Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

DE VERSCHILLEN TUSSEN VERSE EN GEDROOGDE PADDO'S

DE VERSCHILLEN TUSSEN VERSE EN GEDROOGDE PADDO

Denk jij erover om eens paddo's te gaan proberen, dan vraag je je misschien af wat de verschillen zijn tussen verse en gedroogde paddo's. Als je ervaren kosmonauten ernaar vraagt, zul je waarschijnlijk verschillende meningen horen. Sommigen zeggen de voorkeur te geven aan verse, anderen zullen nooit iets anders nemen dan gedroogde. In deze blog leggen we uit hoe deze paddo's van elkaar verschillen, zodat je een betere keuze kunt maken.

Het verschil tussen verse en gedroogde paddo's

Als je eenmaal hebt besloten om eens in de wereld van de paddo's te duiken, dan is een van de belangrijkste keuzes om te maken, of je voor verse of gedroogde paddo's gaat. Welke vorm je ook kiest, ze bevatten allemaal de psychoactieve stof psilocybine, dus ze zullen je hoe dan ook een trip bezorgen. Maar je keuze voor verse of gedroogde mushrooms heeft wel bijvoorbeeld invloed op de dosering, de smaak en hoe je ze moet bewaren. Hieronder lees je meer over deze verschillen.

De sterkte van paddo's

Een van de factoren waarop verse en gedroogde paddo's van elkaar verschillen is de sterkte. Veel gebruikers geven aan dat verse magic mushrooms sterker zijn dan hun gedroogde collega's. Niet iedereen deelt deze mening, maar de meerderheid van de gebruikers wel. Verse paddo's leveren een intensere trip op, wat een reden kan zijn dat je liever gaat voor verse.

Wat ook interessant kan zijn bij je keuze, is het feit dat psilocybine in paddo's eigenlijk geen psychoactieve stof is. Pas wanneer je een paddo inneemt, wordt de stof in je lichaam omgezet in psilocine, wat wel psychoactief is. In verse paddo's is psilocybine veel stabieler dan in gedroogde. Het stofje wordt namelijk onder invloed van licht en zuurstof afgebroken.

Hoe langer je een paddo bewaart (en ook als je hem droogt) hoe minder psilocybine hij zal bevatten. Dat is de reden dat verse paddo's krachtiger effecten kunnen hebben en dat sommige gebruikers het liefste hun paddo's direct uit de kweekset plukken en gebruiken.

Hoe je paddo's het beste kunt bewaren

Hoewel verse paddo's misschien wel sterkere effecten hebben, is een nadeel dat ze lastiger te bewaren zijn. Wil je verse paddo's gaan gebruiken, dan is het handig om te weten dat je ze (in de koelkast) hooguit 5 tot 10 dagen goed kunt houden. Daarnaast is er een groter risico, vergeleken met gedroogde paddo's dat ze bederven. Uit een kweekset kun je een grote oogst aan shrooms halen. Het is dan ook een goed idee om ze te drogen, zodat ze niet verloren gaan. Gedroogde paddo's zijn namelijk veel langer houdbaar. Als je ze goed droogt en bewaart, zijn ze meerdere maanden of zelfs een jaar houdbaar zonder merkbaar verlies van potentie.

Verschil in smaak

Vraag je je af hoe paddo's smaken? In ieder geval smaken ze niet zoals de paddenstoelen die je in de supermarkt kunt kopen. Een paddo heeft een vrij krachtige aardse smaak en ook de textuur is anders. Als je nog nooit eerder paddo's hebt gebruikt, is dat iets om rekening mee te houden. Veel gebruikers vinden verse paddo's beter te verdragen dan gedroogde. Vooral de textuur van gedroogde shrooms is niet erg aangenaam.

Over het algemeen kun je zeggen dat de smaak van paddo's niet echt om over naar huis te schrijven is, of ze nu gedroogd of vers zijn. Maar wist je dat er allemaal manieren zijn om dit te omzeilen? Dit kun je doen door te koken met paddo's en ze te verwerken in lekkere maaltijden, sausjes of door er thee van te zetten. Let echter wel op met verhitten, dit kan ervoor zorgen dat psilocybine wordt afgebroken en het heeft dan ook een negatief effect op je trip.

Dosering

Wanneer je voor gedroogde paddo's gaat, hebben deze veel vocht verloren, zo'n 90% vergeleken met verse. Ze wegen veel minder en de concentratie van de psychoactieve stof psilocybine is veel hoger bij gedroogde paddo's. Je hebt daardoor minder nodig om hetzelfde effect te bereiken als met verse. Je zult de dosis daarop dus moeten aanpassen. Heb je voor een milde dosis 10 tot 20 gram verse paddo's nodig, dan zou je hooguit 1 of 2 gram gedroogde moeten nemen. Dat lijkt misschien heel weinig, maar zoals gezegd: de concentratie psilocybine in 1 gram paddo's is net zoveel als in 10 gram verse.

Wat is nu beter: verse of gedroogde paddo's?

Er zijn zoals je ziet behoorlijk wat verschillen tussen verse en gedroogde paddo's. Wat kun je nu het beste kiezen? Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeuren en wat je bereid bent te doen. Verse paddo's zijn krachtiger en smaken wat beter, maar je kunt ze niet lang bewaren. Wil je lang van je paddo oogst kunnen genieten, dan moet je de tijd nemen om ze te drogen.

Wat je ook gaat doen, we raden je in ieder geval aan om altijd voorzichtig te zijn met tripmiddelen. Zorg dat een goede vriend of vriendin de tripsitter wil zijn. Dit is iemand die geen middelen gebruikt en op je let, zolang jij in hogere sferen verblijft. Ga alleen trippen in een veilige, comfortabele omgeving. Op die manier is de kans het grootste dat je een fijne trip hebt. Geef je over aan de ervaring en geniet van wat de paddo's je kunnen brengen!