Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HET KWEKEN VAN CANNABIS - DEEL 1

HET KWEKEN VAN CANNABIS - DEEL 1

Laten we allereerst even de wet omtrent cannabis en het kweken hiervan duidelijk maken. Het kweken van cannabis of het ‘’Growen’’, zoals dit ook wel genoemd wordt, is (nog) niet legaal, dus illegaal. In Nederland maken wij echter onderscheid tussen hard- en softdrugs.

Het kweken van cannabis: legaal of illegaal?

cannabistop

Harddrugs zijn ten strengste verboden en softdrugs worden gedoogd. In tegenstelling tot wat de meesten denken, is alles dat met cannabis te maken heeft in Nederland in principe illegaal. He? Illegaal? Hier in Nederland, het land van de coffeeshops? Ja dit klopt, cannabis word namelijk "gedoogd’’, ‘’getolereerd’’, of in de volksmond, ‘’door de vingers gezien’’. Hier komen echter wel enkele strenge en soms ‘vage’ voorwaarden bij kijken.

Voorwaarden dat cannabis wordt gedoogd:

 • Desbetreffende persoon moet 18+ en dus volwassen zijn.
 • Het niet overtreden van de ‘’Growshop-wet’’. Dit houdt in dat het niet om bedrijfsmatige kweek of grootschalige productie gaat. Iedereen die meewerkt aan grootschalige wietteelt is namelijk strafbaar. Alleen (het meewerken aan) hobbykweek is toegestaan.
 • Het maximum van 5 planten te allen tijde niet overschreden wordt. Het moet bovendien uitsluitend voor persoonlijk gebruik bedoeld zijn.
 • Er mag geen professionele apparatuur aanwezig zijn. Dit is echter nogal vaag omschreven in de wet, maar het komt er op neer dat er maximaal 2 hulpmiddelen gebruikt mogen worden. Hulpmiddelen zijn onder andere, bijvoorbeeld, kweeklampen, maar ook voeding, aarde of substraat etc.
 • Een persoon mag niet meer dan 5 gram in bezit hebben. Verkooppunten, de zogenoemde ‘’coffeeshops’’, mogen om deze reden maximaal 5 gram per persoon per dag verkopen.
 • Coffeeshops mogen maximaal 500 gram voorraad opslaan in het pand.
 • LET OP! Cannabis is in principe niet legaal, sterker nog, het is illegaal, maar dus wel gedoogd. Houd je je dus niet aan het ‘’Gedoogbeleid’’, dan kunnen ze je cannabis in beslag nemen. Als je er echter afstand van doet en je aan bovenstaande regels hebt gehouden, dan zijn er (meestal) geen juridische gevolgen.

In de praktijk werkt dit meer dan weleens anders. Verhuurders zetten bijvoorbeeld hun huurders die kweken op straat en staan daarbij, jammer genoeg, in hun recht. Ook de belasting kan met vorderingen en boetes komen, als ze het vermoeden hebben dat je cannabis verkocht hebt.

De benodigdheden voor het kweken van cannabis

wiettop

Ten eerste, werkelijk iedereen kan cannabis kweken, je hebt hier echt geen groene vingers of een berg aan ervaring voor nodig. Geef het plantje water, zet deze onder de zon en laat maar groeien. Doe het zoals jij denkt dat het goed is! Maar, is er dan geen goede of slechte manier vaan kweken? Jawel, dat wel, maar vergeet niet dat de Engelse benaming voor wiet, Weed is. Weed betekent onkruid. Jazeker, cannabis is ook echt onkruid en zelfs familie van de welbekende brandnetel, dat zijn neefje is. Dit betekent dus dat er in principe met cannabis heel veel mogelijk is en er meerdere manieren zijn die allemaal werken. Het allerbelangrijkste voor een succesvolle kweek is om te beginnen met goede kwaliteit zaden, het hebben van (kweek)liefde en geduld, het gebruiken van goede aarde/substraat, de juiste hoeveelheid bewatering en nutriënten/voedingstoffen en voornamelijk ook de cannabisplant leren begrijpen, want ze communiceert echt met je. Laten we beginnen bij het begin. Je wilt graag cannabis voor eigen gebruik en als hobby gaan kweken, en nu?

Waar begin je? Wat doe je eerst en wat heb je allemaal nodig?

 • Kennis en informatie inwinnen
 • Zadenkeuze en het ontkiemen van de zaden
 • Water
 • Kweekmedium: aarde en/of substraat
 • Volle grond of pot
 • Voedingstoffen/nutriënten
 • Licht

Kweekverslag outdoor cannabis

wiet buitenplant

In de vorige blog "Outdoor Cannabis Kweekverslag" kun je lezen hoe ik (Mike) ben begonnen met het kweken van cannabisplanten in de buitenlucht. In deze blog leg ik in stappen uit hoe ik de cannabis zaden ontkiem en ze tot groei laat komen. Om de plantjes of inmiddels stekken, sterker te maken is het bevorderend om een wortelstimulator te gebruiken. Maar wanneer doe je dit exact en wat is de juiste dosis? Het antwoord op deze vraag en meer laat ik allemaal zien in het kweekverslag.

Hieronder zie je de cannabis zaden (en hoeveelheden) die de hoofdrol spelen in de blog "Outdoor Cannabis Kweekverslag":

 1. Monster Zkittlez 2x
 2. Critical (RQS Seeds) 1x
 3. Early Skunk (Sensi Seeds) 1x
 4. Hollands Hope (Dutch Passion) 1x
 5. Skunk Automatic (Sensi Seeds) 2x

Ben je geïnteresseerd in hoe ik dit allemaal aanpak? klik hier: Outdoor Cannabis Kweekverslag