Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE KWEEK IK TRUFFELS MET EEN TRUFFEL GROWKIT?

HOE KWEEK IK TRUFFELS MET EEN TRUFFEL GROWKIT?

Veel mensen weten dat je zelf mushrooms kan kweken met een paddo growkit, maar wist je ook dat je zelf magic truffels kan kweken? Het is een goede manier om geld te besparen en toch een mooi en kwalitatief eindproduct te verkrijgen. In dit artikel vertellen we je alles over het kweken van je eigen truffels met een van onze truffel growkits.

Waarom zelf truffels kweken?

Er zijn meerdere redenen voor het kweken van je eigen magische truffels. Ten eerste is het hartstikke leuk en bevredigend om het groeiproces van dichtbij te volgen. Ook is het kweken van truffels vergeleken met paddo’s een stuk makkelijker, aangezien paddenstoelen een stuk kwetsbaarder zijn en slechter tegen hitte of uitdroging kunnen. Zo krijgen ze bij kneuzing al snel een blauwe kleur. Ook bevatten zelf gekweekte magische truffels een hogere concentratie psilocybine dan paddo’s. Dat maakt ze dan weer interessanter voor ervaren psychonauten. Je kunt ze ook vermalen met een truffel grinder en ze gebruiken in eten of thee als je de smaak echt niet trekt.

Zelf truffels kweken

Als je ervoor kiest om geen growkit te gebruiken is het kweken van je eigen truffels een proces dat toch wel even duurt. Zo dien je onder andere een groeisubstraat te creëren, dit te steriliseren en te enten, daarna duurt de initiële kolonisatie nog eens twee tot vier weken. Omdat het zelf kweken enige kennis en ervaring vergt, kan het een tijdrovend proces zijn.

Voor als je snel resultaat wilt is een truffel growkit een betere optie. Hiermee kweek je binnen enkele dagen al je eerste verse truffels. Wanneer je geduld hebt en ze nog zo’n maandje langer laat doorgroeien, kan de opbrengst wel 10-20 gram meer zijn. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de growkit nooit in direct zonlicht plaatst en de kit altijd op kamertemperatuur is.

Verse magic truffels of gedroogde

Wanneer je zuinig wil zijn met je truffels kun je ervoor kiezen om ze te laten drogen. Je hebt van verse truffels namelijk twee keer zoveel nodig voor hetzelfde effect. Een makkelijke manier om je ze te drogen is met een thermomat. Gedurende zo’n twaalf uur leg je ze op keukenrol of een theedoek op de warmtemat. Stel de mat op een lage temperatuur in, houd ze in de gaten en keer de verse schimmels regelmatig om. Eigenlijk kan er niet veel mis gaan.

Je kunt ook een bamboe sushimatje gebruiken, dat zal zo’n drie dagen duren. Wanneer de buitenkant hard is, zijn ze in principe droog. Controleer dat wel even door ze in te knippen. Als ze nog niet helemaal droog zijn kunnen ze gaan schimmelen, dat zou natuurlijk erg zonde zijn. Je kunt ze het beste vacuüm trekken en in de koelkast bewaren. Dan blijven ze zo’n 2-3 jaar goed. In een luchtdichte bak op een donkere plek met een lage temperatuur blijven ze zo’n 6 maanden goed.

De Pandora Magic Truffle Growkit

Een van onze favoriete growkit voor truffels is de Pandora Magic Truffle Growkit. De truffels hebben veelzijdige effecten en zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Als beginner raden we je aan je goed in te lezen over psychedelica met bijvoorbeeld dit fijne Psychedelica Handboek. Hoeveel je precies moet doseren om de juiste effecten te krijgen kun je berekenen met onze Magic Mushrooms & Truffels - Dosering Calculator. Zo zorg je voor een fijne eerste ervaring of maximaal effect. Een trip duurt zo’n 6-8 uur en begint te werken na 45 minuten. Heb je toch niet helemaal goed gerekend? Zorg dan voor een goede tripstopper in huis. Zo kun je altijd weer snel landen als je iets te hard de ruimte in schiet.

Magic truffels kopen

Het is leuk om je eigen magic truffels te kweken, maar we begrijpen ook dat je daar niet altijd de ruimte of energie voor hebt. Gelukkig zijn truffels in Nederland gewoon legaal te verkrijgen. Ga je ze voor het eerst proberen? Kies dan voor Mexicaanse truffels. Deze geven je een vrolijk gevoel en versterken je zintuigen mild. Voor ervaren gebruikers zijn de Hollandia truffels geschikt. Deze zorgen voor heldere visioenen en vrij extreme andere visuele effecten. Kun je niet kiezen tussen alle verschillende mogelijke effecten? Dan zijn de Double Vision truffels wat voor jou. Hierbij zijn de sterke Nirwana (Valhalla) en Amazonia gemixt voor een veelzijdig en intens effect.