Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOEVEEL PSILOCYBINE BEVAT EEN VERSE OF GEDROOGDE TRUFFEL OF PADDO?

HOEVEEL PSILOCYBINE BEVAT EEN VERSE OF GEDROOGDE TRUFFEL OF PADDO?

Benieuwd naar de verhouding psilocybine in verse truffels en paddo’s? Of hoeveel psilocybine er zit in bijvoorbeeld één gram verse truffels of paddo’s? Dan zit je goed. In dit artikel vertellen we je meer over de verhouding van deze paddenstoelen, zodat je ze goed kunt doseren.

Over psilocybine

Eerst even wat meer over het stofje psilocybine. Wellicht weet je het al, dan is het meer als opfrisser bedoeld. Om het artikel goed te begrijpen leggen we je uit wat dit stofje is en hoe het werkt. Psilocybine is de werkzame stof in paddo’s en truffels, die zorgt voor geestverruimende effecten. Het behoort tot de groep drugssoorten die beter bekend staan als psychedelica. Dit stofje zorgt ervoor dat je in een trip belandt. Hoe deze trip eruit ziet, is sterk afhankelijk van de dosering die je neemt en welke soort drugs je gebruikt. Daar gaan we hieronder verder op in.

Verhouding psilocybine bij verse truffels en paddo’s

Hoeveel psilocybine er exact in één gram van je verse truffels of paddo’s zit, kunnen we niet zeggen. Wel weten we dat de paddo soort Psilocybe Cubensis ongeveer 1% psilocybine bevat en de Psilocybe Azurescens gemiddeld 1,78%. Daarnaast geldt dat één gram gedroogde paddo’s ongeveer gelijk is aan 10 gram verse paddo’s qua werkzame stof. Voordat je deze psychedelische drugs gaat gebruiken is het dus goed om na te denken over de juiste dosering.

Richtlijn dosering

Om de juiste dosis te bepalen moet je rekening houden met de kracht van de psychedelica. Verder is het belangrijk om te weten dat er meerdere factoren meespelen bij hoe jij een trip ervaart. Over het algemeen kun je deze richtlijnen aanhouden.

Dosering Psilocybine Paddo's:

Lichte trip dosering

1,5 gram gedroogd

15 gram vers

Gemiddelde trip dosering

2,5 gram gedroogd

25 gram vers

Intense trip dosering

3,5 gram gedroogd

35 gram vers

 

Dosering Psilocybine Truffels:

Lichte trip dosering

4,5 gram gedroogd

10 gram vers

Gemiddelde trip dosering

6,5 gram gedroogd

15 gram vers

Intense trip dosering

12,5 gram gedroogd

20/25 gram vers

Gebruik tijdens het afwegen een goede, nauwkeurige weegschaal. Zo zorg je ervoor dat je jouw dosis goed afweegt en niet het risico loopt om ineens in een zwaardere trip te belanden.
Effecten lichte trip dosering

Bij een lichte trip voel je je lichtelijk aangeschoten of heel mild stoned. Kleuren worden helderder en je kortetermijngeheugen gaat een beetje gek doen. Geluiden worden breder, muziek klinkt mooier en je loopt weinig risico om grip op de werkelijkheid te verliezen. Een perfecte keuze voor de beginnende psychonauten.

Effecten milde trip dosering

Kleuren worden dieper en ze kunnen plotseling veranderen. Gezichten van mensen om je heen kunnen ineens groen of roze worden en soms barst je in één keer uit in een enorme lachbui. Muren lijken te bewegen, er ontstaan patronen en je gedachten worden continu afgeleid. Tijd lijkt trager te gaan of juist veel sneller en bepaalde momenten kun je als oneindig ervaren.

Effecten intense trip dosering

Je krijgt sterke hallucinaties. Waanbeelden die allerlei gedaantes aannemen: van aliens tot aan levenloze objecten die ineens kunnen praten. Een intense trip is echt voor de ervaren psychonauten. Bij een intense trip krijg je ook een duidelijk gevoel dat je ego (je “ik”) niet zoveel betekent in de kosmos. Je voelt je verbonden met iedereen om je heen en kan niet meer goed zeggen wat nou echt is of een hersenspinsel.
Meer factoren die invloed hebben op je trip met paddo's of truffels

De dosering bepaald niet alleen de effecten van je trip, er spelen meerdere factoren mee. Sommige mensen zijn gevoeliger voor psilocybine dan anderen. Ook je humeur en omgeving spelen een belangrijke rol. Een paar tips voordat je verse truffels of paddo’s gaat gebruiken:

  • Neem psychedelica op een nuchtere maag. Eet het liefst vier uur van tevoren niks meer voordat je begint.
  • Kies een rustige omgeving of één waar je bekend bent om de paddo’s en truffels écht hun werk te laten doen.
  • Gebruik de eerste keer een lage dosering en bouw dit langzaam op.
  • Dim het licht en zet je tv en telefoon uit voor een intensere, visuele beleving tijdens de trip.
  • Neem nooit meerdere doseringen op één avond. Effecten komen vaak bij vlagen en een dubbele dosering kan overweldigende momenten veroorzaken.

Zorg altijd voor een tripsitter die nuchter blijft en kan helpen indien nodig.