Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd
Slider image 2

MUSHROOMS

Welkom bij de 24High Mushrooms & Truffels! Magische Truffels & Paddo's zijn bewustzijnsveranderende en hallucinerende middelen. De verkoop van vers geoogste paddo’s is niet langer toegestaan in Nederland, Verse Truffels mogen wel verkocht worden. Maar wees niet getreurd, paddo’s thuis kweken mag nog wel! Daarom kan je nog steeds genieten van een trip op paddo’s. Paddo's kweken is kinderlijk eenvoudig. Met het bestellen van een paddo kweekset bij 24High ben je van alle gemakken voorzien en kan het kweken beginnen. Geen zin om te kweken en te wachten tot je kan oogsten? Probeer dan onze verse Magische Truffels die meteen genuttigd kunnen worden. Paddo's en truffels zijn erg gewild en populair deze zijn dus altijd voorradig bij 24High. Wacht niet langer en bestel Magie in een doosje!

PADDO GROWKITS & TRUFFELS ASSORTIMENT:Magic Mushrooms

Magische truffels en paddo's (shrooms) zijn bewustzijn veranderende en hallucinerende middelen. De verkoop van vers geoogste paddo’s is niet langer toegestaan in Nederland, verse truffels mogen wel verkocht worden. Maar wees niet getreurd, paddo’s thuis kweken mag nog wel! Daarom kan je nog steeds genieten van een trip op paddo’s. Om je een goed beeld te geven van Magic Musthrooms, oftewel paddo's, geven wij je op deze pagina meer informatie zodat je kan ontdekken of het kweken van paddo's iets voor jou is of niet.

Wat zijn Magic Mushrooms, ofwel paddo's?

Voordat we dieper ingaan op onderwerpen die de verschillen en het gebruik van paddo's aansnijden, is het eerst goed om te weten wat Magic Mushrooms / paddo's zijn. Onder Magic Mushrooms en paddo's verstaan we expliciet paddenstoelen die geestverruimend werken of zorgen voor een hallucinerend effect.

Wat zijn Magic Truffels?

Magic Truffels, zijn truffels die bewustzijn veranderd werken of zorgen voor een hallucinerend gevoel. Magic Truffels hebben vaak een walnoot-achtige smaak. Goed om te weten is dat Magic Truffels na de oogst voor ongeveer 50% uit water bestaan. Na het drogen van Magic Truffels houd je ongeveer de helft van het gewicht over. Let op dat dit wel verschilt per soort en hoe je het kweekt.

Wat is het verschil tussen paddo's en truffels? 

Nu denk je misschien: wat is dan het verschil tussen paddo's en truffels? De werking lijkt wel hetzelfde? Toch is dit niet het geval. Het grootste verschil is dat paddo's boven de grond groeien en truffels onder de grond. Paddo's verspreiden de sporen van de schimmel boven de grond, waardoor de schimmel boven de grond zich kan voortplanten. Truffels kan je zien als knollen waar de schimmel voeding in bewaart om te overleven.

De trip die mensen ervaren wanneer ze paddo's of truffels gebruiken, kan verschillen. Dit komt doordat er in paddo's en truffels niet altijd exact dezelfde stoffen zitten. Toch zitten de grootste verschillen in de hoeveelheid die de gebruiker inneemt, de omgeving waar het genomen wordt en de gevoelens en gedachten van de gebruiker.

Magische truffels en paddo's bevatten allebei de stof psilocybine. De Psilocybine wordt door het lichaam afgebroken/omgezet tot Psilocine. Deze stof is verantwoordelijk voor de psychoactieve en hallucinerende effecten. Een mycelium is een ondergronds netwerk van schimmeldraden/hyfen. Uit het mycelium groeit de magische paddenstoel wat bovendien ook de vrucht is van het mycelium. Sommigen magische paddenstoel soorten creëren in het mycelium een soort van water en voedsel opslag (truffels) voor in te droge tijden. Deze verharde en knolachtige mycelium (truffel) bevat dus ook dezelfde stoffen (psilocybine) als de magische paddo! Ook magische truffels (sclerotia) zijn net als de paddo in staat om je bewustzijn te veranderen of je geest te verruimen. Hieronder vind je een kleine selectie van onze truffels:

 • Psilocybine Utopia Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Valhalla Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Pajaritos Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Amazonia Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Nirwana Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Hollandia Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine The Wizard Magische Truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Double Vision Magische truffels (sclerotia)
 • Psilocybine Bulk Magische truffels (sclerotia)

Wat maakt magische paddo's en truffels psychedelisch?

Magische truffels en paddo's bevatten de stof psilocybine. Deze stof is medeverantwoordelijk voor de wonderbaarlijke psychedelische effecten die een magische truffel of paddo geven. Eenmaal een psilocybine en truffel of paddenstoel te hebben geconsumeerd begint het lichaam enzym de psilocybine af te breken tot de magische stof psilocine. Psilocybine en psilocine zijn tryptamines. Omdat de cel van de psilocine erg op die van serotonine lijkt, wordt deze geaccepteerd door de serotonine receptoren. Door deze gelijkwaardige chemische verbinding is het dus mogelijk voor de psilocine cel om zich te binden aan deze receptoren.


psychedelische truffels

Hoe lang houdt het effect van shrooms aan?

Het effect van shrooms kan tussen de 1 en 6 uur aanhouden. Let op dat er veel factoren invloed op hebben. Denk zoal aan de soort, de hoeveelheid die je inneemt, je lichaamstype, hoe je in het verleden hebt gereageerd op paddo's, hoe kortgeleden je iets hebt gegeten en de kracht van de paddo of truffel die je hebt gegeten. We kunnen daarom niet precies zeggen met hoeveel uur je rekening moet houden, omdat dit per persoon en situatie verschilt.

Wat zijn de effecten van paddo's?

De effecten van paddo's kunnen veel verschillen om dezelfde redenen waardoor het effect langer of korter kan duren. Om je een beeld te geven van een aantal effecten van paddo's, geven we je hieronder een korte indicatie:

 • Je ziet dingen anders. Zo kunnen kleuren intenser worden waargenomen, of gaan objecten bewegen. Ook worden geluiden, geuren en smaak intensiever waargenomen.
 • Je voelt je vaak positiever en euforischer. Let op: voel jij je wat meer down of zit je niet lekker in je vel? Het kan ook je negatieve gevoelens nog meer versterken.
 • De tijd lijkt langer te duren. Een minuut kan aanvoelen als een uur, dus houd hier rekening mee.
 • Denkprocessen zijn anders: hierdoor kan het zo zijn dat je bepaalde verbanden legt die je eerst misschien niet zou leggen. In sommige gevallen kan dit zorgen voor meer creativiteit en verrassende inzichten.

Zijn paddo's veilig?

Ja, eigenlijk is het een zwakkere en organische versie van LSD. Wel is het belangrijk om het te consumeren met iemand anders die nuchter is. Ook is het verstandig om thuis te blijven. Daarnaast raden we je het gebruik van paddo's af als je niet lekker in je vel zit of veel angstige of negatieve gedachten hebt. Dit kan het gevoel alleen maar versterken, waardoor je jouw trip waarschijnlijk niet als iets positiefs ervaart.

Hoe lang blijven paddo's in je lichaam?

Paddo's blijven 24 tot ongeveer 48 uur na gebruik in je bloed. Het hoogtepunt van je trip vindt vaak twee uur plaats na de consumptie. Per situatie verschilt het hoelang je het effect van paddo's ervaart. Houd er wel rekening dus mee dat het dus wel tot 48 uur in je bloed kan zitten, maar dat de effecten minder lang merkbaar zijn.

Zijn paddo's verslavend?

Paddo's zijn zowel mentaal als fysiek gezien niet verslavend. Wel kan het zo zijn dat je de trip zo fijn ervaart dat je dit vaker wilt ervaren. Dit is het geval bij heel veel soorten middelen, dus houd hier rekening mee.

Hoe moet je paddo's zelf groeien?

Het groeien van paddo's kan met behulp van speciale growkits. Een paddo growkit is een plastic kweekbak met een kant-en-klaar substraat (voedingsbodem) geïnjecteerd met paddo sporen. De paddo growkit wordt geleverd met een growbag en instructies. De set-up instructie van elke growkit is zeer eenvoudig. Je kunt al enkele weken na het opzetten je psilocybine paddo growkit tientallen paddo's oogsten. Wel is belangrijk om altijd de growkit te behandelen met schonen handen en/of handschoenen. Daarom adviseren we altijd om de juiste kweekspullen aan te schaffen.

Het is ook mogelijk om paddosporen te kweken. Een paddo spoor is net als bij een plant een zaadje. Het is nu mogelijk om op een simpele manier met een paddo sporenoplossing je eigen mycelium te kweken. Sporen bevatten de paddenstoelen cultuur. Door een injectie spuit kan je direct het substraat (voedingsbodem) met de sporenoplossing inenten. Met deze paddo sporen ampullen kan je grote paddenstoelen kweken van maar liefst 30 centimeter in hoogte. Toch kiezen de meeste mensen toch voor het gebruik van een growkit voor het kweken van paddo's.

Soorten growkits

Elke psilocybine paddosoort bevat unieke effecten. De ene soort staat bekend om krachtige visualisaties waar de andere soort zich onderscheidt met filosofische en creatieve inzichten. Hieronder vind je verschillende psilocybe paddosoorten en growkits. Daarbij zit er een verschil tussen de sterkte indicatie van de effecten van de paddosoort, waarbij 1 staat voor milde efecten en 5 voor zeer krachtige efecten.

Wat zijn de verschillende type paddo's?

Er zijn diverse soorten paddo's, denk aan Psilocybe Cubenssis (Mexican paddo's), Golden Teacher, B+Nirwana, El Curandero, Mazatapec en Hawaiian. Hieronder vind je van de populairste type paddo's een overzicht van growkits die je kan gebruiken voor het groeien van een bepaald paddotype. Let op dat er dus een verschil zit tussen de intensiteit van de kits.

Moby Dick Paddo Growkit sterkte 4,5

De Moby Dick is een kruising tussen de Albino A+ en Golden Teacher paddo. Deze unieke ontwikkelde strain behoort tot de categorie extreem. De effecten van deze growkit zijn super krachtig, We adviseren ook deze growkit alleen aan gevorderden en experts op het gebied van psilocybine gebruik. Ervaar sterke en extreme visuals gekoppeld met het verkrijgen van nieuwe inzichten die uitgesproken worden op filosofische wijze. De Moby Dick paddenstoelen hebben een wit/grijsachtige kleur, hier verwijst de naam Moby Dick naar. In de catergorie extreme paddo growkits behoren ook de Albino paddo growkit, de McKennaii paddo growkit, en Golden Teacher paddo growkit.

 

Ecuadorian Paddo Growkit sterkte 3,5

De Ecuadorian paddenstoelen doen niet veel onder van de extreme padenstoelen strains. De Ecuadorians zullen je voorzien van heftige visuals! De overige effecten liggen iets lager dan bij de extreme growkits, maar zijn zeker niet te onderschatten. Heb je al een keer ppsilocybine paddo's tot je toe genomen? Dan zou je deze paddo's kunnen proberen, je zult niet teleurgesteld worden. Een sterke growkit met heftige visuals, zowel met de ogen open als gesloten. Naast de Ecuadorian bieden we ook de Colombiaanse paddo growkit, de Mazatapec paddo growkit en B+ paddo growkit aan elke met vergelijkbare sterkte. 

Cambodian Paddo Growkit sterkte 2,5/3

De Cambodian is de perfecte paddosoort voor de beginnende psilocybine gebruiker. Ben je nieuwsgierig naar de werking van magische paddo's? Ga dan voor de Cambodian growkit, PES Hawaii growkit, Thai Paddo growkit of de Mexican Paddo growkit. Dit zijn de soorten voor een milde lichte trip! Milde visuals en body energie, gepaard met filosofische gesprekken en inzichten. De Cambodian paddo's zijn voor het eerst ontdekt in de regio van de Angkor Wat tempel complex in Cambodja. Deze Cambodian paddo growkit is mystiek en magie in doosje!


 

Mondo growkit

Hoe gebruik je paddo's?

Je kunt paddo's op verschillende manieren gebruiken. Zo kan je de paddo's eten, verkruimelen, met soep of thee mengen of zelfs druppelen onder je tong. Denk zelf goed na welke manier je het fijnste lijkt om zo te kunnen genieten van een optimale ervaring. Je kunt eventueel ook zelf experimenteren met het consumeren van paddo’s door ze telkens op een andere manier tot je te nemen. Helemaal wanneer je meerdere keren paddo's wilt gebruiken, kan het leuk zijn om eens te variëren qua consumptiewijze.

De meest gebruikelijke manier om paddo's in te nemen, is door ze te eten. In dit geval is het belangrijk om de paddo's te kauwen, zodat het vocht vrij kan komen. De psychoactieve stof vrijkomt uit de paddenstoel door je speeksel begint te mengen met je bloed en bereikt zo je lichaam. Wil je liever niet paddo's kauwen? Dan is het een aanrader om een grinder te kopen om te ze te verkruimelen.

Wil je de paddo's vermengen met een thee of soep? Dan is het belangrijk dat je de hoeveelheid in kleine stukjes verpulvert. Let op dat je de soep of thee niet kookt, want zo vernietig je de werkzame stof. Wel mag het water koken voordat je de kleine stukjes toevoegt aan het water.

Hoe moet ik paddo's doseren?

Allereerst is het goed om te weten dat het doseren van paddo's niet altijd even makkelijk is. Zo verschilt het bijvoorbeeld wat voor een soort paddo je kiest, hoe sterk deze is. Er bestaat dus altijd het risico van een te hoge dosering en een uitwerking die je misschien niet verwacht. Daarom is er wel een maatstaaf waar je ongeveer rekening mee kan houden.

Wil je gedroogde Kaalkopje paddo's gebruiken? Dan is voor iemand van 80 kilo een maximale dosis van dosis van 0,5 tot 1,5 gram per keer voldoende. Neem je Mexicaanse paddo's? Kies dan voor een maximale dosis van 1 tot 3 gram per keer. De Hawaïaanse is sterker, waardoor we aanraden om minder dan 1 gram per keer te gebruiken. je kunt daarvan beter minder nemen. De Azurescens is dubbel zo sterk als het Kaalkopje. Let hier dus ook goed op bij het doseren.

Medicinale paddestoelen

Schimmels of  Medicinale paddenstoelen bevatten intens veel gezonde en belangrijk stoffen die een grote rol spelen in het ondersteunen en versterken van het immuunsysteem. Het is ook niet verwonderlijk dat deze medicinale paddenstoelen al duizenden jaren worden gebruikt. Medicinale paddenstoelen werken meer op het lichaam dan de geest, al zijn de Lions Mane en de Coryceps uitgezonderd. 

 

De medicinale paddenstoelen zijn waren immuunsysteemboosters. Ze ondersteunen het immuunsysteem en de cellen die dit mogelijk maken. Medicinale paddenstoelen zijn niets voor niets duizenden jaren geleden opgenomen in de TCM (Traditional Chinese Medicine). Medicinale paddenstoelen of microdoseren psychedelische paddenstoelen kunnen beiden het verschil maken en een positieve bijdrage leveren aan lichaam en geest. Daarbij kun je denken aan de volgende paddenstoelen:

 • Medicinale paddenstoel Lion's Mane (Hericium Erinaceus) – Hersenactiviteit
 • Medicinale paddenstoel Chaga (Inonotus Obliquus) – Antiviraal
 • Medicinale paddenstoel Turkey Tail (Coriolos Versicolor) – Immuunsysteem
 • Medicinale paddenstoel Reishi (Ganoderma Lucidum) – Vitaliteit
 • Medicinale paddenstoel Cordyceps – Energiek

Microdosing

Wil je maar een heel licht effect ervaren van magic mushrooms of truffels? Dan is microdosing een goede uitkomst. Microdosing wil zeggen dat je een minuscule dosis van een psychedelische substantie neemt. Dit is meestal 5-10% van een reguliere dosis, waarbij de intentie hebt om de kwaliteit van je leven te verhogen. Therapieën met microdosissen psilocybine truffels of paddo's beginnen op het terrein van depressies, stress en angst steeds meer positieve geluiden te tonen.

Kleine hoeveelheden psilocybine truffels of paddo's kunnen subtiele verandering brengen wanneer deze in kleine dosissen worden ingenomen. Door kleine microdosissen paddo's of truffels in te nemen neemt men geen heftige psychedelische effecten waar. De microdosis is simpelweg te klein. Deze kleine microdosissen kunnen voor subtiele geestelijke veranderingen zorgen wanneer deze minimaal 6 tot 8 weken worden ingenomen volgens een kuur of inname schema.

Wat is het verschil tussen gedroogde en verse paddo's?

Over verse paddo’s wordt vaak gezegd dat ze sterker zijn dan hun gedroogde tegenhanger. Dit is nooit helemaal bewezen, maar veel gebruikers ervaren dit wel. Een nadeel aan verse paddo's is dat deze minder lang houdbaar zijn. De gemiddelde houdbaarheid van verse paddo’s is maar 5-10 dagen, mits je ze in de koelkast bewaart. Hierna kunnen de verse paddo's bederven. Gedroogde paddo's kan je wel langer bewaren. Wel is het in dit geval belangrijk dat je deze luchtdicht bewaart. Dit kan bijvoorbeeld met een weckpot.

Paddo's of truffels gebruiken?

We hopen dat je nu meer een goed beeld krijgt van paddo's en truffels. In elk geval geldt dat als je paddo's of truffels wilt gebruiken je dit altijd met mate moet doen en in een veilige omgeving. Zo houdt je het voor jezelf leuk, waardoor je hopelijk na de tijd terugblikt op een fijne ervaring. Elke week krijgen we een nieuwe lading verse truffels (sclerotia) en growkits binnen. Kan je geen keuze maken? Kijk dan even bij onze top 10 mushrooms!