Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

SPIRITUEEL TRIPPEN: WAT IS DAT?

SPIRITUEEL TRIPPEN: WAT IS DAT?

Wanneer je psychedelische middelen neemt, kan er van alles gebeuren. Neem je meer dan een microdosis, dan zul je verschillende effecten gaan ervaren. Over het algemeen kun je zeggen dat je waarneming van de wereld verandert. Visueel bijvoorbeeld: van meer kleurtjes en patroontjes zien, tot kabouterkolonies of je voorvaderen uit een ander universum. Andere zintuigen, je stemming, beleving van tijd, mentale en fysieke energie: het kan allemaal veranderen. Maar wat ook kan gebeuren, is dat je trip een spirituele ervaring wordt die je voor altijd bijblijft. Hier vertellen we je alles over spiritueel trippen. Wat is het, en hoe bereik je dit punt dat veel trippers als ultieme doel hebben?

Wat is een spirituele trip?



Bij het gebruiken van psychedelische middelen zoals paddo's, truffels, DMT en ayahuasca kun je verschillende trip-niveaus bereiken. In een eerder artikel vertelden we je over deze vijf levels van een truffeltrip. In het kort zijn dit de verschillende stadia die je daarbij kunt bereiken, die vergelijkbaar zijn met vergelijkbare middelen:

Niveau 1

Ontspanning, een lichte high, vrolijker, intensere beleving van kleuren en muziek.

Niveau 2

Meer creativiteit, extra sterke beleving van je zintuigen, zien van patronen met ogen gesloten of open, de wereld om je heen verandert iets maar ziet er nog wel compleet herkenbaar uit.

Niveau 3

Sterke visuele effecten, ander besef van tijd, mogelijke hallucinaties

Niveau 4

Nu wordt het serieus. Zintuigen kunnen door elkaar gaan lopen, je kunt een out of body experience krijgen, hallucinaties kunnen intens zijn.

Niveau 5

De wereld om je heen kan nagenoeg onherkenbaar zijn. Je voelt je één met het universum. Verlies van ego kan optreden: wie je bent is niet meer relevant. Je kunt ervaren opgestraald te zijn naar een andere wereld of contact maken met bijzonderdere (anders onzichtbare) wezens. Je kunt levensveranderende inzichten krijgen over jezelf en jouw plek in de wereld of het heelal.


Dit laatste en hoogste niveau geeft gebruikers vaak een spirituele trip. Je begrijpt ineens waar het leven allemaal om draait. Bij sterke tripmiddelen zoals DMT en ayahuasca komt het zelfs geregeld voor dat mensen diepe trauma’s en angsten in één sessie overwinnen of een plek kunnen geven. Maar ook op niveau 3 en 4 kun je al spirituele ervaringen hebben. Je kunt bepaalde energieën voelen, van degenen die bij je zijn op dat moment of van entiteiten die je broodnuchter niet meekrijgen.

Kan spiritueel trippen ook verkeerd gaan?

Niet iedereen heeft bij het bereiken van het hoogste tripniveau even prettige ervaringen. Ga er maar eens aanstaan: niet meer weten wie of waar je bent, of een ontmoeting met absurde wezens die met je communiceren. Je kunt dingen over jezelf te horen en zien krijgen waar je niet op zat te wachten. Op gebruikersfora vind je ontzettend veel van zulke verhalen. Een DMT-fanaat die per direct stopte met trippen nadat hij tijdens een sessie intens werd ondervraagd door twee kleine meisjes, mensen die bezocht worden door aliens met verontrustende boodschappen. Dit zijn natuurlijk extreme voorbeelden, maar wanneer je een hoge dosis neemt, is zo’n ervaring mogelijk. Ben je hier niet klaar voor, wees dan absoluut voorzichtig met je trip.

Hoe krijg ik een spirituele trip?



Denk je dat je klaar bent voor een spirituele ervaring met trippen? Met de volgende tips vergroot je de kans op een spirituele trip.

1: Sta ervoor open

Een spirituele trip krijgen is niet gewoonweg een kwestie van een middel nemen en afwachten tot het universum je van alles gaat vertellen. Er zal enig voorwerk voor nodig zijn. Ben je een heel down to earth persoon die het leven heel rationeel benadert, dan kan het lastig zijn om deze mindset los te laten. Wat kan helpen, is je inlezen over spirituele ervaringen. Dat hoeft niet heel zweverig te zijn. Een interessante documentaire is bijvoorbeeld DMT: The Spirit Molecule, die je hier op YouTube vindt. Deze combineert wetenschap met tripervaringen van dit potente psychedelische middel. Of lees The Psychedelic Handbook en verdiep je in de kunst van psychedelicagebruik voor verschillende doeleinden. Dit artikel over spiritueel ontwakenen zit eveneens vol behulpzame tips.

Ook kun je met ervaren trippers die spirituele ervaringen hebben gehad praten over hoe dit voor ze was en hoe ze dit bereikt hebben. Zo krijg je alvast een kleine inkijk in andere werkelijkheden.

2: Jouw intentie

Start je tripervaring met een specifieke intentie. In ayahuasca-ceremonies is dit bijvoorbeeld vaak vaste prik. Wil je antwoorden op bepaalde levensvragen? Aan de slag met een betere versie van jezelf? Een bepaald pijnlijk topic aanpakken? 

3: De juiste setting

Setting is alles, wanneer het op intens trippen aankomt. Zorg ervoor dat het met de volgende zaken goed zit:

  • je stemming en emotionele stabiliteit
  • je (zo leeg mogelijke) agenda de dag zelf en eventueel de dagen erna
  • je gezelschap tijdens en na het trippen
  • je fysieke omgeving
  • bij paddo’s en truffels: zorg voor een lege maag

4: De juiste dosis

Ontdek wat voor jou de juiste dosis is. Hier zijn richtlijnen voor, maar die kunnen toch per persoon verschillen. Ga niet gelijk voor niveau 5 als je onervaren bent, maar bouw het op. Kijk wat voor jou prettig aanvoelt en welke invloed setting op je heeft. 

5: Mediteren

Ten slotte kan mediteren je helpen om controle over je geest te krijgen. Dit is niet iets dat je in een middagje onder de knie hebt, maar zeker een skill waar je ook in het dagelijkse nuchtere leven baat bij zult hebben. Lees het volgende artikel om hier beter in te worden: Transcenderen: til jouw bewustzijn naar een hoger niveau.