Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd  Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

INDIASE GOA: THE PLACE TO BE VOOR SPIRITUALITEIT?

INDIASE GOA: THE PLACE TO BE VOOR SPIRITUALITEIT?

De Flowerpower Cultuur was ooit enorm aanwezig in de Indiase Goa. In de jaren ‘60 en ‘70 was Goa een waar hippieparadijs en dé partybestemming van India. Hordes jongeren bezochten de Indiase deelstaat Goa om op zoek te gaan naar geluk, spiritualiteit en vrijheid. Maar hoe zit het nu met het partyparadijs? En is Goa nog steeds the place to be voor spiritualiteit?

Het Indiase hippieparadijs Goa van vroeger

India is een wereld apart met de meest bijzondere spirituele locaties. Goa is een kustprovincie in het westen van India en stond vroeger beter bekend als hippieparadijs. Er heerste hier altijd een relaxte, ontspannen en zorgeloze manier van leven. En eigenlijk nog steeds. Jongeren kwamen hier vaak om het geluk, spiritualiteit en vrijheid op te zoeken. Zo komt de typische uitspraak ‘Susegad’, oftewel ‘rustig’, ook hier vandaan. De Indiase deelstaat Goa typeert het ideale beeld van de 24/7 laidback modus.

In de hoogtijdagen overstroomden de stranden van Goa met hippies en party people. Iedereen kwam hier massaal naartoe om te feesten, de dagelijkse beleving van spiritualiteit te ervaren en op een eenvoudige, liefdevolle manier contact te leggen met de bevolking, medereizigers en met jezelf. Maar toen de Indiase overheid kwam met strengere regels betreft drugsgebruik, werden de jongeren gehinderd in hun reis naar spiritualiteit en werd het feestgedruis aan banden gelegd.

Het Indiase hippieparadijs Goa van vroeger

Het paradijs van tegenwoordig

Tegenwoordig is Goa flink in trek onder de reizigers. De hippiecultuur is nog wel aanwezig, maar het vergt wel enig speurwerk. Tegenwoordig staat het paradijs Goa beter bekend als  de plek waar je je kunt onttrekken aan de Indiase hectiek en weer kunt opladen met yoga, meditatie, psychedelische leuke feestjes en prachtige stranden. Je kunt er nog steeds feesten als de besten, maar er zijn ook heerlijke rustige plekjes waar je dichter tot jezelf kunt komen.

De meeste toeristen van Goa komen af op de prachtige stranden van Goa. De kustlijn is meer dan 100 kilometer en wordt gekenmerkt door goudgele zandstranden en wuivende palmbomen. Lekker luieren op een handdoekje of bij een gezellige strandtent kan hier als de beste. Je kunt er zelfs boottochtjes maken en dolfijnen spotten.

Palolem is één van de populairste bestemmingen in Goa. Het is een klein kustplaatsje waar je zowel langs het strand als in het dorp genoeg dingen kunt ondernemen. Het dorpje Patnem ligt vlakbij Palolem en is iets rustiger, maar je vindt hier dezelfde mooie zee, stranden en faciliteiten. Voor als je juist op zoek bent naar de ultieme rust is Agonda een fijne bestemming.

En voor als je op zoek bent naar feest in Goa, dan moet je op de stranden van Anjuna en Vagator zijn. Anjuna is dé feestbestemming van Goa met de populairste nachtclub van de hele omgeving: Paradiso. Vagator is iets rustiger, maar zeer populair onder de rave cultuur.

Goa India

Indiase Goa: the place to be voor spiritualiteit?

Hoewel het aantal reizigers in Goa elk jaar toeneemt, kun je hier nog altijd genieten van de relaxte, ontspannen en zorgeloze manier van leven. Het is een magisch mooie plek waar je nog altijd op zoek kunt gaan naar spiritualiteit, vrijheid en geluk.

In de badplaatsen Anjuna en Palolem vind je nog enkele hippies van de oude stempel. Het zijn nog steeds de populairste bestemmingen in Goa voor leuke feestjes of om op zoek te gaan naar spiritualiteit. Maar inmiddels heeft het plaatsje Arambol de titel van hippieparadijs overgenomen.

In dit kustplaatsje kun je terecht voor yoga, meditatie of andere spirituele workshops. Er wordt bijna elke avond muziek gemaakt op het strand, de sfeer is goed en de mensen zijn leuk. Kortom: een zeer fijne bestemming om tot jezelf te komen!