Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

HOE GEBRUIK JE EEN WARMTEMAT VOOR JE PADDO GROWKIT?

HOE GEBRUIK JE EEN WARMTEMAT VOOR JE PADDO GROWKIT?

Paddo's houden van warmte en nu het weer kouder wordt kunnen ze wel wat extra hulp gebruiken. Bij lage temperaturen krijgt je paddo kweekset namelijk veel te lijden. En dat is niet de bedoeling! Straks is al het harde werken voor niets geweest. Speciaal daarvoor zijn er thermomatten te koop. Hoe je een warmtemat gebruikt voor je paddo growkit? Dat lees je hier!

Wat is een paddo growkit?

Een paddo growkit is een compleet pakket voor het kweken van psychedelische paddenstoelen. In het pakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt om ze te kunnen kweken. Deze benodigdheden kunnen variëren per pakket, maar er zit altijd een kweekzak in, sporen van psilocybine paddo’s en instructies.

Paddo kweekset gekocht, en nu?

Wanneer je je paddo kweekset hebt aangeschaft, is het tijd om deze in te richten. Als eerste is het belangrijk om je handen grondig schoon te maken. Bij een all-in-one growkit haal je de deksel eraf en vul je de growkit met water tot de rand. Laat de growkit niet langer dan 50 minuten inweken en giet het overtollige water er voorzichtig uit. Daarna vul je de growbag met water - de juiste hoeveelheid staat altijd aangegeven - en sluit deze met een paperclip. Vanaf dat moment is het wachten totdat de eerste psilocybe paddo’s zich laten zien. Zodra je de hoedjes kunt zien is het belangrijk om ze te bevochtigen met een plantenspuit en de zak elke dag te openen voor nieuw zuurstof. Als ze groot of rijp genoeg zijn kun je ze oogsten door ze op een speciale manier te plukken. De paddo’s kun je eten, drinken of roken.

Wat is een warmtemat?

Een warmtemat (ook wel thermomat genoemd) is een mat die je onder je paddo growkit kan leggen. Het is eigenlijk een ultradun infrarood verwarmingsmatje en zorgt voor een veilige en gelijkmatige verdeling van de warmte voor je paddo's. Hij verwarmt de growkit of het substraat en zorgt ervoor dat je magische paddenstoelen het niet koud krijgen in de koudere maanden. Zonder deze warmte is de kans groot dat je oogst mislukt of erg tegenvalt. Dat wil je natuurlijk niet! Je kunt natuurlijk gebruik maken van de verwarming in huis, maar met de stookkosten van tegenwoordig is dit een duur grapje. Een thermomat is niet zo duur en je kleine vriendjes zullen je erg dankbaar zijn!

Gebruik warmtemat paddo growkit

Voor het gebruik van een warmtemat voor je paddo growkit is het belangrijk dat hij niet direct in contact staat met je kweekset. Plaats bij voorkeur een stuk karton of dubbelgevouwen handdoek tussen je growkit en thermomat. Als je deze stap goed hebt gecheckt kun je de plastic zak gevuld met de growkit op de handdoek of het karton plaatsen. Zet de mat aan en doe hem na twee dagen weer uit. Wacht vervolgens tot de psychedelische paddenstoel zich laat zien. Dit kan ongeveer vijf tot tien dagen duren. Daarna mag je de thermomat weer aandoen. Op dat moment mag je ook de zak van je kweekset een beetje open doen, zodat het vocht goed kan verdampen.

Als de sporen na tien dagen nog niet zijn uitgekomen kun je de kit uit de plastic doos halen en hem omkeren. Plaats de doos vervolgens weer in de zak op de warmtemat en herhaal bovenstaande procedure.Waarom is warmte zo belangrijk voor een paddo?

Warmte, lucht en water zijn erg belangrijk voor de groei van je paddo's. Deze drie factoren zijn namelijk nodig voor de fotosynthese. Fotosynthese is het proces waarbij de paddenstoelen energie opdoen uit licht. Licht wordt omgezet in chemische energie, waardoor hij kan groeien. Warmte is nodig voor dit proces, want als het te koud is kan de paddenstoel deze energie niet goed opnemen. Daarnaast hebben ze ook lucht en water nodig om te kunnen overleven. Lucht is nodig voor de ademhaling en water voor de stofwisseling. Zonder deze drie factoren kan hij niet groeien en zal je oogst mislukken.

Waarom is hygiënisch werken bij een paddo growkit zo belangrijk?

Het is erg belangrijk dat je hygiënisch te werk gaat om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën of schimmels in je growkit komen. Dit kan je voorkomen door alles schoon te houden. Zorg ervoor dat je je handen wast voordat je aan je paddo's werkt. Gebruik daarnaast altijd schoon materiaal, zoals een nieuw mes of een nieuw potje. Bacteriën en schimmels kunnen namelijk makkelijk overleven op oud materiaal. Als je dit niet doet, is de kans groot dat je oogst mislukt. Een magic mushroom startkit is hiervoor ideaal. Hier zit alles in wat je nodig hebt om steriel te kunnen werken.

Conclusie

Warmte, lucht, water en hygiëne zijn erg belangrijk voor het kweken van paddo's. Zonder deze vier factoren kan je oogst mislukken. Zorg er dus voor dat je alles in de gaten houdt en dat je goed voorbereid bent. Als je alles goed doet, is de kans groot dat je een mooie oogst zal binnenhalen!