Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS MOLLY EN WAAROM IS HET ZO POPULAIR

WAT IS MOLLY EN WAAROM IS HET ZO POPULAIR

Wie kent het eigenlijk niet? Het welbekende Molly, ook wel XTC (Ecstasy, E) of MDMA genoemd. Vaak worden er dus verschillende benamingen voor gebruikt. Soms betekenen ze hetzelfde, maar vaak ook weer niet. Inmiddels behoren deze drugs tot de populairste (party)drugs onder voornamelijk Westerse jongeren. Wat zijn Molly, XTC en MDMA precies? Welke psychoactieve effecten hebben ze ? En waarom zijn ze nou zo enorm populair? Dat en nog veel meer gaan we in deze blog behandelen.

Het ontstaan van MDMA

MDMA werd in 1912 ontwikkeld door een Duits farmaceutisch bedrijf, genaamd Merck. Destijds heette deze drug Methylsafrylaminc en was het ontwikkeld om bloedremmende medicatie te synthetiseren. Al snel werden andere effecten van deze drug bekend, zoals: algemene stimulering, een hallucinogene werking, een aanzienlijke energieboost, waarnemingsverstoringen, verstoringen in de perceptie van tijd en versterkte zintuiglijke ervaringen. MDMA wordt ook wel beschreven als een entactogeen. Een entactogeen is een psychoactieve stof die de behoefte om aangeraakt te worden en je gevoel van empathie vergroot. Dit houdt in dat gebruikers een gevoel van saamhorigheid en openheid ervaren en zich tegelijkertijd energieker kunnen voelen.

In de jaren 50 werd er door het Amerikaans leger geëxperimenteerd met MDMA en werd het middel voorgeschreven voor soldaten die van oorlogen terugkwamen met trauma’s. Het bleek te werken, al is er echter is niet genoeg onderzoek naar gedaan om dit te bevestigen. In de jaren 60 begonnen voornamelijk onafhankelijke medische wetenschappers zich bezig te houden met MDMA. In de jaren 70 en 80 begonnen ook steeds meer therapeuten te experimenteren met MDMA, omdat ze in de therapeutische en helende effecten van deze stof geloofden. Ook veel van hun patiënten zweerden bij het helende effect van deze psychoactieve stof. Nog steeds zijn er veel doctoren, onderzoekers en patiënten die in dit helend effect geloven. Er wordt echter te weinig onderzoek naar gedaan om ook maar iets te kunnen bewijzen of te ontkennen. Gedurende diezelfde periode, in de laat jaren 80, werd XTC, Molly, MDMA steeds vaker als partydrug gebruikt.

Wat zijn XTC, Molly en MDMA

XTC en MDMA gebruik komt erg veel voor in het huidige uitgaansleven. Voornamelijk onder jongeren begint het weekend vaak met het nemen van een XTC pilletje of MDMA , al dan niet in poedervorm. Vaak wordt er bij het gebruik van een XTC pil of MDMA automatisch vanuit gegaan dat je MDMA gebruikt. Dit is echter lang niet altijd het geval. Vaak is XTC of MDMA een verzamelnaam van een mix van allerlei ingrediënten. In principe zou MDMA het enige hoofdingrediënt moeten zijn in zowel Molly als XTC, maar vaker wel dan niet zit er geen MDMA in deze twee psychoactieve stoffen. MDMA is een wit poeder of kristalfijne stof en bevat in principe alleen het hoofdingrediënt MDMA, maar vaak bestaat het mede uit een mix van andere stoffen. Dit kunnen werkelijk allerlei stoffen zijn: vaak andere of goedkopere drugs en soms zelfs baking soda en/of steengruis. Hetzelfde geldt vaak ook voor XTC, alleen is XTC meestal in pillen of capsules verkrijgbaar. Uit een recent rapport van de DEA is ontdekt dat slechts 13% van alle MDMA in omloop daadwerkelijk MDMA bevatte! En dat is dus behoorlijk zorgelijk, omdat de meesten zich niet eens vragen wat ze nou daadwerkelijk innemen. 

Gebruik van XTC, Molly en MDMA

Als je dus MDMA wilt gaan gebruiken in welke vorm dan ook, raden wij je met klem aan om jezelf (en medegebruikers) ervan te verzekeren dat je echte MDMA krijgt. Uiteraard zullen we je nooit aanmoedigen tot de aanschaf of het gebruik van welke illegale drugs dan ook, maar mocht je het toch willen gaan gebruiken, zorg er dan voor dat je degene waar je de drugs vandaan haalt goed kan vertrouwen. Je kunt bijvoorbeeld aan de dealer vragen wat de samenstelling van zijn product(en) is. Vraag dan nog specifieker naar de hoeveelheid MDMA, die geeft ook meteen de sterkte van de drug aan. Een betrouwbare dealer weet precies wat er in zit. Verder is het een idee een betrouwbare drugstest kit aan te schaffen zodat je zelf precies kunt testen welke stoffen er in je XTC pil of MDMA zitten en dus weet wat je gebruikt. Wel zo'n prettig idee. Je kunt een zuiverheidstest makkelijk online kopen.

Zorg er verder voor dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen voordat je daadwerkelijk iets gaat innemen. Zorg voor genoeg vochtinname (water) vóór en tijdens de trip. Drugsgebruik zorgt vaak voor veel vochtverlies, door middel van transpiratie. Dit vochtverlies moet aangevuld worden om uitdroging te voorkomen. Bij het zweten verlies je niet alleen veel vocht, maar ook zouten en mineralen. Voornamelijk sportdranken die elektrolyten bevatten, helpen erg goed tegen het verlies van mineralen én bij het voorkomen van uitdroging! Het kauwen van kauwgom bijvoorbeeld kan helpen om de kaken te ontspannen. Pas echter wel goed op dat je niet op je tong bijt, daar je door het gebruik van MDMA minder voelt of het minder snel doorhebt. Je zult echt de eerste niet zijn! Zorg er ook altijd voor dat je je lekker in je vel voelt wanneer je drugs wilt gaan gebruiken. Mocht dit niet het geval zijn dan raden we je absoluut af om het niet te doen.

 


Wanneer je, na het treffen van de juiste voorbereidingen, MDMA (in poeder of tabletvorm) gebruikt, begin je de eerste effecten gemiddeld na ongeveer 20 minuten tot drie kwartier te voelen. De eerste 15 tot 30 minuten van je trip lopen de psychoactieve effecten in intensiteit op en houden daarna gemiddeld zo'n 3 uur aan. Alhoewel er soms ook nog na die periode bijeffecten voelbaar kunnen zijn. De eerste XTC gebruikers nemen gemiddeld één tot twee pillen of ongeveer 50-150 milligram van Molly/MDMA. Vaak wordt er een tweede dosis genomen nadat het effect van de eerste dosis begint af te zwakken. Deze keuze is echter geheel aan de gebruiker zelf en die moet zijn eigen grens echter wel kennen en ook aangeven. Uiteraard hoor je ook op elkaar te letten en ervoor te zorgen dat iemand niet teveel gebruikt en dus een overdosis neemt. Ook kan deze drug nare bijwerkingen hebben als je teveel of te vaak gebruikt. Dit heb je trouwens minder tot niet met natuurlijke psychedelica.

Amerika en Ecstasy

Ecstasy/Molly/MDMA zijn al sinds ze hun intrede deden als partydrug, bekend in Amerika en daarbuiten. Als we naar de gebruikers kijken dan gaat het vaak om een counterculture, en in dit geval om een rave-culture. De rave-cultuur is ontstaan rond/in de jaren 80, toen XTC steeds populairder werd, destijds nog voornamelijk in Amerika. Al snel verspreidde de rave-cultuur en hiermee ook de keuze voor deze drug naar de rest van de wereld. Inmiddels is een belangrijk aspect voor de meeste XTC-gebruikers het luisteren naar Electronic Dance Music (EDM). Zij bezoeken daarbij ook vaak dance-events, zoals festivals en Rave Party’s waar veel gebruikers of "Ravers" samen komen. Raves zijn eigenlijk de gehele nacht durende feesten, waar vaak elektronische muziek luid gedraaid wordt. Raves worden vaker wel dan niet illegaal georganiseerd. Door het gebruik van de drugs in combinatie met de muziek en de sfeer, voelen mensen zich euforisch, vredelievend en worden hun emoties hierdoor versterkt. Het raven is voor de meesten een groot onderdeel geworden van deze counterculture, al geldt dit natuurlijk niet voor alle Ecstasy, Molly, MDMA.
Ondanks de illegale status van XTC zijn er voornamelijk in Amerika, maar ook daarbuiten, nog steeds veel medische wetenschappers die denken dat MDMA therapeutische effecten heeft. Volgens hen zou MDMA kunnen helpen bij de behandeling van mensen met PTSD of mensen die aan depressies lijden en bij diepgaande gedragsproblemen en/of bij het verwerken van traumatische ervaringen. Desondanks wordt groot wetenschappelijk onderzoek naar MDMA, vandaag de dag nog steeds tegengewerkt door het huidige systeem en de huidige wetten. Hoewel er hier en daar steeds iets meer bekend wordt over de therapeutische werking van MDMA, weten we nog lang niet genoeg over deze drug. En dat terwijl er toch jaarlijks, alleen al in Amerika, 17 miljoen mensen minimaal één keer MDMA in hun leven gebruikt hebben. Dat is hetzelfde aantal als de gehele populatie van Nederland!

Over het algemeen is het aantal MDMA gebruikers over de gehele wereld in slechts 10 jaar tijd meer dan verdubbeld! Zolang deze drug illegaal blijft en er nog steeds geen groot wetenschappelijk onderzoek naar het therapeutische effect van de drug toegestaan wordt, zal er altijd, voornamelijk in de VS, een enorme (illegale) vraag naar MDMA zijn. De meeste MDMA die op dit moment Amerika ingevoerd wordt, zal dan nog steeds vanuit Canada de grens over gesmokkeld worden. Een ander deel zal via het scheepsverkeer en allerlei andere manieren naar binnen gesmokkeld worden. Zolang wetenschappers wordt belet om baanbrekend onderzoek te doen naar de therapeutische werking van MDMA, kunnen criminelen nog steeds goud geld aan de handel in MDMA blijven verdienen en hun criminele activiteiten dus blijven voortzetten. Vaak zijn het niet de criminelen, maar de patiënten, de recreatieve gebruikers en dus voornamelijk de kleingebruikers die in de gevangenis belanden.

Steeds meer wetenschappers en politici beginnen zich echter af te vragen of sommige drugs eigenlijk wel zo gevaarlijk zijn als men ons in het verleden deed denken. Zo werd cannabis, bijvoorbeeld, in het begin (jaren 60 en 70) nog "Duivels Kruid" genoemd. We weten nu inmiddels echter wat voor positieve, medicinale en therapeutische werking cannabis (CBD) op mensen kan hebben. Zou het met MDMA niet dezelfde kant op kunnen gaan? De tijd zal het leren....

@TheStonedGrower op Instagram