Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG - DEEL 1

OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG - DEEL 1

Hoi, ik ben Mike en dit is mijn eerste kweekverslag voor 24High en bij deze stel ik mezelf dan ook graag voor. Ik ben 25 jaar en ik weet wel het één en ander over de buitenkweek. Wiet is zeker niet nieuw voor mij, want ik gebruik wiet al zo'n 10 jaar voor zowel medicinale redenen als de genotseffecten ervan. Sinds behoorlijk jong ben ik al geïnteresseerd in alles dat met wiet te maken heeft en heb zelf ook een grote verzameling van cannabisspullen. Ik kweek nu voornamelijk zelf, omdat dit veel voordeliger is. Daarnaast levert het volledig natuurlijk gekweekte wiet op en vind ik het zeer interessant en leuk om te doen.

De selectie soorten wietzaadjes outdoor kweekverslag

Na mijn grow vorig jaar, die redelijk goed verliep voor een eerste kweek, heb ik besloten om een deel van de soorten opnieuw wietplanten te kweken en er ook een paar nieuwe bij te doen. Alle zaden waar ik mee begonnen ben, zijn gefeminiseerd. Dit houdt in dat er (als het goed is) alléén maar vrouwelijke wietplanten uit voortkomen. Na zorgvuldig mijn keuzes te maken, heb ik besloten dit jaar de volgende soorten en aantallen wietplanten te gaan kweken:

  1. Monster Zkittlez 2x
  2. Critical  (RQS Seeds) 1x
  3. Early Skunk (Sensi Seeds) 1x
  4. Hollands Hope (Dutch Passion) 1x
  5. Skunk Automatic (Sensi Seeds) 2x

Deze wietzaadjes zijn geselecteerd vanwege hun geschiktheid voor het Nederlands klimaat, hun relatief korte bloeitijd, het kweekgemak en de (kans op) hogere opbrengst. Hopelijk zijn ze allemaal tegen het einde van de zomer en vóórdat de daadwerkelijke herfst zijn intrede doet, klaar om te oogsten. Maar voordat we dat kunnen doen, beginnen we uiteraard eerst met het ontkiemen van de wietzaadjes.

cannabis ontkiemen

Ontkiemen van de wietzaadjes en de eerste week in groei

Ik ben begonnen met ontkiemen van alle 7 zaden op 9 april. Mijn ontkiem-methode is er slechts één van velen. Deze methode is echter (bij mij) altijd erg succesvol gebleken, namelijk: de "Koffiefiltermethode". Deze werkt als volgt: je neemt een ongebleekt (bruine) koffiefilter, maakt deze vochtig en stopt het wietzaadje met de (spitse) punt naar beneden en dus de bollere kant, waarmee ze aan de (moeder)plant vast zat, naar boven. Nu zit het zaadje tussen de beide lagen van het koffiefilter in. Vervolgens stop je het natte koffiefilter met het zaadje in een plastic gripzak. Deze kun je sluiten of open laten, dit is persoonlijke voorkeur. Vervolgens hang je de gripzak met tape of plakband aan de binnenkant van een (keuken)kast(je), in het pikdonker.

Het donker is uiterst belangrijk! Een wietzaadje ontkiemt in de natuur namelijk ook onder de grond en dus zonder enige vorm van licht. Houd de zaadjes nu regelmatig in de gaten. Na één tot maximaal 5 dagen komt er één cm of een paar cm wortel aan. Nu is het belangrijk deze meteen in de aarde of je substraat te doen en ook weer goed te bedekken. Bij mij duurde dit bovengenoemde proces van 9 april tot 12 april. Op 12 april heb ik 5 ontkiemde zaadjes in de 1L Air-Pots gedaan en de 2 Sensi Auto Skunks in 0,75L potjes. Na een paar dagen achter het raam, zo rond de 14/15e kwamen de zaailingen boven de grond. Daarna ben ik voorzichtig begonnen met het geven van kraanwater en voeding: Canna Rhizotonic wortelstimulator (ongeveer 1 ml per liter water.)  

Het kraanwater laat ik eerst minimaal een dag of twee staan, dit om alle eventueel schadelijke stoffen, waaronder voornamelijk chloor, te laten vervliegen. Het zorgt er trouwens ook voor dat het water iets onder of rond kamertemperatuur is. Dit vinden wietplanten en voornamelijk jongere planten en hun wortels een stuk fijner. Ik bewater de wietplanten zo ongeveer om de dag. Een goede indicatie is als je je vingertop wat dieper in de aarde stopt en de aarde droog aanvoelt. Dan weet je dat het weer tijd is om te bewateren. Ook het gewicht van je pot(jes) kan op den duur of na wat gewenning zeker een goede indicator zijn.

plantjes cannabis

De daaropvolgende weken en het overpotten van de wietplanten

De weken erop groeiden de wietplanten allemaal normaal. Ik heb ze met mooi weer zo veel mogelijk buiten in de zon gezet. Ik ben gelukkig tot nu toe niet veel problemen tegen gekomen. Na een tijdje werden de 1 en 0,75L potjes te klein en ben ik de plantjes gaan over plaatsen naar hun 38L en 50L Air-Potten. Nu gaan ze naar buiten en blijven ze er permanent. Allereerst heb ik een klein laagje hydrokorrels onderin gedaan, voor drainage en extra luchttoevoer. Daarna heb ik Plagron Bat Mix (50L) erin gedaan gemengd met extra Perliet. Dit maakt de aarde nog luchtiger wat weer goed is voor de wortels van de wietplanten. Voor de autoflowers heb ik Plagron Royal Mix gekozen. Nu was het tijd om de wietplanten over te plaatsen. Het makkelijkst is als je het kleinere potje in de aarde drukt, dan kan je namelijk zien hoe groot of diep het gat ongeveer moet zijn. Daarna heb ik met een schepje wat aarde uitgegraven. Toen de wietplanten uit hun potje gehaald, in het gat gedaan en heel lichtjes aangedrukt en weer opgevuld. Erna heb ik ze water met wortelstimulator en groeivoeding gegeven. Nu hopen dat ze snel nog groter worden!

Sites en Apps die je kunnen helpen met de buitenkweek wietplanten!

Bij deze een paar websites en Apps die erg handig zijn voor een wiet kweker en allerlei wiet informatie. Hier op de website kun je veel informatie vinden en allerlei blogs lezen over wiet. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, kun je hier deel 2 lezen van deze blog: OUTDOOR CANNABIS KWEEKVERSLAG - DEEL 2. Met de volgende Apps kun je een growroom of/en kweekomgeving(en) maken en weer aanpassen: Jane en Grower Helper. Deze Apps en Tools zijn erg uitgebreid en helpen mij zeker, hopelijk jullie nu ook met het kweken van wiet.

Slotwoord kweekverslag wiet

Namens het gehele team van 24High, wil ik graag de lezers bedanken voor jullie aandacht en tijd en iedereen die zelf wiet kweekt heel veel succes wensen dit jaar. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten en geleerd van mijn eerste kweekverslag. Tot de volgende keer! Enthousiast geworden? Wil je beginnen met wietplanten kweken? Hier vind je de beste zaden: 24High Seedshop