez #1 zo goed als kaal geknipt voor (veel) meer luchtcirculatie en om zijn wiettoppen effectief af te laten rijpen. Dit heb ik uiteraard alleen gedaan, omdat deze plant in een eerder stadium last had gekregen van toprot. De rest van de wietplanten heb ik allemaal ‘strategisch’ ontbladerd. Wat ik daarmee bedoel is dat ik op gevoel hier en daar wat blad verwijderd heb en met name de bladeren die (teveel) schaduw over de wiettoppen creëerden. Zo komt het zonlicht op de toppen en zullen deze een effectiever proces van fotosyntheses ondergaan. Fotosyntheses is kort gezegd: het omzetten van zonlicht in bruikbare energie. Fotosyntheses gebeurt bij alle planten, bomen, algen en zelfs bij sommige micro-organismen.

Afsluiting

De twee Sweet Skunks Autoflowers van Royal queen Seeds staan, net als de rest van mijn wietplanten staan, in bloei. De ene wietplant wat meer dan de ander. Dit laat een mooi verschil zien tussen alle verschillende stadia van de bloeifases. De geuren zijn erg sterk en de cannabisplanten ruiken allemaal werkelijk heerlijk. Hopelijk hebben we de toprot bij de Monster Zkittlez #1 overwonnen mede dankzij het betere weer van week 38. Laten we hopen dat de toprot niet meer terugkomt. Mocht dit echter wél het geval zijn dan zal ik er meteen bovenop zitten. Alle cannabisplanten laten een mooie topvorming zien en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe ze er over een paar weken bij staan, ruiken en misschien zelfs al smaken. Kort samengevat: het gaat erg goed met mijn buitenkweek en ben ik (tot dusver) meer dan tevreden! 

Koop de allerbeste wietzaden hier: Seedshop 24High

Meer info over wat Gefeminiseerde, Autoflowers en CBD zaden zijn? klik hier: Verschillende soorten wiet zaden