Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KAN YOPO JE BEWUSTZIJN VERANDEREN?

KAN YOPO JE BEWUSTZIJN VERANDEREN?

Yopo is een zeer bijzondere en grote groene plant die een overvloed aan zaden produceert die na het bereiden zeer psychoactief zijn. Van oudsher werd het al gebruikt voor ceremoniële doeleinden en spirituele genezing. De werkzame stoffen in Yopo hebben namelijk een bijzonder effect die bewustzijnsverruimend werken. En in dit artikel vertellen we je alles over hoe Yopo je bewustzijn kan veranderen.

Wat is Yopo?

Yopo is de bekende naam voor de grote groene plant genaamd Anadenanthera peregrina. Dit verwijst naar het woord ‘Ananda’ uit het Sanskriet, wat gelukzaligheid betekent. De zaden van deze plant bevatten verschillende psychoactieve stoffen, waaronder: DMT, bufotenine en 5-Meo-DMT. Ook de vruchten en de bast van de plant bevatten psychoactieve stoffen, zoals catechol, bufotenine, alpha-methyltryptamine en sarapontenine.

Geschiedenis

De zaden van de Yopo plant zijn vooral bekend in Centraal-Amerika. Ook werden de zaden vroegen veel gebruikt door Inheemse volkeren uit Colombia, Venezuela en het zuidelijke deel van het Braziliaanse amazonegebied. Zij maakten hier yopo snuifsel van voor spirituele genezing. In het Caraïbisch gebied werd Yopo vroeger veel gebruikt in ceremoniële contexten.Effecten van Yopo

Yopo staat bekend als een bewustzijnsverruimend middel dat al meer dan 4000 jaar hiervoor wordt gebruikt. In Nederland is het gebruik van Yopo nog niet zo bekend, maar een yopo-trip kan leiden tot diepe inzichten. De combinatie van de stoffen DMT, bufotenine en 5-Meo-DMT zijn nauw verwant aan elkaar en zorgen voor psychoactieve verbindingen. Met als effect: een geweldige psychedelische reis vol visionaire ervaringen.

De bekendste effecten van Yopo voor je op een rij:

 • Interne visioenen over het leven
 • Verandering in perceptie
 • Het geeft je als het ware de mogelijkheid om toe te treden tot een droomwereld
 • Totale gelukzaligheid
 • Verkrijgen van nieuwe inzichten en openbaringen

Kan Yopo je bewustzijn veranderen?

Yopo wordt door ervaren gebruikers beschreven als het derde oog, waarbij niet-fysieke spirituele dimensies kunnen worden waargenomen. Als we afgaan op deze ervaringen, kan Yopo zeker je bewustzijn veranderen. Dit komt door de stoffen die Yopo bevat. De stof DMT zorgt voor een visueel effect en 5-Meo-DMT zorgt voor een verandering in de bewustzijn en perspectiefverschuiving. De stof 5-HO-DMT versterkt deze effecten weer. En zo ontstaat er een sterk psychedelisch effect dat buitengewoon geestverruimend is.Gebruik van Yopo

De Yopo zaden worden voor gebruik eerst licht geroosterd en vervolgens vermalen tot een fijne poeder. Deze poeder kun je snuiven, maar dit is een zeer onaangenaam gevoel. Daarom blazen gebruikers Yopo vaak in elkaars neus met een kuripe. Dit is een dun pijpje van bamboe en maakt de ervaring en het gebruik van Yopo vele malen prettiger.

Yopo zaden kopen

De Yopo zaden die wij verkopen kun je zelf bereiden voor gebruik door onderstaande stappen te volgen:

 1. Rooster de Yopo zaden zachtjes in een pan tot ze splijten of open springen.
 2. Verwijder de schil van de zaadjes en rooster de binnenkant van de Yopo zaad tot ze knapperig zijn.
 3. Maak van de gedroogde pitten een fijne poeder.
 4. Voeg kalk toe aan je poeder: ongeveer de helft van wat je nu aan poeder hebt.
 5. Voeg bakpoeder toe: ook de helft van de hoeveelheid Yopo poeder.
 6. Voeg een paar druppels water toe en mix dit met elkaar.Yopo en Ayahuasca

Yopo wordt door velen vergeleken met Ayahuasca. En dat is begrijpelijk, want ze hebben een aantal overeenkomsten. Zo bevatten ze beide het stofje DMT die voor een visueel effect zorgt. Ten tweede wordt Yopo vaak gebruikt samen met de Banisteriopsis, één van de planten die wordt gebruikt om het Ayahuasca-brouwsel te bereiden. Het gebruik van Yopo is alleen relatief onbekend binnen Europa en Noord-Amerika, vergeleken met het gebruik van Ayahuasca.

Conclusie

Wil je een intense trip beleven en tot nieuwe inzichten komen? Yopo kan je bewustzijn veranderen en is wat ons betreft een must-do voor de doorgewinterde psychonaut. Besef je wel dat het een intense beleving kan zijn en je daar goed op moet voorbereiden. Zorg ervoor dat je de juiste mensen om je heen hebt en gebruik alleen Yopo wanneer je goed in je vel zit.