Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

NEDERLANDS GEDOOGBELEID EN DE TOEKOMST

NEDERLANDS GEDOOGBELEID EN DE TOEKOMST

Het systeem dat we nu kennen is voortgekomen uit de hippietijd en de strijd voor vrijheid. Het zogenoemde cannabis gedoogbeleid werd ingevoerd in 1976. Destijds uniek en de eerste ter wereld. De hele wereld verklaarde ons voor gek. Het gebruik van cannabis is in Nederland gedoogd. Maar wat betekent dit nu?

Het cannabis gedoogbeleid en de toekomst?

Nu kunnen we zelf wel stellen dat Nederland inderdaad gek is. En ik ga jullie uitleggen waarom. Ten eerste zijn er andere landen die inmiddels een veel beter systeem hebben, zoals Canada, de VS (merendeel van de afzonderlijke staten), Uruguay en binnenkort ook Luxemburg.

Er zijn nog veel andere landen waar cannabis ook getolereerd of toegelaten wordt en voorbereidingen worden getroffen tot legalisatie van het groene goedje. En wat doet Nederland ondertussen? Die komt na 44 jaar cannabis gedoogbeleid met een experiment, de zogenoemde "Wietproef". Maar zijn we niet al 44 jaar lang aan het experimenteren? Ik kan het cannabis THC gedoogbeleid namelijk niet anders zien dan één groot experiment dat al bijna 45 jaar lang gaande is. Destijds liepen we voorop, waren we de eerste met alles, ondernemend en innovatief en lieten we de rest van de wereld zien hoe het beter zou moeten en kunnen. Tegenwoordig loopt Canada ons lachend voorbij, binnenkort, waarschijnlijk ook de VS en Luxemburg zou binnen aanzienlijke tijd zomaar ook kunnen volgen.

Is Nederland wereldwijd een grote speler in de cannabismarkt?

Nederland moet zijn kansen grijpen nu het nog kan. Nederland zou een geduchte en zelfs gevreesde cannabis concurrent van Canada, de VS en ook Luxemburg kunnen worden op de wietmarkt met producten zoals bijvoorbeeld cannabis snoep. Veel Nederlandse bedrijven vestigen zich inmiddels al in die landen en ook worden er veel Nederlandse investeringen gedaan, simpelweg omdat het daar wél kan en in die landen dus een zeer gunstig investeringsklimaat heerst. Al deze bedrijven vestigen zich dus niet in Nederland zelf en doen ook geen investeringen meer in ons land. Nederland loopt een hoop handel, geld en investeringen mis. En dan hebben we het nog niet eens over het verlies van extra baanmogelijkheden en de omzet bij veel bedrijven zoals de fabrikanten van lampen. Ook in sectoren die variëren van energieleveranciers tot de wetenschap, logistiek, automatisering & ICT, e-commerce en tal van andere industrieën. En de overheid zelf? Die loopt een hele berg aan extra belastinggelden mis. Niet alleen de belasting over de verkochte wiet of hasj, maar ook over de miljarden die wereldwijd worden omgezet in deze mega-industrie. Ons land is sterk in veel sectoren en industrieën die de cannabismarkt hard nodig heeft zoals:

Agricultuur
Logistiek/Transport & Handel
Automatisering en ICT
Wetenschap, Techniek en Innovatie
Water & Energie

Verder hebben we natuurlijk al een grote, bestaande grijze cannabismarkt met een ongekend aantal zeer ervaren cannabis growers, een groot aantal coffeeshops, talloze cannabis zadenleveranciers, een enorme collectie genetica dat, tot op de dag van vandaag, zelfs de grootste collectie van de wereld is. We hebben al bijna 50 jaar een grijze markt cq. cannabis gedoogbeleid en dus ook ruime gedoog ervaring. We hebben alle kennis al in huis, daar waar andere landen deze kennis nog niet hebben en dus nog moeten opbouwen. Hier in Nederland, hoeven we alleen nog maar het roer om te gooien en we hebben een enorm lucratieve cannabis business.

Waarom niet legaliseren van cannabis?

Dus Nederland als we de cannabis legaliseren dan kunnen we doen waar we altijd al goed in zijn geweest: handelen en lekker veel geld verdienen. Zeg nou zelf, overheid... Klinkt dat jullie niet lekker in de oren? Ik zou tegen iedereen, maar voornamelijk tegen de overheid willen zeggen: als we te lang wachten, zijn de kansen verkeken en missen we een gouden kans om Nederland weer op de kaart te zetten en mee te laten tellen in de wereld van de cannabis. Als we de cannabismarkt binnen één tot twee jaar niet naar ons toetrekken, zijn wij, nota bene dé grondleggers van het cannabis gedoogbeleid, de grote verliezers. Stop met experimenteren, dit doen we al bijna 50 jaar! Het kost bovendien meer dan genoeg geld, dus ik zou zeggen: laten we ook eens wat terug gaan verdienen met cannabis! Den Haag wacht niet langer en grijp die gouden kans!