Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN PADDO’S

GEZONDHEIDS VOORDELEN VAN PADDO’S

De magische effecten van paddo’s zijn beroemd en berucht, maar wat veel mensen niet weten is dat paddo’s ook gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Er zijn op kleine schaal al onderzoeken naar gedaan. Het blijkt dat de stof in paddo’s die voor de geestverruimende effecten zorgt, psilocybine, positieve effecten kan hebben op onze mentale gezondheid. Er is meer onderzoek nodig, maar de resultaten zijn erg hoopgevend.

De effecten van paddo’s

Paddo’s zijn paddenstoelen die een bijzonder stofje bevatten, namelijk psilocybine. Dit wordt in het lichaam omgezet in psilocine en dat is de stof die de geestverruimende effecten veroorzaakt. Dit kunnen visuele hallucinaties zijn, maar ook het gevoel dat tijd en ruimte verdwijnen, snelle en out of the box gedachten en het verscherpen van de zintuigen. Ieder mens kan anders reageren en de heftigheid van een trip is o.a. afhankelijk van je eigen ervaring met paddo’s, de inhoud van je maag en de dosering.

Psilocybine komt voor in zo’n 200 paddenstoelensoorten. De stof activeert de serotonine receptoren. Serotonine is een belangrijke neurotransmitter, die invloed heeft op je stemming, eetlust, spijsvertering, slaappatroon, geheugen, seksualiteit en sociaal gedrag. Daarom hebben paddo’s dus een breed effect, dat op verschillende manieren gevoeld kan worden. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van paddo’s (of de stof psilocybine) bij het ondersteunen van de mentale gezondheid.

paddo mycelium

Onderzoek naar de effecten van paddo’s en truffels

Wetenschappers zien veel voordelen in het gebruik van psilocybine paddo's of truffels bij mentale klachten. In 2018 heeft de amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) psilocybine therapie aangemerkt als “Breakthrough Therapy”. Dit zal helpen om het proces om hier een medicijn van te maken, te versnellen.

Psilocybine bij depressie

Ook in Nederland loopt er op dit moment een onderzoek naar de effecten van psilocybine bij depressie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit onderzoek loopt nog en er zijn nog geen gegevens bekend.

Er is al eerder veelbelovend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van psilocybine bij depressie, en dan vooral therapieresistente depressie. Hiervan is sprake als medicatie en behandeling niet werkt om de symptomen te verbeteren. In het onderzoek kregen patiënten met een ernstige depressie twee doses psilocybine, met zeven dagen ertussen. Ze merkten de eerste psychedelische effecten binnen een uur, waarna de effecten afnamen na zes uur. Na een week en ook nog na drie maanden waren de symptomen van de depressie duidelijk afgenomen.

paddo's psilocybine

Beter in je vel zitten met paddo’s

Paddo’s kunnen helpen bij je ontwikkeling als mens, om psychologische groei te stimuleren en je goed te voelen. Er werd een kleinschalige studie gedaan bij de Johns Hopkins School of Medicine. Er deden 18 deelnemers mee die wisselende doseringen psilocybine kregen, gedurende vijf sessies. Alle deelnemers waren academici en waren geïnteresseerd in spiritualiteit.

De effecten van de psilocybine waren duidelijk zeer betekenisvol voor deze mensen. Ze werden allen ondervraagd na veertien maanden en 94% van de deelnemers gaf aan dat het experiment voor hen een van de meest betekenisvolle ervaringen was. 39% Noemde het zelfs de meest betekenisvolle. Ook uit andere onderzoeken van Johns Hopkins blijkt dat mensen die psilocybine krijgen, lekkerder in hun vel zitten en tevredener zijn met hun leven. Opvallend was dat zij niet de enige waren die een verandering zagen. Hun familie en vrienden kon ook merken dat deze mensen na het experiment rustiger, meer tevreden, vriendelijker en gelukkiger waren.

Johns Hopkins School of Medicine
heeft in 2019 het Center for Psychedelic and Consciousness Research geopend. Ze zullen hier meer onderzoek doen naar de invloed van psychedelica op het functioneren van de hersenen. Ze zullen zich o.a. richten op de mogelijkheden bij Alzheimers en anorexia.

Slechte gewoontes en verslavingen

Psilocybine zou ook een goed middel kunnen zijn bij verslavingen. Dit werd ook onderzocht door een onderzoeker van Johns Hopkins. Tijdens een kleinschalige studie werden 15 deelnemers onderzocht die verslaafd waren aan roken. 80% Van hen bevestigde dat ze na zes maanden nog steeds niet rookten. Een jaar na het onderzoek bleek dat 67% nog steeds gestopt was en na twee en een half jaar was 60% nog steeds rookvrij. Gebruik je de standaard methodes om te stoppen met roken, dan heb je succespercentages van maar 40%. Er wordt nu een grootschalig onderzoek gedaan, waarin psilocybine vergeleken wordt met een standaard nicotine pleister.

mushroom paddo

Bij angst en stress

Bij een onderzoek uit 2016 werd Psilocybine gegeven aan kankerpatiënten. Zij hadden last van depressie en angsten. Ze kregen slechts een eenmalige dosis, maar dit hielp hun langdurig om van hun angsten af te komen. De arts die het onderzoek uitvoerde, geeft aan dat psilocybine een veelbelovend middel is om het emotionele en spirituele welzijn van patiënten met een levensbedreigende ziekte te bevorderen. Het bijzondere is dat 60 tot 80% minder last had van depressie en angst na zes en een halve maand. Maar zelfs 4 ½ jaar later gaf 70% van de deelnemers aan dat ze nog steeds de positieve effecten voelden van de behandeling.

Wetenschappers geven aan dat ze nog niet helemaal begrijpen wat precies de invloed van psilocybine op de hersenen is. Waarschijnlijk heeft neuroplasticiteit ermee te maken, dit is het vermogen van het brein om zich aan te passen en te veranderen onder invloed van ervaringen. Daarom kan een enkele dosis psilocybine zo’n langdurig aanhoudend effect hebben.

“Deze stof kan een diepe, betekenisvolle ervaring geven, die een persoon op een fundamenteel niveau kan veranderen”, zegt onderzoeker Gabby Agin-Liebes. Het kan daadwerkelijk je denkpatronen en je kijk op het leven veranderen. Dit heeft invloed op een diep niveau, op je overtuigingen, je spiritualiteit, je geloof en je persoonlijkheid.

Medisch gebruik van paddo’s is wel anders dan wanneer je paddo’s neemt om gewoon lekker te trippen. Wil je paddo’s gebruiken omdat je psychische klachten hebt, dan is het niet verstandig om hier zelf mee te experimenteren. Paddo’s kunnen intense effecten op je hebben en een bad trip is zeker ook mogelijk, juist als je psychische klachten hebt. Misschien is deelname aan bovengenoemd onderzoek iets voor jou? Klik de link in de tekst om daar meer over te weten te komen.

Wil je meer weten over wat psychedelica kan doen bij onder andere depressies en verslavingen, klik dan hier: Het gebruik van psychedelica bij depressies en verslavingen