Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

AMAZONE: REGENWOUD VOL MEDICINALE EN SPIRITUELE PLANTEN

AMAZONE: REGENWOUD VOL MEDICINALE EN SPIRITUELE PLANTEN

Het Amazonewoud wordt ook wel ‘s werelds grootste medicijnkast genoemd. Wie hier ziek wordt, hoeft het hele regenwoud niet eens uit om genezing te vinden. De Amazone herbergt 80.000 plantensoorten, wat extreem veel is. Ter vergelijking: Nederland telt 3900 plantensoorten. Een aanzienlijk deel van de planten in de Amazone is geneeskrachtig. Een magische plek dus! Niet in de laatste plaats omdat er naast medicinale planten ook plantjes voorkomen met psychoactieve bestanddelen. Oftewel: waar je van gaat trippen. Hieronder vind je een aantal van de populairste planten uit de Amazone met medicinale of spirituele eigenschappen.

Trippen met spirituele planten uit de Amazone

Een van de meest bekende families van planten uit de Amazone is zowel medicinaal als spiritueel te noemen. Deze planten worden al generaties lang gebruikt in spirituele trip-ceremonies. Door locals, maar tegenwoordig ook in het Westen. Verschillende planten (zoals Chacruna) bevatten dezelfde psychoactieve bestanddelen die je de trip van je leven zullen geven: DMT. DMT rook je, waarna je vrij snel getrakteerd wordt op een intense, kleurrijke en euforische trip. Voeg je een zogenaamde MAO-remmer toe aan DMT, dan krijg je Ayahuasca.

Snuiven zoals de Amazonians

Je zou het misschien niet verwachten, maar de oorspronkelijke bewoners van de Amazone houden wel van een snuifje. Alleen dan wel in een rituele setting. Yopo is een bekende uit deze categorie. Dit neem je met een zogenaamde kuripé; een Y-vormige tool waarmee je het in de neusgaten blaast. Ook rapé, een soort tabak, dien je te snuiven.

Yopo

Yopo is eigenlijk geen medicinale plant, maar een boom die in de Amazone groeit. Daar gebruikt de lokale bevolking het al vele eeuwen als een manier om het derde oog te openen. Net als ayahuasca bevat het DMT. Je kunt dus wel raden dat je er flink van kunt trippen! Je kunt visioenen krijgen en de wereld om je heen compleet anders beleven. Zin om naar andere dimensies geschoten te worden? Dan moet je yopo zeker eens proberen.

Rapé: snuif je tabak

Rapé is een soort snuiftabak dat gebruikt wordt bij ceremonies en rituelen. Het bevat net als gewone rooktabak nicotine, maar is verder behoorlijk puur natuur. Geen honderden extra toevoegingen die je verslaafd maken, zoals bij sigaretten dus. Rapé gebruiken is bovendien niet bepaald iets dat je recreatief doet. Het wordt gebruikt om lijf en geest ritueel te reinigen. Daarom zie je het vaak gebruikt worden voorafgaande aan een ceremonie waarin getript wordt, zoals op Ayahuasca.

Healen en gezonder worden met medicinale planten uit de Amazone

De bewoners van de Amazone gebruiken verschillende planten om specifieke kwalen tegen te gaan. Voor vrijwel elke aandoening is er iets te vinden, van geslachtsziekten en slechte gewrichten. Ook is het regenwoud rijk aan planten die super gezond zijn en je beschermen tegen klachten en schadelijke invloeden van buitenaf. Deze planten hebben dus meer een preventieve werking. Daarnaast hoef je in de Amazone geen koffie te zetten - de natuur zit vol medicinale planten die je direct energie geven. Hieronder een greep uit de aanraders onder de gezonde medicinale planten uit de wonderbaarlijke Amazone.

Guarana en guayusa: natuurlijke oppeppers 2.0

Op zoek naar een natuurlijke oppepper? Guarana is een medicinale plant uit de Amazone die cafeïne bevat, naast verschillende gezonde stofjes zoals antioxidanten. Deze beschermen je lijf tegen schadelijke stoffen en kan het ontstekingen afremmen. Guarana heeft als belangrijkste directe effecten dat het je energie geeft en je focus verbetert. Dat is dan ook de reden dat je dit plantje vaak als ingrediënt terugvindt op de labels van energy drinks en energiepillen.

De medicinale plant guayusa is wat de effecten en bestanddelen betreft een broertje te noemen van guarana. Ook hier krijg je dankzij het hoge cafeïnegehalte een lekkere energiestoot van.

Acai: medicinale besjes

Fan van smoothie bowls? Dan heb je ongetwijfeld al eens eentje gehad met Acai. Deze bessen groeien op palmen in de Amazone en ze zijn met recht een superfood te noemen. Ze zitten ten eerste bomvol antioxidanten; zelfs 3 keer zo veel als de super gezonde blauwe bessen. Daarnaast lijken deze besjes te helpen bij hoge cholesterolwaardes en kunnen ze je breinpower een boost geven.

Er is veel interessants te vinden in de Amazone zoals je leest - en dit is nog maar het topje van de ijsberg wat de medicinale planten betreft waar dit regenwoud rijk aan is. Wees je er wel van bewust dat ook natuurlijke middelen sterke effecten kunnen hebben. Zo kunnen energieboosters zoals guarana je hartslag behoorlijk verhogen. En van de psychedelische planten uit de Amazone kun je echt even van de aarde verdwijnen, voor je gevoel. Begin dus bij een eerste kennismaking met een plant met een kleine portie en test uit welke dosis voor jou ideaal is.