Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MEER ENERGIE: HAAL MEER UIT JE DAG MET DEZE TIPS EN SUPPLEMENTEN

MEER ENERGIE: HAAL MEER UIT JE DAG MET DEZE TIPS EN SUPPLEMENTEN

Op zoek naar meer energie? Je bent zeker niet de enige! Vrijwel iedereen denkt soms of vaak: waarom ben ik zo moe? Extra energie krijg je bijvoorbeeld met verschillende natuurlijke middelen die je direct een boost geven. Maar vergeet niet naar je algehele leefstijl te kijken. De kans is groot dat je daar de nodige aanpassingen in kan doen, zodat je voortaan een stuk frisser en energieker wakker wordt. Gelukkig zijn er talloze manieren om je energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen. Hier onze beste tips voor meer energie, van supplementen tot langetermijnoplossingen.

Praktische tips voor meer energie

Voordat je naar supplementen grijpt, zijn er een aantal dingen die je zou moeten doen om aan je energiepeil te werken. Deze hebben namelijk effect op de lange termijn, en dat is natuurlijk wat je het liefste zou willen.

1: Beweging

De meeste mensen krijgen te weinig beweging. En dat is dan ook de reden dat je kan kampen met vermoeidheid. Met beweging stimuleer je de bloedsomloop en maak je het je lijf gemakkelijker om je energiepeil hoog en stabiel te houden. Je hebt bijvoorbeeld minder last van energiedips na het eten. De beweegrichtlijnen van onze overheid zijn een goede leidraad:

  • Minimaal 150 minuten per week matig intensieve inspanning. Denk aan wandelen en fietsen.
  • Werk twee keer per week of vaker aan je spieren en motoriek, bijvoorbeeld met krachttraining.
  • Voorkom langdurige periodes van inactiviteit zoals uren achtereen zittend werken of hele weekenden in bed liggen.
  • Hoe meer beweging, hoe beter. Wel met respect voor je lichaam natuurlijk.

2: Slaap

Genoeg energie overdag begint bij een goede nachtrust. Slaap je matig, kijk dan naar hoe je hier verbetering in kan aanbrengen met deze tips:

  • Ga op tijd naar bed op vaste tijdstippen en zorg voor een bepaalde routine. Zo weten je lijf en brein dat het op een bepaald moment tijd is om te slapen.
  • Vermijd prikkels en stimulansen laat op de dag en avond, zoals heftige gesprekken, fel licht, inspannende activiteiten, zware maaltijden, gamen en Netflix.
  • Focus op 7-9 uur slaap per nacht.
  • Zorg voor een rustige en schone slaapomgeving. Gedimd licht, verse lakens en drukke huisdieren en snurkende partners uit bed houden, kan een wereld van verschil maken.
  • Val makkelijker in slaap en maak langere nachten met supplementen zoals slaapbevorderende kruiden. Valeriaan, Passiebloem en melatonine kunnen hierbij helpen.

3: Voeding

Voeding is dé energiebron die ons op de been houdt. Eet voldoende, gezond en gevarieerd. Een gezond voedingspatroon bestaat uit voldoende eiwitten, minstens 250 gram groente en 2 stuks fruit, volkoren granen, peulvruchten en gezonde vetten. Vermijd sterk bewerkte voeding, overmatig gebruik van suiker en grote hoeveelheden alcohol. Hiervan is bewezen dat ze een negatieve impact hebben op je energie. Kijk ook goed naar hoe jouw lijf reageert op bepaalde voedingsmiddelen en maaltijden. Houd eventueel in een dagboekje bij wat je eet, hoe laat en hoeveel én hoe moe je voor en na het eten bent.

Naast je voeding kun je kijken naar supplementen die je gezondheid en breinfunctie op de lange termijn verbeteren. Lees dit artikel om de juiste keuze te maken: De beste supplementen om je gezondheid te ondersteunen.

4: Rust

Het kan zijn dat je juist meer rustmomenten overdag nodig hebt, om je weer op te laden voor de rest van je to do’s. Span je je te veel en te lang in, dan is je energie gewoonweg even op. Ook stress kan je vermoeid maken. Kijk eens kritisch naar je agenda en verplichtingen. Doe je wel genoeg dingen die je energie geven, naast alle moetjes? En neem je genoeg pauzes? Een goede manier van pauze nemen kan een korte wandeling zijn. Zo maak je je hoofd even helemaal leeg en werk je ook nog eens aan je fitheid.

De beste supplementen voor meer energie: onze tips

Heb je alle bovenstaande tips toegepast en zit het met je leefstijl wel goed? Of heb je tijdelijk een energieboost nodig? Dan zijn er een aantal supplementen waarvan bewezen is dat ze meer energie geven.

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba is afkomstig van de bladeren van de Ginkgo Biloba-boom. Het wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn voordelen voor de bloedsomloop, mentale alertheid en het geheugen. Meer energie en focus is het resultaat.

Cafeïne

Wie komt de dag niet door zonder koffie? Cafeïne is wat dit zwarte goedje tot een geweldige energiebooster maakt. Ook is koffie gezond: een aantal kopjes per dag heeft bewezen positieve effecten op je gezondheid. Ook thee bevat cafeïne, naast verschillende andere healthy stofjes. Dat maakt thee een gezonde keuze voor meer fut op de korte en lange termijn. Groene thee heeft ook nog eens extra gezondheidsvoordelen, dus drink daar gerust een of twee kopjes van elke dag.

Guayusa

Guayusa is een plantje uit de Amazone dat een gezond oppeppend effect heeft. Naast cafeïne bevat het theobromine en theanine, die samen voor een heldere focus zorgen.

Guarana

Een vast ingrediënt in de meeste energiedrankjes is Guarana. En niet voor niets, want dit kruid kan je energie, productiviteit, geheugen en bloedsomloop stimuleren.

Stackers

Stackers worden vooral gebruikt door sporters die alles uit hun workout willen halen. In zo’n energiepil vind je cafeïne, groene thee, Yerba Mate, Ginseng, Kola Nut en meer. Pas op: een hele capsule leidt tot een niet te negeren boost van je energie! Ben je gevoelig voor oppeppers of ben je nog niet bekend met stackers? Breek dan een capsule open en probeer eerst een fractie van die dosis, voordat je de hele dag loopt te stuiteren.

Bekijk hier al onze stimulerende producten met extra supplementen tips voor meer energie. Verdiep je even in ons uitgebreide aanbod om te vinden wat je zoekt.