Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KAN JE KANT EN KLARE AYAHUASCA KOPEN OP DE BELÉN-MARKT IN IQUITOS, PERU?

KAN JE KANT EN KLARE AYAHUASCA KOPEN OP DE BELÉN-MARKT IN IQUITOS, PERU?

Mocht je jezelf ooit in Peru bevinden, breng dan zeker een bezoekje aan de Belén-markt in Iquitos. Deze markt heeft namelijk een hele afdeling voor psychonauten en sjamanen, ook wel Shaman's Alley genoemd. Hier kan je allerlei traditionele kruiden, planten en geneesmiddelen vinden die gebruikt worden voor spirituele doeleinden, helende rituelen of gewoonweg een stevige trip. Een van de meest bekende en fascinerende middelen die op de Belén-markt in Iquitos te koop wordt aangeboden is kant en klare Ayahuasca: een van de sterkste tripmiddelen onder de zon. Hier kun je niet alleen ‘Aya’ gewoon kopen, het is ook nog eens spotgoedkoop. Als we de verschillende reisverslagen van tripliefhebbers die de markt hebben bezocht mogen geloven…

Maar wat is Ayahuasca precies, en hoe verstandig is het om het kant en klaar te kopen op een lokale markt? Lees vooral dit artikel voordat je een enkeltje Peru boekt.

Wat doet Ayahuasca?

Ayahuasca is een onwijs krachtig tripmiddel, dat afkomstig is uit het Amazonegebied. Vooral Peru is een hotspot voor dit psychoactieve brouwsel, gemaakt van een mengsel van planten die DMT bevatten en een natuurlijke MAO-remmer. Die MAO-remmer wordt ingezet om ervoor te zorgen dat de psychoactieve stoffen veel langzamer worden afgebroken. DMT (dimethyltryptamine) is namelijk een stof die kort (15 tot 30 minuten) werkt, en bovendien alleen wanneer je het rookt. In orale vorm, zoals Ayahuasca, doet het niets. Voeg je er een MAO-remmer aan toe en drink je dit brouwsel, dan kun je echter rekenen op de trip van je leven - die bovendien uren duurt.

Effecten

De effecten van een goede Ayahuasca-trip zijn in de eerste plaats heel visueel. Gebruikers ervaren de wereld behoorlijk anders en vrijwel altijd veel kleurrijker en scherper. Je kunt ook zeker dingen zien, horen en voelen die er in nuchtere toestand niet zijn. Van je (voor)ouders tot spirituele gidsen en wezens uit andere werelden: ze kunnen je allemaal een bezoekje brengen.

Gebruik

Traditioneel wordt Ayahuasca gebruikt voor spirituele en helende doeleinden. Een ‘echte’ Aya-ceremonie vindt plaats onder begeleiding van een sjamaan, die je pratend, predikend en zingend door de trip loodst. Zulke ceremonies worden gezien als een manier om diepe inzichten op te doen, innerlijke blokkades te overwinnen en emotionele trauma's te helen. Kijk niet raar op wanneer jij of je ceremoniegenoten onbedaarlijk moet huilen of juist lachen. En weet waar je de w.c. en je kots-emmertje kunt vinden; Ayahuasca kan nogal wat in je losmaken. Letterlijk en figuurlijk.

De Belén-markt in Iquitos, Peru

De Belén-markt in Iquitos, Peru is te vinden vlak bij het befaamde Amazonewoud, waar Ayahuasca vandaan komt. Een hele afdeling van die markt is gevuld met krachtige geneeskrachtige planten en tripmiddelen, van de San Pedro cactus tot Yopo en Ayahuasca - kant-en-klaar. Dit deel van de markt wordt door locals ook wel Mercato del Brujo genoemd - de markt voor hekserij. Zeker een must-see wanneer je in de buurt bent!

Zelf Ayahuasca op de Belén-markt in Peru kopen dan maar?

Steeds meer toeristen weten de psychedelica op de Belén-markt te vinden. En zo ook de kant-en-klare Ayahuasca brouwsels die hier te koop worden aangeboden. Deze mixjes zijn vaak goedkoper dan een ceremonie bijwonen midden in de jungle, toegankelijker bovendien. Maar hoe verstandig is het om zelf aan de slag te gaan met Moeder Aya, zoals het brouwsel liefkozend wordt genoemd?

Het korte antwoord zal je niet verbazen: dit is niet bepaald slim. Ten eerste is Ayahuasca onwijs sterk en verlies je besef van tijd, plaats en soms ego. Daarnaast is zo’n kant en klaar drankje niet makkelijk te doseren. Ook de kwaliteit is niet betrouwbaar. Je moet het doen met de Spaanstalige instructies van de marktlui, en dat biedt natuurlijk alsnog geen garanties. Je bevindt je in een vreemd land en dus een onvertrouwde omgeving. Dat maakt dat je hopeloos verloren bent wanneer de trip heftiger is dan je comfortabel vindt. Ayahuasca-ceremonies worden niet voor niets begeleid door ervaren en getrainde sjamanen. Zij weten hoe ze jouw trip tot een verrijkende ervaring kunnen maken - wat waarschijnlijk jouw doel is van het nemen van Ayahuasca.

Lees je goed in!

Het laatste dat je wil, is je reisverzekering na een bad trip moeten uitleggen hoe je in die situatie bent beland. Ga dus voor de veilige optie. Verdiep je allereerst in Ayahuasca en weet wat je kunt verwachten. Doe ook research naar de beschikbare ceremonies in de regio, om de juiste te kiezen. En zorg ervoor dat je goed in je vel zit voordat je gaat trippen. Zowel fysiek als geestelijk. Dan heb je er alles aan gedaan om een mooie en leerzame trip mogelijk te maken. Laat de rest maar aan Moeder Natuur over!