Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

EERSTE KEER PADDO’S OOGSTEN VAN JE PSYCHEDELISCHE GROWKIT

EERSTE KEER PADDO’S OOGSTEN VAN JE PSYCHEDELISCHE GROWKIT

Is het gelukt om je eerste paddo’s te kweken van je psychedelische growkit? Dan is het nu tijd om je magische paddo’s te oogsten! Maar hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Oogsten van paddo’s

Het oogsten van je paddo’s - zeker voor de eerste keer - is en blijft een bijzonder moment. Je hebt er wekenlang voor gezorgd met bloed, zweet en tranen, en eindelijk is het zover: je paddo’s zijn klaar om geoogst te worden. Het oogsten zelf is vrij eenvoudig, maar het juiste moment is cruciaal. Op die manier kun je in de toekomst nog een tweede, derde of vierde oogst uit je growkit halen.

Wanneer moet je de magische paddo’s oogsten?

Timing is cruciaal, zoals we eerder al zeiden. Maar wanneer is het juiste moment om de paddo’s te oogsten? Wel, dit komt allemaal neer op een goede observatie. Het is namelijk erg belangrijk om de sluier van de paddo goed in de gaten te houden. Dit is het dunne membraan aan de onderkant van de hoed waar de sporen zich bevinden. Wanneer een paddo volwassen is scheurt deze sluier en komen de sporen vrij - en dit is juist wat je niet wilt. De sporen mogen niet op het mycelium terecht komen, anders kun je bij de volgende flushes minder of zelfs helemaal geen paddo’s meer oogsten.

magic mushrooms harvest

Wat is het juiste moment om te oogsten?

Het juiste moment van oogsten van je paddo’s is dus vóórdat de sporen zichtbaar worden. Dit gaat echter niet zo snel dat je direct de eerste twee geschikte paddo’s moet gaan oogsten zodra je wat sporen ziet. Dit mag dan wel het beste moment zijn om te oogsten, maar je wilt het liefst zoveel mogelijk in één keer oogsten. Elke keer dat je oogst is namelijk de kans op besmetting veel groter. Probeer daarom past te oogsten als 75% van je paddo’s er klaar voor zijn.

Sporen van paddo’s

Om het juiste moment van oogsten te bepalen is het natuurlijk belangrijk om het juiste moment te herkennen aan de hand van de sporen. Bij jonge paddos zijn de sluiers vlezig en hebben ze een lichte, grijswitte kleur. Als de sluiers/vliesje onder de paddohoed beginnen te scheuren, worden ze vaak donkerder en beginnen ze door te zakken. Als je deze signalen ziet is het van belang om niet langer te wachten en je paddo’s te oogsten. 

magic mushrooms

Hoe oogst je paddo’s?

Er zijn meerdere methodes om je paddo’s te oogsten. Welke methode je ook kiest, het is van belang om het mycelium zo min mogelijk te beschadigen. De beste manier is om de steel van je paddo’s zo voorzichtig mogelijk vast te pakken en rechtsom/linksom te draaien. Daarna kun je de paddo zo rustig mogelijk omhoog trekken, zodat je de paddo er zo compleet mogelijk uittrekt.

Soms kan het zijn dat de stengel knapt en soms trek je wat mycelium weg. Het kan ook zijn dat je paddo’s of het mycelium na het plukken wat blauw, paars of zwart kleurt. Dit is volledig normaal en hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Ga steriel te werk

Het oogsten van je paddo’s komt aan op een zorgvuldige werkwijze en een goede timing. Maar daarnaast is het ook van belang dat je steriel te werk gaat. Hygiëne is enorm belangrijk, zowel bij het kweken van paddo’s als bij het oogsten. Gebruik altijd een mondmasker en handschoenen, voordat je gaat oogsten. Bacteriën of agressieve schimmels kunnen je paddo’s ook in dit stadium nog besmetten. En dit wil je niet! Ga dus zorgvuldig en schoon te werk om je paddo’s te oogsten en de kans op succesvolle nieuwe oogsten te vergroten.

De laatste loodjes: paddo’s drogen en bewaren

Als je jouw paddo’s met een growkit hebt gekweekt kun je wel een gat in de lucht springen als het gelukt is. Met behulp van dit artikel kun je jouw eerste paddo’s op de juiste manier oogsten. Maar ook na de oogst moet je nog zorgvuldig met je paddo’s omgaan, anders kan je hele oogst alsnog voor niks zijn geweest. In een ander artikel vertellen we je meer over hoe je het beste paddo’s kunt drogen en bewaren.