Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT ZIJN VLOEIBARE CULTUREN?

WAT ZIJN VLOEIBARE CULTUREN?

In dit blog lees je alles over ‘vloeibare culturen’ of wel ‘liquid culture’. Vloeibare culturen zijn niet meer weg te denken onder de echte paddo kenners en mycologen. Het wordt gebruikt om thuis potente paddo’s te kweken. In dit blog vertellen je wat het is, wat de voordelen zijn en waarom het zo populair is. Deze methode wordt steeds populairder en daarom schreven wij hier speciaal voor jou een blog over. Veel lees plezier!

Vloeibare culturen? Wat zijn het? 

Overweeg je om paddo's te kweken met sporen? Dan heb je waarschijnlijk gehoord van vloeibare culturen, ofwel ‘liquid culture’ of ‘LC’. Hierbij is sprake van een afgesloten steriele omgeving waarbij mycelium in een mengsel van water en suiker groeit. Er zijn veel verschillende manieren om paddo’s te verkrijgen. Je kan ze kopen op het internet, op zoek gaan in de natuur of kweken met de liquid culture methode.

Liquid culture is een gesteriliseerde, voedzame oplossing voor het kweken van paddo’s. Meestal is dit een mengsel van water en verschillende soorten suikers. Dit mengsel kan myceliumgroei ontwikkelen als het wordt geïnoculeerd met sporen. Dit kan met spuiten of flacons.

Normaal gesproken vindt myceliumgroei plaats wanneer sporen op het substraat worden geïnoculeerd. Wanneer het ontkiemingsproces is voltooid, ontwikkeld het mycelium het substraat en daarna koloniseert het. Het verschil met de liquid culture methode is dat de ontwikkeling van het mycelium plaatsvindt in de vloeibare kweekpot of een flesje. Dit heeft verschillende voordelen.

sporenspuit

Wat zijn de voordelen van vloeibare culturen?

Leuk die liquid culture, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van deze methode? Wij zochten het voor je uit. De twee genoemdste voordelen zijn het snelle resultaat en de onbeperkte myceliumgroei. Hieronder lees je er meer over:

  • Je hebt veel sneller resultaat

De kweker hoeft niet langer te wachten totdat de sporen zijn ontkiemd. Dit betekent dat de incubatietijd met minstens één week is afgenomen. Dit scheelt natuurlijk superveel tijd.

  • Er is onbeperkte myceliumgroei

1 cc sporen oplossing is voldoende om een onbeperkte hoeveelheid vloeibaar cultuur medium te creëren. Zodra het mycelium zich gaat ontwikkelen, blijft het zich blijft ontwikkelen.

Wanneer gebruik je vloeibare culturen?

Deze methode is geschikt voor het geavanceerd paddo's, lees hier hoe je paddo's kweekt met een growkit. Met geavanceerd kweken bedoelen we:

  • Je begint met kweken vanaf scratch;
  • Beginnen met een paddo kweekset zonder mycelium.

vloeibaar paddo medium

Vloeibare culturen zelf maken

Sommige mensen maken vloeibare culturen zelf. Dit is niet geheel zonder risico omdat je hierbij heel secuur te werk moet gaan. Daarom raden wij onze Liquid Culture Vial aan.

Vloeibare culturen met onze Liquid Culture Vial!

Een Liquid Culture Vial is een oplossing waarin de sporen van een paddo worden geïnjecteerd. Door deze oplossing zullen de sporen makkelijker en sneller ontkiemen. Hierdoor hoef je dus niet weken te wachten op je psilocybe paddenstoelen vanaf het moment dat je deze liquid culture op het substraat druppelt. Een sporenpotje is tevens erg geconcentreerd, dat is fijn, maar aan de andere kant ook niet, want al gauw overdoseer je het substraat.

Met deze liquid kan je de concentratie afzwakken waardoor je de sporen beter kunt verdelen over het substraat en hierdoor de kolonisatie kan optimaliseren – heel snel en effectief dus! Belangrijk om rekening mee te houden bij het inspuiten van de sporen in deze liquid is dat je de flacon hard en goed moet schudden voor gebruik. Doe dit ongeveer een week lang dagelijks even. Dit helpt de sporen beter te ontkiemen, dit alles natuurlijk voor een optimaal resultaat.

Onze Liquid culture Vial wordt geleverd met steriele alcoholdoekjes en een 18 gauge naald. Krijg je het product binnen? Plaats het dan het liefst zo snel mogelijk in de koelkast. Het is een gevoelig product wat het beste presteert in een temperatuur tussen de 2 en 8 ºC.

Meer weten over dit product? Lees hier meer.