Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE GEBRUIK JE DE CHACRUNA PLANT EN WAT ZIJN DE EFFECTEN?

HOE GEBRUIK JE DE CHACRUNA PLANT EN WAT ZIJN DE EFFECTEN?

De Chacruna is een bekende plant uit het Amazonegebied. Niet omdat de plant er zo mooi uitziet, maar vooral om zijn psychedelische effecten. De bladeren van de plant - ook wel Psychotria Viridis genoemd - worden gebruikt om het welbekende drankje Ayahuasca van te maken. Hoe je Chacruna precies gebruikt en wat de effecten zijn? Dat lees je in dit artikel.

Wat is Chacruna?

De naam Chacruna verwijst naar het woord “chaqruy” dat mengen betekent. Van oudsher werden de bladeren van de plant (Psychotria Viridis) gemengd met Banisteriopsis Caapi om een brouwsel te kunnen maken dat spirituele visies opwekt. Dit drankje staat vandaag de dag ook beter bekend als Ayahuasca. De Psychotria Viridis is één van de belangrijkste ingrediënten voor het drankje.

Over de plant Psychotria Viridis

De Psychotria Viridis plant behoort tot de Rubiaceae-familie. Het is een struik van ongeveer 5 meter hoog met bladeren van 5 tot 15 centimeter lang. De bladeren bevatten de grootste hoeveelheid aanwezige psychoactieve verbindingen. Ze hebben een kenmerkend uiterlijk: lang, smal en vol met kronkels. De kleur varieert van licht tot donkergroen. Van nature groeien ze in bossen in het Amazonegebied en in het noorden van Centraal-Amerika en Cuba.

Het zelf planten van de Chacruna is bijna onmogelijk: ze hebben een lange tijd nodig om te ontkiemen, vaak tot wel zestig dagen. Als het eindelijk zover is dan helaas zal ook de helft van de zaden niet tot bloei komen. Daar komt bij dat de plant in de meeste landen legaal is, maar de DMT die uit de plant gewonnen kan worden niet. In het bezit zijn van DMT is in veel landen illegaal.

Hoe bereid je Chacruna?

De bladeren van de Chacruna plant kun je koken om er vervolgens infusies van te maken.

Stap 1: kook de bladeren op een laag vuurtje enkele uren (4 tot 12 uur)

Stap 2: je kunt zuurteregelaars toevoegen als azijn of citroensap om het extraheren te versnellen

Stap 3: maak twee of meer infusies van het plantmateriaal

Stap 4: voeg ze later samen, zodat de totale vloeistof tot een kleinere, makkelijk in te nemen hoeveelheid gecondenseerd wordt.

Wat betreft de dosering, hiervoor kun je de volgende hoeveelheden aanhouden: 25 gram voor een lage dosis, 50 gram voor een normale en 75 gram voor een hoge dosering.Wat zijn de effecten?

Als je één wilt worden met de wereld dan is Chacruna het middel dat je zoekt! We zeggen Chacruna, maar in de praktijk bedoelen we eigenlijk het drankje Ayahuasca. Chacruna wordt bijna nooit alleen wordt gebruikt, omdat de aanwezige DMT in de plant niet tot werking kan komen in ons lichaam zonder MAO-remmer, zoals bijvoorbeeld Banisteriopsis Caapi.

Combineer je deze twee met elkaar, dan krijg je Ayahuasca. Van dit drankje zijn de psychedelische effecten wél te merken. De voornaamste reden van veel gebruikers om dit middel te gebruiken is om een onderdrukking van het ego na te streven. Over het algemeen worden de effecten als spiritueel ervaren.

Cognitieve effecten

Kenmerkende cognitieve effecten zijn:

  • Zeer hoge mate van abstract denken
  • Gevoel van eenheid met de wereld (spiritualiteit)
  • Onderdrukking van het ego
  • Veelal positieve emoties: je voelt je gelukkiger en creatiever
  • Een verhoogd bewustzijn in de weken (soms zelfs maanden) na gebruik
  • Het werkt mindfulness en heilzaam, soms ook therapeutisch.

Fysieke effecten

Kenmerkende fysieke effecten zijn:

  • Kalme en ontspannende werking
  • Het werkt stimulerend
  • Visuele hallucinaties: van kleurrijke geometrische patronen tot het zien van ‘buitenaards’ leven (vergelijkbaar met paddo’s)
  • Versterkte auditieve effecten

Daarnaast gaat het vaak gepaard met braken en diarree. Niet bepaald een fijne bijwerking zou je denken, maar dit wordt door velen juist wél zo gezien. Het wordt gezien als een complete reiniging van het lichaam en ziel.

Mogelijke risico’s

Chacruna zonder MAO-remmer heeft nauwelijks effect op ons lichaam en brengt weinig risico’s met zich mee. In combinatie met zo’n remmer verhogen de risico’s. Dit komt omdat het stofje DMT dan geactiveerd wordt in ons lichaam. De voorkomendste bijwerkingen zijn misselijkheid, angst, paranoia en het verlies van motorische functies. Over langetermijn bijwerkingen is weinig bekend. Verder is het belangrijk om het middel niet te gebruiken als je last hebt van een psychiatrische stoornis. Dit kan juist leiden tot veel verwarring en beangstigende gevoelens. Ook raden we het sterk af om het psychedelische middel zonder begeleiding te gebruiken.

Combinatie met MAO-remmers

Om Chacruna als het ware tot leven te brengen in ons lichaam, gebruiken we het vaak met een MAO-remmer. De bekendste is de Banisteriopsis Caapi. Deze combinatie is de basis van het drankje Ayahuasca. Zonder zo’n remmer breekt ons lichaam de DMT die zich in de plant bevindt in de darmen af, waardoor het niet goed tot werking kan komen. Om de psychedelische effecten te ervaren moet je het dus combineren met een remmer.

Chacruna kopen

Wil je zelf Ayahuasca maken? Dan heb je Chacruna nodig! In onze smartshop koop je Chacruna van het merk Indian Spirit met 25 gram aan bladeren. In één gram gedroogd zit ongeveer 10 mg DMT. Combineer het met Caapi Banisteriopsis en maak je eigen magisch drankje!