Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MEDITEREN EN YOGA: PERFECT VOOR JE BEGINT AAN EEN SPIRITUELE TRIP OP MAGISCHE PADDO'S

MEDITEREN EN YOGA: PERFECT VOOR JE BEGINT AAN EEN SPIRITUELE TRIP OP MAGISCHE PADDO

Voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor een paddotrip. Er zijn allerlei manieren om een spirituele trip op magische paddo’s voor te bereiden. Zo is het slim om de uren of dag voor de trip niet te veel te eten. Een comfortabele trip-omgeving, het juiste gezelschap en een fijne playlist kunnen eveneens een behoorlijk verschil maken. Ook is het verstandig om een trip in te gaan met een gezonde, ontspannen mindset. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen, is met het beoefenen van meditatie en yoga. Lees hier hoe je dit aanpakt en op welke manier het jouw paddotrip verdiept.

Het nut van mediteren en yoga

Meditatie en yoga worden al eeuwenlang gebruikt om lichaam en geest te kalmeren en het bewustzijn te beïnvloeden. Beide praktijken kunnen je helpen om je te concentreren op het huidige moment.  Meditatie geeft je controle over je gedachtes en kan je zelfs in staat stellen je lichaamsfuncties te beïnvloeden. Zo kun je je hartslag verlagen, ademhaling verbeteren en stressgevoelens verminderen. Yoga is meer een fysieke bezigheid, maar ook hiermee kun je zowel je geestelijke als lichamelijke staat  positief beïnvloeden.

Meditatie en yoga voor een betere trip

De vaardigheden die je leert dankzij yoga en meditatie zijn behoorlijk welkom tijdens een psychedelische ervaring. Een intense trip kan immers overweldigend aanvoelen. Met yoga en meditatie heb je twee krachtige tools in handen waardoor je veel meer controle over je trip ervaart. Je zult merken dat je beter in staat bent de trip (bij) te sturen, meer ontspanning ervaart en meer uit een psychedelische trip kunt halen. Yoga en meditatie brengen lichaam, geest en ziel in balans. Voeg daar een portie paddo’s van goede kwaliteit aan toe, en je kunt rekenen op een geweldige spirituele trip.

meditation

Mediteren en yoga voor het trippen: praktische tips

Heb je nog niet veel ervaring met yoga of meditatie en wil je weten hoe je hiermee jouw paddotrip naar een hoger niveau tilt? Met onderstaande praktische tips kom je als beginner een heel eind! 

Mediteren kun je leren

Je hoeft niet jarenlang dagelijks te mediteren om er de vruchten van te plukken. Zoek bijvoorbeeld eens op YouTube naar video’s over meditatie voor beginners. Hierin word je begeleid in je eerste stappen in de wondere wereld van meditatie. Het enige dat jij hoeft te doen, is zitten, luisteren en je mee laten voeren met de stem uit de video.

De beste yogavorm

Er zijn veel vormen van yoga, van moeilijk of intensief tot ontspannend. Yin yoga is een vorm die draait om het langdurig aanhouden van dezelfde houdingen. Hiermee kun je de flexibiliteit van je lijf vergroten en spanning op te lossen. Ideaal voor het wegwerken van blokkades, zodat je met een relaxt lijf en ontspannen geest aan je trip begint. Wil je in een flowstaat komen, dan is Vinyasa een goede keuze. Deze dynamische vorm van yoga combineert ademhaling en vloeiende bewegingen in een bepaalde reeks houdingen. Verdiep je ook zeker in Pranayama, ademhalingsoefeningen die bij yoga gebruikt worden om de geest te kalmeren. Yoga Nidra is ook een aanrader. Dit doe je liggend en met je ogen dicht, wat het meer een vorm van meditatie maakt dan een typische yogasessie.

yoga

Zet een intentie

Wil je goed beginnen aan je spirituele trip op magische paddo’s, begin dan met een specifieke intentie. Gebruik diezelfde intentie in de meditatiesessie voorafgaand aan je trip. Voorbeelden van zulke intenties die je kunt gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

  • Heling van emotionele schade en manieren ontdekken voor het loslaten van trauma
  • Zelf-acceptatie en meer waardering voor jezelf
  • Aanboren en stimuleren van creativiteit
  • Verbinding voelen met het universum, het buitenaardse en de natuur
  • Loslaten van angst en stress
  • Het ontdekken van jouw levensdoelen

Ga vervolgens op zoek naar meditatievideo’s die gericht zijn op jouw intentie. Het internet staat er gelukkig vol mee, dus je vindt ongetwijfeld geschikt materiaal!

Gebruik een Mindfold

Een Mindfold kan een handige tool zijn voor een meditatiesessie ter voorbereiding op magische paddo's. Deze speciale blinddoek zorgt voor minder afleidingen en dus een betere focus op je meditatie. Ook tijdens het trippen kan de Mindfold een innerlijke reis versterken.

Meditatie en yoga na je trip

Ook na je paddotrip kan meditatie en yoga je helpen de trip te verwerken en je lijf en geest weer in balans te brengen. Denk nog eens aan je intentie en wat de trip je heeft geleerd. Een yogasessie zal helpen je trip ontspannen en met een positief gevoel af te sluiten.