Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS RAPÉ?

WAT IS RAPÉ?

Rapé, ook wel snuff genoemd, is snuiftabak met een rijke inheemse traditie. Oorspronkelijk werd het gebruikt door Zuid-Amerikaanse volkeren in rituele settingen. Het bevat weliswaar nicotine, maar het is zeker niet te vergelijken met het nonchalant roken van sigaretten. Lees hier alles over de historie van rapé. Hoe en waarom gebruik je het en wat zijn de effecten?

Wat is rapé precies?

Rapé is tabak in poedervorm, bestaande uit verschillende inheemse planten en nicotine. Véél nicotine: tot 20 keer meer dan een gemiddelde sigaret. Je vindt rapé terug in ceremonies van verschillende stammen in de jungles van Zuid-Amerika. Ze vermalen tabaksbladeren met andere heilzame ingrediënten uit de natuur. Het poeder dat hieruit voortkomt, wordt tijdens zo’n ceremonie in de neus geblazen met een speciaal daarvoor bestemd pijpje.

Waarom ze dit doen? Niet omdat het zo lekker is bij de koffie, zoals een sigaretje… Van rapé wordt gezegd dat het helende en reinigende krachten heeft. De ceremonies kunnen er vrij spiritueel aan toegaan en de gebruiker kan veranderingen van het bewustzijn ervaren. Een echt rapé-ritueel wordt begeleid door een sjamaan, die hier specifiek voor geleerd heeft. Die rituelen vinden plaats bij allerlei belangrijke gebeurtenissen, maar dienen ook als een soort sociale lijm. Ook wordt het door stamleden individueel gebruikt, bijvoorbeeld om een kwaal te helen of om tot jezelf te komen.

Gebruik van deze mystieke snuff gaat eigenlijk altijd gepaard met een bepaalde intentie. Niet geheel toevallig zie je rapé dan ook geregeld opduiken tijdens ayahuasca of kambo-ceremonies. Het gebruik gaat trouwens al terug tot de periode van de Inca’s - 500 jaar geleden dus. Tegenwoordig is het vooral populair in Peru en Brazilië. En nu heeft rapé ook zijn weg gevonden naar andere delen van de wereld.
De effecten van rapé

Dat rapé absoluut niet te vergelijken is met het roken van tabak, laten ook de effecten ervan wel zien. Je maag en darmen raken van slag. Je kunt je misselijk voelen of zelfs braken. Het zweet kan je uitbreken. Sommige gebruikers worden emotioneel en laten een traantje. Niet zo gek dus dat rapépoeder gezien wordt als reinigend. Je lichaam zal er sterk op kunnen reageren en je systeem gaat duidelijk aan de slag.

Naast het reinigende effect zal de hoge dosis nicotine je ook kalmer en alerter kunnen maken. Dit komt onder andere dankzij de dopamineboost die het je geeft. De directe effecten houden enkele minuten aan, maar je kunt uren tot dagen na een rapéceremonie je nog ‘anders’ voelen. Vaak heeft dit te maken met de intentie die je meebracht naar de ceremonie, naast het feit dat zo’n ritueel natuurlijk indrukwekkend kan zijn. Ook wordt door sommigen gedacht dat het een positief effect heeft op je chakra’s: de energiepunten in je lichaam.  Wees gewaarschuwd voor je rapé gebruikt: het is voor de meeste mensen geen comfortabele ervaring. Het zal je neus flink prikkelen, je ogen doen tranen en zoals je leest de rest van je lijf ook een optater geven.

Zo gebruik je het

Pak je het op de traditionele manier aan, dan blaast een sjamaan de rapé in je neusgaten. Deze dien je beide te vullen, ook al heb je na die eerste ‘blow’ niet zo’n trek in meer. Beide neusgaten gebruiken is echter wel belangrijk, anders is er sprake van disbalans. Ga je zelf rapé gebruiken? Dan kun je een zogenaamde kuripe gebruiken. Dit is een pijpje dat je aan beide neusgaten tegelijk zet, en zo dus links en rechts vult met dit magische poedertje.

Wat de juiste dosis van rapé is, hangt net zoals bij het gebruik van middelen zoals paddo’s of truffels af van allerlei factoren. Denk aan je bouw, ervaring, je vermoeidheid, stemming en de setting. Over het algemeen is een hoeveelheid ter grootte van een klein sleutelpuntje of halve Skittle genoeg. Laat het door iemand doen die je vertrouwt, zowel wat diens energie betreft als handigheid of ervaring. Zet alvast tissues en een emmertje klaar, voor het geval je traanbuizen en maag er sterk op reageren. En het belangrijkste: vergeet je intentie niet.

Rapé kopen? Check ons uitgebreide aanbod

Bij 24high vind je verschillende soorten rapé, onder andere gecombineerd met andere geweldige medicinale planten. Ga bijvoorbeeld voor rapé met kanna dat je stemming flink kan verbeteren. Met de Macambo Passiebloem rapé kun je jouw geluksstofje serotonine boosten en levendiger dromen. Rapé Bobinsana zou je hart openen en je gevoeliger en empathischer maken. Ook hebben we rapépoeder van verschillende grondstoffen, zoals Veia de Pajé. Kun je niet kiezen? Dan hebben we een goede tip: kijk vooral naar welke optie het beste bij jouw intentie(s) van dit moment past.