Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

STONER FILMS DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN!

STONER FILMS DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN!

Welkom bij deze blog over ‘stoner films’. Er zijn veel dingen die goed samen gaan met een blowtje of andere THC gerelateerde genotsmiddelen. Eén daarvan is het kijken naar een film. Tijdens een avondje chillen is er haast niets leukers dan alleen of juist samen met wat vrienden een goede film te kijken en hierin helemaal op te gaan. Stoned een film kijken laat mij en veel andere blowers zich meer meeslepen door de film. Nu moet ik wel zeggen dat de kans aanwezig is dat je er achteraf wellicht wat minder van gaat herinneren. Daar krijg je echter een groter inlevingsvermogen, meer creativiteit en soms zelfs ouderwetse lachkicks voor terug. Er zijn veel genres en bijna iedereen heeft wel een favoriet genre, favoriete films, regisseurs of acteurs. Het gaat in deze blog voornamelijk om films die je stoned leuk(er) gaat vinden en die heel goed alleen of juist gezellig samen met anderen gekeken kunnen worden. Veruit de meeste stoner films zullen comedy’s zijn. Laten we maar beginnen zodat jullie gauw (stoned) heerlijk en relaxed van een film kunnen gaan genieten. Oh nog één ding, zorg ervoor dat je genoeg (koud) drinken, joints en wat snacks hebt voor als de vreetkick tijdens de film toeslaat. Wees dus goed voorbereid! Hier, in 24High kun je uiteraard terecht voor je vloei en tippie´s voor een onvergetelijke stonede filmavond.

Top-10 stoney comedy films:

Pineapple Express

Laat ik maar meteen met deze beginnen, Pineapple Express. Dit is één van de bekendste stoner films en niet voor niets! Haast elke wietroker zal dit verhaal wel kennen. Het gaat over twee stoner vrienden waarvan 1 per ongeluk een moord ziet gebeuren. Ze proberen de moordenaars wanhopig één stap voor te blijven, maar, zoals je waarschijnlijk al kunt raden, gebeurt er van alles en nog wat met dit hilarische stonerduo. Dit is, denk ik, voor velen DE stoner film bij uitstek.

Cheech & Chong Movies

Dit is ongetwijfeld het meest bekende stonerduo ter wereld: Cheech&Chong. Ze begonnen in de jaren 70/80 met stand-up comedy, studio opnames en al gauw speelden ze ook in films. Films gebaseerd op de hippie cultuur, met name de drugs en alternatieve cultuur, maar bovenal gebasseerd op hun voorliefde voor cannabis. Cheech & Chong hebben heel veel materiaal gemaakt en laten maken. Ze hebben aardig wat weten te presteren en zijn een goed voorbeeld van hoe creatief en hardwerkend blowers kunnen zijn. Enkele van hun meest bekende films zijn:

  • Cheech & Chong's Up in Smoke
  • Cheech & Chong's Next Movie
  • Cheech & Chong's Nice Dreams
  • Cheech & Chong's Still Smokin
  • Cheech & Chong's Animated Movie

Mac & Devin Go to High School

Wie kent ze niet? Snoop Dogg & Wiz Khalifa! Ze spelen samen in deze hilarische film, Snoop Dogg as Mac Johnson en Wiz Khalifa as Devin Overstreet. Ze spelen twee tieners die naar de middelbare school gaan. Ze hebben allebei in het begin een totaal andere kijk op hun schoolleven. Hier komt echter al gauw verandering in wanneer Devin, Mac tegen komt, die al 15 jaar lang op dezelfde school zit. Ze raken steeds meer bevriend met elkaar en op een gegeven moment laten ze samen een ‘wonder’ gebeuren.

Don't Be a Menace to South Central (While Drinking Your Juice in the Hood)

Ja, nog zo’n klassieker: Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood. Dat is nog eens een mondvol! Deze film had elke titel wel kunnen kiezen. Een gewoon gekke comedy film die je graag stoned kijkt. Ashtray gaat terug naar de plek waar hij is opgegroeid. Hij ziet na een lange tijd zijn vader en ze vrienden weer. Echter klopt er iets niet helemaal. Ashtray is ouder dan zijn vader, en de oma van zijn beste vriend Loc Dog is een schietgrage oude vrouw. En om het allemaal nog gekker te maken, loopt Loc Dog rond met een nucleair wapen ter zelfverdediging. De film is een parodie op de "hood" films als Menace II Society en Boyz N The Hood. Kortom een erg grappige en hilarische komedie die zeker de moeite waard is om samen met je vrienden te kijken.

How High

In deze film zie je de rappers Method man en Redman als acteurs. Nietsnut Silas (Method Man) uit Staten Island kweekt voor zijn hobby wietplanten. Zijn beste klant en goede vriend is Ivory die als hij flink high is, een fataal ongeluk krijgt. Na zijn crematie strooit Silas zijn as als kunstmest over het plantenbed uit. Jamal King (Redman) uit Jersey, die door zijn moeder achter zijn broek aan gezeten wordt om niet te lanterfanten, maar zijn schooldiploma te halen en naar de universiteit te gaan. Jamal wil vanwege dat gezeur eens flink uit z´n dak gaan met de stuff van Silas. Als het tweetal flink aan het blowen slaat, verschijnt in de rook als een soort geest uit de lamp de geest van de overleden Ivory, die hen gaat bijstaan om goede cijfers voor het einddiploma te behalen. Zo belandt dit duo in de universiteit van Harvard, waar ze de gekste avonturen beleven! Zo geven ze de keurige decaan Cain spacecake te eten en ontdekken ze dat de blanke professor Jackson, die gespecialiseerd is in de geschiedenis van de zwarte mens, een masochist is. Silas krijgt een romance met de oogverblindende studente Lauren, terwijl Jamal de dochter van de Amerikaanse vice-president, Jamie, aan de haak slaat. De rappers Method Man en Redman als hoofdrolspelers, houden de vaart er goed in, in deze zeer grappige comedy en zorgen voor genoeg klunzige en hilarische situaties.

Puff, Puff, Pass

De vrienden Larry en Rico delen twee grote passies met elkaar: blowen en televisiekijken. De twee stoners leven in een beroerd appartementje. Juist op de dag dat er een marathon van hun favoriete film wordt uitgezonden, worden ze hun huis uitgezet wegens achterstallige huur. In plaats van het geld voor de huur bij elkaar zien te krijgen, gaan de twee leeghoofden op zoek naar een andere plek waar ze lekker voor de buis kunnen hangen. Wat volgt is een komische zoektocht via ontwenningsklinieken en villa's. Uiteindelijk gaan ze in op een voorstel van een kennis om een koffertje af te leveren bij een zekere Mr. Big. De problemen stapelen zich echter al snel op.

Friday

In deze film zien we een 'komische' dag uit het leven van twee gangsters. Craig (Ice Cube) en Smokey (Chris Tucker) zijn twee vrienden uit Los Angeles die zich vervelen. Op een Friday wordt Craig wakker, nadat hij een dag eerder op zijn werk ontslagen is. Zijn beste vriend Smokey komt langs en vertelt hem over zijn plannen en Craig zelf, zal op zoek moeten naar een nieuwe job. Ze zijn echter meer op zoek naar spanning en avontuur. Al rokend en drinkend doen ze de mafste dingen om zich te vermaken. Daarbij maakt het ze helemaal niks uit wat er gebeurd. Ze roken de dope van een dealer op en raken zo nog meer in de problemen. In al die tijd roken ze veel wiet en maken ze de meest absurde dingen mee, zo worden ze o.a. overvallen en beschoten.

Scary Movie

De Scary Movie reeks is een filmreeks die bijna iedereen wel kent om zijn bizarre humor. Het verhaal van Scary Movie (de eerste in de reeks) gaat als volgt. Op Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voordat de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op! Hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms. Platte grappen en leedvermaak worden afgewisseld met citaten uit horror klassiekers, zoals The Blair Witch Project, The Matrix, The Sixth Sense en Scream. 

American Pie

De American Pie filmreeks zijn erg populair, met name vanwege hun seksueel getinte humor. Het verhaal van de eerste American Pie gaat als volgt. De pubers Jim, Nadia, Michelle en Chris komen tot de conclusie dat het niet eenvoudig is om hun maagdelijkheid te verliezen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit absoluut moet gebeuren voordat ze naar de universiteit gaan. Om de motivatie te verhogen, sluiten ze een weddenschap met elkaar af om nog voor het eindbal van hun middelbare school hun maagdelijkheid te verliezen. Dat leidt natuurlijk tot een bijzonder grappige komedie, met erg leuke en hilarische momenten.

Dazed and Confused

Een leuke film om stoned te kijken is Dazed and Confused. Het verhaal speelt zich af in Austin, Texas, 1976. Zonder vast patroon of verhaal volgen we hoe enkele scholieren hun laatste schooldag beleven. Er zijn bizarre inwijdingsrituelen, liefdesaffaires die beginnen en eindigen, overvloedig drank- en wietgebruik en vooral grote verveling – ook al zijn de scholieren doorlopend op jacht naar tickets voor het Aerosmith-concert in de stad. De film geeft een goed tijdsbeeld en zit vol ironische observaties en rake typeringen. De grotendeels debuterende cast bevat veel inmiddels bekende gezichten (Ben Affleck, Matthew McConaughey, Milla Jovovich), en de soundtrack bestaat uit seventies-hits. Dit is dus zeker ook een film om te kijken voor degenen die de 70’s opnieuw beleven willen.

TED

Deze grappig komedie TED is echt een film die je stoned gezien moet hebben. John (Mark Wahlberg) is een doodnormale man uit Boston heeft een minder normale jeugd gehad. Als kind wenste hij dat zijn geliefde teddybeer Ted tot leven zou komen, wat uiteindelijk ook werkelijk gebeurde! Jaren later is het jongetje van weleer inmiddels een volwassen vent en is de beer nog steeds zijn beste vriend. Probleem is echter dat de beer nogal onverantwoordelijk is en John ervan weerhoudt écht volwassen te worden en de liefde van zijn leven voor zich te winnen. Kiest John ervoor om de liefde van zijn leven te behouden of kiest hij voor de vriendschap met Ted, de grove en zeer ongepaste teddybeer?

The Big Lebowski

Kwalitatief is dit één van de beste films in het lijstje. Het verhaal gaat over Jeff Lebowski, bijgenaamd The Dude. Hij krijgt bezoek van een aantal ongure types die beweren dat zijn vriendin geld schuldig is aan hun baas. The Dude ontdekt dat ze hem aanzien voor een zeer rijke naamgenoot, en gaat bij hem verhaal halen. Dan begint de ellende pas echt goed, al helemaal als zijn bowlingmaatje Walter zich ermee gaat bemoeien.

Inherent Vice

Het psychedelische werk van de Amerikaanse schrijver Thomas Pynchon stond lang bekend als onverfilmbaar, maar blijkt aan Pynchon fan en regisseur Anderson goed besteed. Joaquin Phoenix is op dreef als permanent stonede speurneus Doc Sportello in het Los Angeles van de jaren ‘60 en raakt verstrikt in een onnavolgbare verdwijningszaak. Doc Sportello is namelijk een privédetective. Op een dag staat zijn ex voor de deur met het bericht dat de miljardair op wie zij verliefd is, gekidnapt gaat worden. Sportello stort zich op de zaak en voor hij het weet, raakt hij verwikkeld in een bizar web van motieven en krijgt hij in zijn speurtocht te maken met surfers, oplichters, drugsverslaafden, een moordlustige woekeraar, een undercover saxofonist en, tot slot, een mysterieuze entiteit die bekend staat als de Golden Fang. Het plot, de noir-elementen en de stoner-meligheid brengen doen soms aan The Big Lebowski denken, maar Inherent Vice is zeker evengoed uniek!

True Romance

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij tot over z´n oren verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence haar eerst zien vrij te kopen van haar pooier. Er volgt er een tumultueuze confrontatie met haar pooier en Clarence komt per ongeluk in het bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles. De combinatie van Tony ‘Top Gun’ Scott (regie) en Quentin ‘Reservoir Dogs’ Tarantino (script) pakt wonderwel goed uit, in deze hippe, grappige én spannende achtervolgingsfilm. Deze film kent een aaneenschakeling van onvergetelijke scènes. En om het helemaal af te maken, komt ook Brad Pitt in de film voor en wel als stoner en pothead! Scotts regie is, zoals altijd, soepel en gladjes maar de grote vraag blijft hoe de film er uit had gezien als Tarantino, "the legend himself", de regie had gedaan.

Drugs Inc. (Serie)

Last but not least, de serie  Drugs Inc. Deze serie gaat over allerlei soorten drugs en alles wat er mee te maken heeft. Hoe werkt de drugshandel? Kan het gestopt worden of moet het gereguleerd worden? Wat zijn de individuele en maatschappelijke kosten? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die gesteld worden in deze documentaireserie. In Drugs Inc. kijken we naar de meest voorkomende gevallen van drugsgebruik, waaronder dat van cocaïne, heroïne, methamfetamine, cannabis en nog veel meer. In deze documentaires komen smokkelaars, dealers, gebruikers, politie, justitie en medische professionals aan het woord. Uitgelegd wordt hoe de drugs verwerkt en op straat gebracht worden, maar ook welke effecten deze drugs hebben op de gezondheid en de maatschappij. De serie Drugs Inc. is een echte eye-opener en een keiharde documentaire over een alsmaar groeiende biljoenen industrie.