Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

HET GEBRUIK VAN PSYCHEDELICA TEGEN O.A. DEPRESSIES EN VERSLAVINGEN

Laten we een kijkje nemen in de wereld van de psychedelica en ook stilstaan bij het gebruik van deze psychedelische middelen voor medische doeleinden, zoals het tegengaan van depressies en de hulp die ze kunnen bieden bij vele verslavingen. Allereerst zou ik graag willen benadrukken dat het gebruik van psychedelica altijd onder eigen risico valt en dat ik niemand wil aansporen tot het gebruik van psychedelica of welke andere substanties dan ook. Ik ben echter wel van mening dat de personen die hier voor kiezen juist geïnformeerd horen te zijn en zowel de vele voordelen als de risico’s leren kennen om zodoende hun eigen goed overwogen besluit te kunnen nemen.

Gebruik je of wil je psychedelica voor het eerst gaan gebruiken, dan is dit is een uitgebreide uitleg over wat psychedelica zijn en wat hun effecten zijn, met name de medische en therapeutische werking van psychedelische middelen. Psychedelica worden zowel recreatief of ‘ontspannend’ als medicinaal en therapeutisch gebruikt. Er zijn enorm veel mensen die baat kunnen hebben bij het gebruik van psychedelica. Hoe, waarom of voor wie dit met name geldt, zal ik jullie allemaal in deze blog uitleggen. Laten we snel beginnen met wat we nou precies met psychedelica bedoelen.

Wat zijn en doen Psychedelica met je?

Om deze vraag direct te beantwoorden: psychedelica of ‘’hallucinogenen’’ zijn stoffen die hallucinaties opwekken. De term hallucinatie komt van het Latijnse woord ‘’hallucinere’’, dat ‘’ronddwalen met de geest’’ betekent. Psychedelica zijn kort gezegd alle hallucinerende stoffen die een werking op het centraal zenuwstelsel hebben en dus (vaak) een geestelijke en lichamelijke werking hebben. Psychedelica zijn geestverruimende middelen, vaak verkregen vanuit de natuur en/of chemie.

Psychedelica laten je de wereld op een nieuwe en andere manier waarnemen, waarbij dingen zoals tijd en ruimte weg vallen. Ook neemt het ego van een persoon af. Vaak ziet men veranderende gekleurde beelden, vormen, figuren en tekens, net als tijdens een droom of visioen. Dit is dan ook één van de vele redenen dat psychedelica zo breed toegepast kunnen worden en van groot belang kunnen zijn als therapeutisch middel. Het kan een gebruiker namelijk in beroering brengen of inzicht geven in zijn of haar persoonlijke (levens)situatie. Het is uitermate belangrijk bij het gebruik van hallucinogene middelen dat de dosering, de omstandigheden van de gebruiker zelf, en de plek waar men de psychedelische ervaring beleeft de juiste zijn.Verschillende soorten Psychedelische Middelen

Er zijn enorm veel Psychedelische middelen verkrijgbaar, illegaal en legaal. Uiteraard adviseren wij je ten zeerste om alleen de legale en geteste producten te gebruiken, zoals het geval is bij alle producten die je in de Smartshop van 24High kunt verkrijgen. Dit verteld hebbende, ga ik verder met een opsomming van de meest bekende psychedelische stoffen en middelen. Ten eerste zal ik het gaan hebben over misschien wel de bekendste psychedelische stoffen: Psilocine & Psilocybine. Deze psychedelische stoffen vind je voornamelijk in Paddo’s en Truffels. Uiteraard zal ik ook het alom bekende LSD bespreken en nog veel meer psychedelische middelen en stoffen, zoals LSA, Mescaline (Peyote) en Dimethyltryptamine, beter bekent als DMT dat o.a. te vinden in Ayahuasca & Anadenanthera Peregrina, die laatste ook wel Yopo genoemd. Maar ook psychedelische stoffen en middelen als Fencyclidine (PCP), Ketamine, Ibogaïne (Tabernanthe iboga), Muscimol (Vliegenzwam), Salvinorine-A (Salvia Divinorum), Alsem (Citroenkruid, Absintalsem & Bijvoet), Atropine (Wolfskers) en middelen als MD(M)A en 2C-B, die beide zeker ook (zeer) psychoactief kunnen zijn, komen hieronder allemaal aan bod. 

LET OP! Sommige van bovengenoemde middelen kunnen zéér giftig zijn en het hebben van de juiste kennis en nemen van de juiste dosering is in sommige gevallen van cruciaal belang! Zorg bij enige vorm van twijfel, hoe klein ook, altijd voor 100% zekerheid.

Psilocine & Psilocybine

Psilocine en Psilocybine zijn de werkzame (psychedelische) stoffen in paddo’s en truffels, op het moment de meest voorkomende en veel gebruikte, krachtige Psychedelica. Deze psychedelische stoffen in de paddenstoelen (magic mushrooms) zorgen voor een natuurlijke trip. Deze stoffen zijn aanwezig in paddo´s vanuit het natuurlijke afweermechanisme tegen bijvoorbeeld insecten. De natuurlijk stof in Paddo’s en Truffels is Psilocybine, dat door de mens in de maag word omgezet in Psilocine. Paddo’s en truffels kunnen enkele uren tot dagen invloed hebben. Vaak zijn de (audio)visuele effecten zo´n 4 tot 8 uur merkbaar. Truffels en paddo’s worden al duizenden jaren door verschillende volkeren gebruikt vanwege o.a. hun psychoactieve effecten.

LSD

LSD, dat staat voor Lyserginezuurdiethylamide, was een van de eerste psychedelische middelen die, met name in de hippietijd, in korte tijd erg populair werd. LSD zorgt ervoor dat de gebruiker sterke veranderingen in de waarneming vertoont, waarbij de gebruiker onder andere kan gaan hallucineren, waardoor zijn of haar gedachten, zicht en gehoor veranderen en de gebruiker als het ware naar een andere ‘’realiteit’’ toe gaat. LSD is een zeer krachtige psychedelica en een semisynthetisch middel dat zowel natuurlijke als door de mens gemaakte stoffen combineert. LSD werkt door serotonine-receptoren in de hersenen te activeren en de productie hiervan te stimuleren. Het psychedelische middel LSD kun je op verschillende manieren tot je nemen, maar meestal gebeurt dit oraal. Dit gebeurt dan door middel van vloeistof(fen) in de vorm van druppels, een (mond)spray of door het (af)likken van de bekende ‘’postzegels’’ met LSD erin verwerkt. LSD werkt erg lang en ook intensief, soms wel gedurende zo’n 8 tot 12 uur. LSD is in Nederland illegaal, maar er bestaan echter andere natuurlijke en synthetische varianten die de werking van LSD nabootsen.

LSA

LSA staat voor Lyserginezuuramide, ook wel Ergine genoemd. Dit is een psychedelische stof die van nature voorkomt in veel planten. Het stofje zit onder andere in de zaadjes van de Blauwe Winde, Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose.  LSA wordt gezien als de natuurlijke versie van LSD. LSA is te gebruiken door de zaden of andere delen van bovengenoemde planten te consumeren. De trip die hieruit komt kan bij een hoge dosis een euforisch en hallucinogene werking hebben en veroorzaakt bij een lage dosis een (alcoholachtige) roes. LSA zaden zijn verkrijgbaar in de Smartshop van 24High: LSA Zaden

Mescaline

Mescaline komt voor in Peyote en San Pedro. Dit zijn kleine cactussen die van nature voorkomende psychedelische verbindingen bevatten als verdediging tegen roofdieren. Mescaline veroorzaakt ongeveer 6 uur durende intense hallucinaties. Deze cactussen worden voornamelijk gebruikt als een recreatieve drug en worden ook veel gebruikt als aanvulling op verschillende soorten meditatie en psychedelische therapie. De Peyote Cactus wordt al meer dan 5.000 jaar door Zuid-Amerikaanse stammen gebruikt. Peyote is de meest bekende en tevens de meest krachtige psychedelische cactus ter wereld!

PCP

PCP of Fencyclidine is een hallucinogeen en dissociatief middel. Het wordt ook wel Angel Dust of Hog genoemd. In 1926 werd de stof voor het eerst gesynthetiseerd en in 1963 werd ze gepatenteerd als verdovingsmiddel. Vanwege het effect op de hersenen is recreatief gebruik illegaal. In Nederland staat PCP dan ook op Lijst II van het Psychotrope Stoffen Verdrag. PCP werkt hoofdzakelijk als een NMDA receptorantagonist, die de activiteit van de NMDA-receptor belemmert.

DMT, 5-MeO-DMT & 5-HO-DMT

DMT staat voor Dimethyltryptamine en is een molecuul dat van nature voorkomt in veel planten en dieren, zelfs in mensen. Het gebruik van geïsoleerde DMT kan één van de sterkste hallucinogene effecten van alle psychedelica produceren. In wat grotere hoeveelheden zorgt DMT ervoor dat de gebruiker in een ‘andere realiteit’ binnentreedt. De gebruiker komt terecht in een sterk hallucinogene toestand. Hoewel de high meestal maar ongeveer vijftien minuten duurt, melden veel gebruikers dat de trip veel langer lijkt te duren. Het speelt dus ook met je tijdsbesef. DMT wordt meestal gerookt, maar kan ook worden gesnoven, geïnjecteerd of gedronken via het Ayahuasca brouwsel.

5-MeO-DMT is een krachtig psychedelisch middel. Deze stof komt voor in een groot aantal planten, Europese paddenstoelen en in sommige paddensoorten en is sterk verwant aan de stof DMT. Het wordt net als DMT waarschijnlijk al duizenden jaren gebruikt als entheogeen middel door o.a. Zuid-Amerikaanse sjamanen.

5-HO-DMT of Bufotenine is een tryptamine met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. Het wordt aangetroffen op de huid van sommige padden, in paddenstoelen, grotere plantensoorten en ook in sommige zoogdieren. Qua structuur lijkt Bufotenine sterk op de hallucinogenen Psilocine, DMT en 5-MeO-DMT.

Ketamine

Ketamine is een verdovingsmiddel dat soms ook als recreatieve drug wordt gebruikt. Het word ook wel Special K, of Keta genoemd. Het werd in 1962 uitgevonden in de zoektocht naar alternatieven voor PCP door Calvin Stevens in het Parke Davis Research Laboratory. In 1965 werd ontdekt dat de substantie gebruikt kan worden als verdovingsmiddel voor mensen en dieren. Het geeft een zogenaamde dissociatieve pijnstilling: de patiënt lijkt wakker, maar reageert niet op pijnprikkels.

Ibogaïne

Ibogaïne vind je in de Tabernanthe Iboga, een struik die groeit in West Centraal Afrika. In de wortels van deze plant zit de ibogaïne. De schors van de wortel wordt geraspt en gegeten. Bij een lage dosis ervaart men meestal een stimulerend effect. Bij hoge doseringen van Ibogaïne kunnen mensen een roes ervaren die te vergelijken is met een droom. Ze kunnen zich dan bijvoorbeeld extreem gelukkig voelen of juist worden overvallen door een enorme angst. De roes gaat vaak gepaard met misselijkheid en braken. De effecten houden vaak 12 tot 24 uur aan. De stof beïnvloedt een aantal neurotransmitters en kan hallucinaties veroorzaken. Ibogaïne is in de meeste landen en zo ook in Nederland illegaal.

Muscimol

Muscimol ook bekend als Agarin of Pantherine is een van de belangrijkste psychoactieve bestanddelen van de Vliegenzwam en verwante soorten paddenstoelen. Muscimol is een potente, selectieve agonist van de GABA receptoren en toont sedatieve-hypnotische, depressieve en hallucinogene psychoactiviteit. Deze stof is kleurloos of wit en vast.

Salvinorine-A

Salvinorine-A komt van de Salvia Divinorum, een plant die inheems in Mexico groeit. Deze kan bij inname hallucinogene effecten veroorzaken. Salvinorine-A is verantwoordelijk voor de hallucinogene effecten. Salvia wordt vaak als (gewone) bladeren of als een extract verkocht. Salvia word meestal gerookt maar kan ook gegeten, gekauwd en geslikt worden. De effecten van Salvia houden vaak zo’n 30 minuten of korter aan. Deze effecten kunnen echter wel enorm verschillen: de ene keer kan de beleving heel intens zijn en de andere keer (wat) minder.

Alsem

Alsem is een plant en een psychische stimulant. Het effect van Alsem is licht verdovend en het geeft een vreedzaam en geruststellend gevoel. In combinatie met alcohol of in grote hoeveelheden kunnen bij het gebruik van Alsem ook hallucinaties optreden. Het effect van Alsem kan ook licht bedwelmend en/of licht pijnverzachtend zijn en het kan de gebruiker ook een vredelievend en relaxt gevoel bezorgen. Te hoge doseringen kunnen hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken, ze hebben vaak een psychoactief en verlammend effect. Alsem is heel geschikt om thee van te maken, wat een positief effect kan hebben bij het herstel na griep of infecties. Alsem kan in sommige gevallen ook de eetlust stimuleren.

Atropine

Atropine is een Alkaloïde en wordt door extractie verkregen uit de Wolfskers (Atropa Belladonna). De bessen hiervan zijn erg giftig, zo erg dat een enkele bes soms voldoende kan zijn om een kind te doden. Van oudsher is Atropine gebruikt in de geneeskunde. Ook in de moderne geneeskunde wordt het nog steeds toegepast. De Wolfskers word ook wel Belladonna genoemd. Deze naam heeft zij gekregen omdat het sap van haar bessen in de Renaissance werd gebruikt als oogdruppels om de pupillen te vergroten. Atropine blokkeert de werking van de stof Acetylcholine (een neurotransmitter) in het hele lichaam. Hierdoor maak je minder speeksel aan, krijgt een droge mond en dorst en je zweet minder. De pupillen verwijden zich, bloeddruk en hartslag nemen toe. Bij een (te) hoge dosis Atropine komen de volgende symptomen voor: onrust, hoofdpijn, droge/warme huid, moeilijk kunnen plassen, hallucinaties, hartkloppingen, verwijde pupillen, wazig zien, koorts(achtige verschijnselen), slechte coördinatie, verwardheid, opwinding, epileptische verschijnselen, versnelde ademhaling en gedaald bewustzijn (tot bewusteloosheid). In het uiterste geval leiden de verschijnselen tot een dodelijke afloop, als gevolg van ademhalings- en hartritmestoornissen. Enkele milligrammen van de stof Atropine kunnen al heel gevaarlijk zijn.

MDMA & MDA

MDMA zijn semisynthetische verbindingen die geclassificeerd worden als psychostimulantia en hallucinogenen. MDMA is één van de meest gebruikte synthetische drugs, vooral in de subcultuur van elektronische muziek (in het bijzonder techno, trance, house en hardcore), maar ook bij psychotherapie. Gebruikers van MDMA ervaren vaak geen lichamelijke verslaving en de psychisch verslavende werking is minder dan bij het gebruik van bijvoorbeeld cocaïne of Methamfetamine. Ecstasy, XTC, X zijn enkele straatnamen voor pillen of poeders die onder meer de stof MDMA bevatten. Deze tabletten bevatten soms ook andere stoffen dan MDMA, bijvoorbeeld mCPP en PMMA. De stof MDMA staat sinds 1988 op Lijst I (harddrugs) van de Nederlandse Opiumwet.

2C-B

2C-B is een psychedelische Fenylethylamine en is één van de meest voorkomende designerdrugs in Europa en Australië. 2C-B wordt regelmatig in combinatie met andere (illegale) drugs gebruikt. Het is chemisch verwant aan Mescaline. Rond het eind van de jaren 90 werd het in de meeste landen in de Opiumwet opgenomen. Tot dan toe werd 2C-B door de firma Drittewelle uit Leipzig (Duitsland) gefabriceerd en in Smartshops vaak onder de merknaam Nexus als afrodisiacum verkocht. 2C-B heeft zowel psychedelische als emphathogene eigenschappen. 

Recreatief gebruik

Voordat we het gaan hebben over het medicinaal en therapeutisch gebruik van psychedelica gaan we het even snel hebben over het recreatief gebruik ervan. Psychedelische middelen zijn vaak geschikt en daarom ook uitermate populair bij velen als de drug van hun keus. In zowel huiselijke (thuis setting) als tijdens party’s of in het uitgaansleven zijn psychedelica erg populair. De volgende effecten kunnen bij recreatief gebruik optreden: gevoel van euforie, lachkick, sterkere positieve gevoelens en gedachtes, het anders/intenser klinken van geluiden en muziek, je kunt er helemaal in meegesleept raken, het opgaan in gedachten, ontspanning, meer energie hebben, het voelen van emoties waar je je normaal gesproken niet bewust van bent, bovennatuurlijke ervaringen, zintuigen die in elkaar overlopen, andere beleving van tijd, seksuele stimulatie en ook visuele hallucinaties of ‘’trippen’’, zoals het zien van allerlei intense kleuren en patronen of figuren.

Medicinaal & Therapeutisch gebruik

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten hebben (veel) psychedelica verscheidene medicinale en therapeutische effecten. Al duizenden jaren worden door honderden zo niet duizenden volkeren verschillende psychedelica gebruikt, voornamelijk in het tegen gaan van depressie en pijn en als (ondersteunende) hulp bij vele verslavingen. Psychedelica kunnen zowel medisch als therapeutisch breed toe gepast worden. Psychedelica kunnen als medisch of therapeutisch middel een gebruiker in een staat van beroering brengen of inzicht geven in zijn of haar persoonlijke (levens)situatie en een kijk geven op de geest. Het is erg belangrijk bij het gebruik van hallucinogene middelen dat de dosering, de omstandigheden van de gebruiker, en de plek waar men de psychedelische ervaring beleeft de juiste zijn.

Natuurlijk denkt men bij drugs meteen aan verslavingen. Dit is bij psychedelica echter (normaal gesproken) niet van toepassing, sterker nog, psychedelica spelen nu al en in de toekomst waarschijnlijk nog meer een belangrijke rol in de strijd tegen verslavingen. Zo is er o.a. een studie geweest onder rokers waar het overgrote deel na het gebruik van bepaalde psychedelica binnen een halfjaar al niet meer rookte en dit zegt veel, aangezien roken en dus de verslaving aan Nicotine een erg hardnekkige verslaving is.

Psychedelica lijken vooral te werken voor het behandelen van problemen die te maken met hebben met “mentale rigiditeit”, ook wel ‘’geestesstoringen’’ genoemd. Psychedelica word steeds vaker gezien als effectief middel in de behandeling van psychische ziektes en kan uitkomst bieden bij mensen die vast zitten in negatieve denk- of gedragspatronen. Dat gaat vaak gepaard met angsten, verslavingen en depressies. Psychedelica zouden kunnen helpen om die denkpatronen te doorbreken. Zo zijn er vele onderzoeken naar de behandeling van suïcidale gedachtes en nog meer naar het behandelen van traumatische ervaringen, zoals (jeugd)trauma’s. Vorig jaar was er nog een onderzoek naar de medicinale werking van Psilocybine door de FDA, het Amerikaanse overheidsagentschap dat waakt over de kwaliteit van medicijnen. De FDA ziet potentieel in het psychedelische middel voor de behandeling van ernstige depressies.  

Er zijn ook onderzoeken naar het gebruik van psychedelica voor de behandeling van post-traumatische stress, bijvoorbeeld door de Amerikaanse overheid voor (oorlogs)veteranen en zelfs als middel bij angst voor de dood onder terminale kankerpatiënten. Op dit moment loopt ook een studie naar het potentieel van Psilocybine voor de behandeling van anorexie. Verder wordt er ook onderzoek gedaan naar het behandelen van (cluster)hoofdpijn. Het menselijk brein kan te rigide zijn, te vastgeroest. Gedachtes gaan in cirkeltjes en blijven vastzitten. Psychedelica lijken dat proces te doorbreken. Ze versoepelen het neurologische netwerk op een manier die goed kan zijn voor psychologische gezondheid en een creatievere en flexibele manier van denken. Over het algemeen ervaren gebruikers van psychedelica minder stress. Het lijkt er dus op dat het hebben van ‘’spirituele ervaringen’’ van enorm belang is. Psychedelica kunnen diepe en zinvolle ervaringen teweegbrengen bij personen die voor welke reden(en) dan ook op zoek zijn naar spirituele verlichting. Zoals eerder genoemd bevestigen meerdere onderzoeken dit: één ervan concludeerde zelfs dat 80% van de personen die psychedelica gebruikt deze ervaringen als één van de meest betekenisvolle ervaringen ooit zag.

De meeste Psychedelica werden en zijn echter over het algemeen nog steeds wereldwijd verboden. Ook al het onderzoek naar de mogelijkheden van psychedelische therapie werd aanvankelijk gestopt. Psychedelica veranderden van een therapeutisch hulpmiddel in een verboden drug. Gelukkig werd ongeveer twintig jaar geleden het onderzoek opnieuw opgestart en verschijnen er tegenwoordig maandelijks nieuwe studies over psychedelica, vaak met veelbelovende resultaten. Wetenschappers spreken nu zelfs van een "psychedelische Renaissance". Na jaren psychedelica naast zich neer te hebben gelegd, geven wetenschappers psychedelische middelen als LSD en Psilocybine eindelijk weer een nieuwe kans. Vele psychedelica hebben ook een rituele, religieuze en/of spirituele werking voor honderden of duizenden volkeren. Deze werking wordt ook wel ‘’entheogene’’ werking genoemd, wat 'afkomstig van de god in onszelf' betekent. Als zelfstandig naamwoord wordt de term gebruikt om psychoactieve stoffen aan te duiden die gebruikt worden in een religieuze of spirituele context. Entheogene substanties schenken de mens al eeuwen een connectie tussen het transcendentale en het wereldse.

Microdosing

Microdosing is het gebruiken van drugs in mini/kleine hoeveelheden, zoals het woord suggereert. Heb je al gehoord over de succesverhalen die te bereiken zijn met microdosing? Dan ben je wellicht benieuwd welke soorten psychedelische middelen je kunt gebruiken voor microdosing. Er zijn namelijk verschillende substanties die je kunnen helpen om meer uit het leven te halen dan je op dit moment doet. Al in de jaren 50 werd er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van kleine hoeveelheden LSD om de creativiteit en productiviteit te vergroten. Dit gebeurde vooral in de techsector in Amerika, maar inmiddels begint een groot deel van Silicon Valley de dag met microdosing.

Nobelprijswinnaars en medewerkers van de grootste bedrijven in Silicon Valley maken er inmiddels geregeld gebruik van. En met succes. Maar welke psychedelische middelen gebruiken zij voor microdosing? Kies in elk geval voor substanties die makkelijk te doseren zijn. Paddo’s en magische truffels zijn zeker interessant, maar kunnen bijvoorbeeld beter gedroogd dan vers gedoseerd worden. Hieronder een lijstje van enkele psychedelische substanties (met aanbevolen hoeveelheden) die eventueel gebruikt kunnen worden voor microdosing:

  • Gedroogde truffels   0,3 - 1 gram
  • Gedroogde paddo’s   0,2 - 1 gram
  • Mescaline, gedroogde San Pedro Cactus   0,5 - 1,5 gram
  • LSD   5 mcg - 20 mcg
  • ALD-52   5 mcg - 20 mcg
  • 1P-LSD   5 mcg - 20 mcg


Kwaliteit Psychedelica & Detox(en)

Er bestaan zoveel verschillende soorten psychedelica, maar ook goede en slechte kwaliteit psychedelica. Voor alle geldt echter: gebruik ze met gezond verstand, lees jezelf van te voren goed in, weet exact de juiste en maximale doseringen en de juiste manier(en) van gebruik/toepassing. Zorg, indien mogelijk, ook altijd voor een (nuchtere) Trip Sitter. Ons advies is dan ook om alleen legale en geteste producten te gebruiken die je gemakkelijk en veilig online kunt bestellen, zoals bij 24High. Veel mensen zijn bang of angstig om ‘’in een trip te blijven hangen’’, dit komt echter bij het verantwoordelijke gebruik van geteste psychedelica in de juiste doseringen onder gebruikers die geestelijk gezond zijn en voldoende slapen nauwelijks voor.

Er zijn dus allerlei middelen verkrijgbaar die een (bad) trip tegen gaan of je helpen sneller te ontnuchteren. Detoxen is inmiddels een bekende term. Zeker voor mensen die een gezond en fit lichaam willen hebben. Er zijn verschillende manieren om te detoxen en er zijn ook producten die hierbij kunnen helpen. Niet alleen van alcohol kan je een kater krijgen, van (smart)drugsgebruik kan dat namelijk ook. Bijvoorbeeld van het gebruik van MDMA op een festival of van cocaïne. After C(Cocaïne) en After E(Ecstasy) helpen jouw lichaam sneller en makkelijker te herstellen na een wilde avond stappen. Hiermee voorkom je dus dat je de volgende dag heel de dag in bed doelloos tekenfilms ligt te kijken, bijvoorbeeld. Na een goed feestje kan je met behulp van deze producten ook nog wat leuks van de volgende dag maken. Je gooit dus niet meer heel je weekend weg nadat je een nachtje hebt doorgehaald.

Je hebt maar één lichaam en deze brengt je ver in het leven als je er maar goed voor zorgt. Zorg daarom dat jouw lichaam sterk en vitaal is. Hiervoor eet je gezond en sport je regelmatig. Toch krijgt iedereen gifstoffen binnen. Helaas is hier niks aan te doen, maar je kunt er zeker wél iets tegen doen! Detoxen is dé manier om ervoor te zorgen dat deze gifstoffen jouw lichaam snel weer verlaten. Zo richten ze zo min mogelijk schade aan en blijf jij langer genieten van een gezond en vitaal lichaam. Geïnteresseerd in Detox(en) of Tripstoppers? Deze behoren uiteraard ook tot ons assortiment: Detox & Tripstopper