Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WANNEER SCHIET EEN CANNABIS BUITEN PLANT IN BLOEI?

WANNEER SCHIET EEN CANNABIS BUITEN PLANT IN BLOEI?

Wietplanten hebben een vrij voorspelbare levenscyclus, waarbij ze vooral het licht volgen. Een cannabis buitenplant volgt wanneer en hoe lang het buiten licht is en schiet op basis daarvan in bloei. Weten wanneer je cannabis plant bloeit, geeft je een indicatie van het moment waarop je kunt oogsten. Waardevolle kennis dus! Lees hier wanneer de bloeiperiode aanbreekt, zodat je weet wat je mag verwachten van je buiten wietplant.

Je buiten cannabis plant: van zaaien tot groei, bloei en oogst

Een buiten cannabis plant doorstaat verschillende fasen in diens leven: van zaadje tot ontkiemde zaailing, groei, bloei en oogsttijd. Wanneer je buitenwiet in bloei schiet, is ten eerste natuurlijk afhankelijk van wanneer je deze in de grond stopt. Begin dus zeker op het juiste moment! Lees hier wanneer dat precies is: Wat is de beste tijd om buiten wiet te kweken?

Zaadje en ontkieming

Zoals elke plant begint het leven van je outdoor cannabis kweek met een zaadje. Dit gaat ontkiemen, een proces dat een paar dagen duurt. Na het ontkiemen kun je de zaailingen apart zetten om ze tot zelfstandige planten te laten opgroeien.

Groeifase

De groeifase is een belangrijke fase voor je outdoor plant. Waar het zaadje zich eigenlijk prima redt zonder al te veel ondersteuning, wil je hem tijdens het groeien wat meer helpen. Wanneer je dat niet doet, zul je merken dat je buiten cannabis plant het minder goed doet in de bloei en oogstfasen.

Bloeifase

De bloei van de buiten cannabis plant is het moment wanneer er bloemen verschijnen. Dit gebeurt niet willekeurig, maar op het punt in het jaar waarop de plant minder daglicht vangt. Dit is een vast moment op de jaarkalender, dus heel handig te voorspellen. Immers worden elk jaar weer op een bepaalde datum de dagen korter. Voor de wietplant geldt dat de groeifase overgaat in de bloeifase wanneer het aantal uren licht op 12 uur per dag uitkomt. Een week later mag je die bloemen aan de plant verwachten. Er ontstaan witte sliertjes op de plant, die zich rap vermenigvuldigen. 

Oogsten

Ook al ontstaan de bloemen snel, de bloei van je outdoor cannabis plant zal zo’n 2 tot 3,5 maanden in beslag nemen. Hoe lang jouw plant bloeit, hangt af van de zaden die je hebt gekocht. Een vuistregel is dat indica wiet kort bloeit, terwijl sativa er lang over doet. Oogsten doe je dus over het algemeen in de nazomer en (late) herfst.

Wanneer schiet mijn buiten cannabis plant nu in bloei?

Om de vraag van het artikel te beantwoorden; wanneer schiet jouw buiten cannabis plant nu precies in bloei? Wietplanten beginnen in ons land normaliter met bloeien nadat de zomer officieel is begonnen: na 21 juni.

Heeft een outdoor plant voeding nodig in de bloeifase?

Je kúnt natuurlijk de natuur zijn werk laten doen en je wietplanten na het zaaien aan hun lot overlaten. Maar je zult vast begrijpen dat dit niet tot een perfecte oogst zal leiden. Daarom raden we je aan om je cannabis planten tijdens het groeien en bloeien te voorzien van ondersteuning. Doe -voor zover mogelijk- je best om ze met water, voeding, licht en de juiste temperatuur en vochtigheid een solide ontwikkeling te geven. Net als je met je overige buitenplanten zou doen. Weten hoe je dit het beste aanpakt? Lees hier wanneer je begint met het geven van voeding aan je buitenwietplant.

Ook een tip voor een betere oogst: geef je buitenwiet een kickstart door ze eerst binnen te kweken.

Inspiratie nodig? Lees onze kweekverslagen!

Goed voorbeeld doet volgen, dus lees vooral onze kweekverslagen om inspiratie op te doen voor je eigen kweek. The Stoned Grower geeft je een zeer gedetailleerd inkijkje in diens cannabis buitenkweek met verschillende zaden. Check hier deel 1 van het kweekverslag: van ontkiemfase tot jonge groeifase. Hier vind je veel tips om een optimale oogst mee te realiseren. In een tweede blog lees je meer over de bloeifase van de verschillende geplante cannabisplanten. 

De beste groei, bloei en oogst met de beste kweekspullen

Wanneer je zeker wil weten dat je buiten cannabis planten een optimale groei, bloei en oogst krijgt, bieden onze kweekspullen uitkomst. Van voeding tot growkits, naslagwerken en zaden: met onze kweekspullen helpen we je op weg.