Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

HOE GEBRUIK JE COPAIBA EN WAT IS HET?

HOE GEBRUIK JE COPAIBA EN WAT IS HET?

Copaiba: grote kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt en nu terecht denkt: wat is het? Net zoals onze meeste producten is ook dit een natuurproduct waar verschillende potentiële gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn. Lees hier welke dat allemaal zijn, en hoe je copaiba precies gebruikt.

Wat is Copaiba?

Copaiba is afkomstig van een boomsoort die in Zuid-Amerika te vinden is: de Copaifera. Copaiba wordt uit de Copaifera-bomen getapt door een gaatje in de schors te maken. Hier komt vervolgens een geelbruine drab uit, waar een essentiële olie van gemaakt wordt. Zoals de Copaiba-olie in onze webshop. En in die Zuid-Amerikaanse wildernis ontdekte de inheemse bevolking 400 (!) jaar geleden de positieve effecten van de producten die hiervan te winnen zijn. Zulke lokale ontdekkingen in de jungle vinden geregeld hun weg naar het westen en onze shop. Denk bijvoorbeeld aan Mulungu, Guayusa en Chacruna.Wat zijn de effecten van Copaiba volgens de wetenschap?

Dat de inheemse bevolking al eeuwen fan is van een bepaald natuurproduct, zegt natuurlijk al iets goeds. Maar voor je het zelf gaat gebruiken, is het wel zo prettig om precies te weten wat de effecten zijn. En hoe gezond Copaiba voor jou is natuurlijk. De wetenschap biedt gelukkig uitkomst. Verschillende onderzoekers hebben zich namelijk gebogen over de stofjes die in Copaiba zitten en welke effecten het in een mensenlichaam kan hebben.

Een overzichtsstudie uit 2018 verzamelde bijna 50 onderzoeken en bundelde de resultaten. Hun conclusie over dit middeltje: “Veelbelovend”! De studie stelt dat Copaiba-olie een interessant alternatief middel is bij chronische ontstekingen, infecties en autoimmuunaandoeningen. Ook kan het bijdragen aan een betere opname van medicatie. Copaiba bestaat voor een vrij groot deel uit het stofje Beta-caryophyllene. Sterker nog: het is de essentiële olie met de hoogst bekende concentratie hiervan. En dat is eentje met potentie! Beta-caryophyllene gaat bijvoorbeeld ontstekingen tegen, is een antioxidant en gaat de strijd aan met bacteriën. Verdere effecten die genoemd worden, zijn het sneller helen van wonden en vermindering van pijn.

Copaiba in verzorgingsproducten

Vanwege verschillende van deze positieve effecten wordt deze olie gebruikt in producten in de beauty-industrie. Zo zou het hydraterend werken en je huid een boost geven. Ook kan het gebruikt worden bij acne of psoriasis. Gebruikers ervaren dat het de huid kalmeert, wat niet zo gek is als je kijkt naar het rijtje effecten. Probeer het vooral zelf uit wanneer je huid wel een opkikker kan gebruiken!

De bewezen effecten in een notendop

  • gaat ontstekingen en infecties tegen
  • kan ondersteunen bij auto-immuunaandoeningen
  • antibacterieel
  • antioxidant
  • wondheling
  • pijnstiller
  • kan helpen bij huidproblemenZo gebruik je Copaiba-olie

Ben je van plan onze Copaiba olie uit te proberen? Dan wil je vast weten hoe je het kunt gebruiken. Hier onze adviezen, behorend bij de Copaiba-druppelaar van 10 ml:

Voor de huid

Meng 2 tot 4 druppels olie met je normale huidverzorgingsproduct (zoals een toner) en verspreid egaal over je huid. Probeer het de eerste keer uit op een klein deel van de huid, bijvoorbeeld je onderarm. Zo weet je nagenoeg zeker dat je geen allergische reactie op een gevoeligere plek zoals je gezicht zult krijgen.

Voor je algehele gezondheid

Doe 1 tot maximaal 5 druppels olie in een glas water. Meng goed door zodat de olie zo goed mogelijk oplost en drink het glas leeg. Het kan enigszins sterk en bitter smaken. Voeg daarom eventueel een beetje ranja of een andere smaakmaker toe om de bitterheid te verbloemen. Neem niet meer druppels dan de aanbevolen dosis, aangezien dit tot vervelende maagklachten kan leiden als je hier gevoelig voor bent. En zoals bij de meeste producten geldt dat we een aantal doelgroepen het gebruik afraden: zwangeren, mensen die borstvoeding geven, kunnen er beter niet mee experimenteren. Ook mensen met heftige aandoeningen of die medicatie gebruiken, kunnen het beste gebruik van Copaiba eerst met hun arts overleggen.