Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAT IS DE BESTE PRECISIEWEEGSCHAAL VOOR MICRODOSERING?

WAT IS DE BESTE PRECISIEWEEGSCHAAL VOOR MICRODOSERING?

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen op social media of misschien heb je er al wel het een en ander over gelezen. Microdosering. Het innemen van hele kleine hoeveelheden psilocybine om gezondheidsvoordelen te ervaren zonder te gaan trippen. Effecten zoals meer creativiteit, positiviteit en beter kunnen slapen zijn vaak genoemde resultaten bij het gebruik van truffels of magic paddenstoelen in hele kleine hoeveelheden. Sommige mensen ervaren zelfs minder zorgen over het verleden of de toekomst en vertellen meer in een ‘flow’ oftewel het huidige moment te zijn.

Het allerbelangrijkste bij microdoseren van bijvoorbeeld truffels zit hem natuurlijk al in de naam, de dosering. Helaas zijn veel keukenweegschalen niet nauwkeurig genoeg en loop je risico om op je werk of tijdens je college toch te gaan trippen. In dit artikel vertellen we je alles over hoe je dat voorkomt met de juiste weegschaal en hoe je wel controle hebt over de dosering.

Een precisieweegschaal of een tafelweegschaal?

De meeste mensen hebben vast wel een keukenweegschaal of tafelweegschaal in huis om ingrediënten af te wegen voor recepten. Voor het afwegen van bloem, boter of smeltchocolade is dat helemaal prima, aangezien 1 of 2 gram verschil nauwelijks merkbaar is. Het innemen van een product met de stof psilocybine is een ander verhaal. Daar is zelfs het minst geringste verschil voor de meeste mensen voelbaar of merkbaar. Daarom is het belangrijk om bij microdoseren te werken met een precisieweegschaal of microdoseringweegschaal. Dat zijn weegschalen die wegen met een precisie tot 0,01 gram zodat je altijd zeker weet dat je de correcte hoeveelheid paddo’s of truffels binnen krijgt.



Welke weegschaal is het beste voor microdosering?

Nu je weet dat een tafelweegschaal waarschijnlijk niet nauwkeurig genoeg is om je truffels of mushrooms af te wegen voor microdosering, ben je vast benieuwd naar welke precisieweegschalen wel geschikt zijn. Wanneer je een veelzijdige, kleine weegschaal zoekt met een inbegrepen siliconen bakje, dan is de On Balance OB SBS 200 een goede keuze. Deze weegt van 0,01 tot 200 gram. Ben je niet zo’n rekenwonder? Overweeg dan eens deze mini precisieweegschaal met calculator. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid berekend.

Wanneer je de weegschaal zowel wil gebruiken voor microdosering als voor ingrediënten in de keuken, dan is de On Balance NV 3000 de beste keuze. Deze weegt van 0,01 tot wel 3000 gram en is geschikt voor verschillende toepassingen. Als je veel onderweg bent is het handig om een pocketweegschaal mee te nemen. Kijk wel uit dat je niet zomaar je producten meeneemt naar het buitenland. Als je echt van precisie houdt en 100% zeker wil weten dat je exact zit met je dosering, dan is de On Balance Ck 20 de beste keuze. Deze weegt met een precisie van 0,001 gram en heeft een mooie beschermhoes zodat dit kleine weegschaaltje goed beschermd blijft.



Hoe weeg je truffels af voor microdosering?

Allereerst is het belangrijk om te weten welke dosering bij je past. Dat is afhankelijk van een heleboel factoren zoals het soort product dat je inneemt, je gewicht, de sterkte van het product en nog veel meer. We ontwikkelden deze handige Magic Mushrooms & Truffels - Dosering Calculator om je te helpen bepalen hoeveel je precies nodig hebt. Let goed op het soort product dat je inneemt. Tussen gedroogde of verse producten of truffels en paddo’s zitten nogal wat verschillen.

Voordat je de magic truffels of paddenstoelen gaat wegen, is het belangrijk om eerst te checken of je precisieweegschaal nog naar behoren werkt. Dat kun je bijvoorbeeld doen met kalibratiegewichten. Dit zijn gewichten die tot op de milligram nauwkeurig geproduceerd zijn zodat je altijd zeker weet dat je weegschaal nog precies meet. Vergeet ook niet om te controleren of de batterijen nog voldoende energie over hebben.

Dubbel gecheckt of je weegschaal goed werkt? Start dan met het wegen van je truffels of mushrooms. Leg een kleine hoeveelheid in een weighing cup en bekijk wat de weegschaal aangeeft. Teveel? Haal er voorzichtig een beetje vanaf en herhaal het hele proces opnieuw. Het is belangrijk om zorgvuldig te zijn bij het wegen van je microdosering producten en zeker te weten hoeveel je precies binnen krijgt. Ook wanneer je voorverpakte microdoseringen hebt, is het belangrijk om het gewicht te controleren.