Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MAKKELIJK MICRODOSEN: WELK MICRODOSING MIDDEL KOST ME WEINIG MOEITE?

MAKKELIJK MICRODOSEN: WELK MICRODOSING MIDDEL KOST ME WEINIG MOEITE?

Van de in dit artikel genoemde middelen waarmee je kunt microdoseren, zijn niet alle legaal. Dat maakt het ene middel iets makkelijker om aan te komen dan de ander. Wil je het 100% legaal aanpakken? Dan zijn dit jouw opties, van makkelijk naar meer tricky:

Truffels: legaal en gebruiksvriendelijk

Truffels is het beste en makkelijkste middel voor microdosing, aangezien deze bij wet mogen worden gekocht, bezit en gebruikt. Kies een van de vele opties uit ons aanbod voor microdosing; hier vind je ook kant-en-klare microdosingkits waar geen weegschaal aan te pas hoeft te komen. Je kunt ook een grotere portie truffels kopen en deze zelf in microdoses splitsen met de hulp van een digitaal weegschaaltje.

Kanna: legaal middel en het makkelijkst te microdoseren

Ook kanna is legaal. Weeg simpelweg de juiste microdosis af en klaar ben je. Let wel op bij het bepalen van die dosis, want de soorten kanna in onze shop verschillen in sterkte.

Paddo’s microdosen: kweek ze met weinig moeite

Magic mushrooms zijn niet legaal om te kopen of verkopen, maar zelf kweken mag wel gewoon. Check vooral onze growkits voor paddo’s. Volg de simpele instructies, zorg voor de juiste omgevingstemperatuur en binnen enkele weken heb je een overdaad aan shrooms om mee te microdosen.

LSD en lookalikes

lsd

Wanneer je een hele zegel neemt, is doseren van LSD easy. Zeker wanneer je jouw LSD aan een LSD-test onderwerpt om te garanderen dat je daadwerkelijk met dit tripmiddel te maken hebt. Maar een microdosis is iets lastiger, aangezien een zegel niet op elk stukje evenveel werkzame stoffen bevat. Zomaar 1/10e hier van af knabbelen is dan ook niet aan te raden. Voor je het weet, voel je je toch iets te high op een doorsnee werkdag. Om een preciezere microdosis af te wegen van dit middel, kun je het beste een zegel oplossen in gedestilleerd water of alcohol. Doe een zegel in 10-20 ml water of sterke alcohol, zet het een nachtje weg en zorg ervoor dat de zegel volledig is opgelost. Schud het flesje LSD-vloeistof voor elk gebruik. Nu kun je per keer 1 ml nemen om precies een microdosis binnen te krijgen.

Het afwegen van een normale portie is vaak ook vrij makkelijk bij legale varianten ervan, zoals het op LSD lijkende LSA dat in sommige planten zit. Dit kun je vinden in onder andere Morning Glory zaden. Deze zaden neem je met honderden tegelijk wanneer je wilt trippen, dus dat maakt een minidosis afwegen makkelijker.

Cannabis: niet het makkelijkst voor microdosing, maar wel mogelijk in Nederland

cannabis

Wiet microdoseren is een beetje tricky. Een microdosis bestaat bijvoorbeeld uit één hijsje van een joint. Maar daarbij weet je niet of je te veel of te weinig binnenkrijgt, vooral wanneer deze deels uit tabak bestaat. Met een edible is dit iets makkelijker. Zorg er dan wel voor dat je zeker weet hoe sterk deze is én weeg de microdosis goed af.

Mescaline microdosen: kost wat moeite

cactus

Cactussen die mescaline bevatten, zoals de San Pedro, zijn lastiger te microdosen. Niet elke cactus bevat namelijk dezelfde hoeveelheid mescaline. Daardoor weet je niet goed hoeveel je precies binnenkrijgt. Een kwestie van beginnen met een zo klein mogelijke portie en dit opbouwen tot je de juiste dosering hebt gevonden… Microdosing met tripcactussen zal dus niet bepaald weinig moeite kosten. Calculeer dit in en plan je eerste trial-dagen slim.

Microdosen: met deze tips maak je het jezelf extra makkelijk

microdosing

Microdosen kan de eerste keer misschien aanvoelen als iets dat veel moeite kost. Met deze microdosing tips voor beginners maken we je het graag makkelijker:

1.   De juiste tijd en plaats

We raden aan om vooral in je vrije tijd en in de juiste omgeving met microdosing te gaan experimenteren, niet op maandagochtend als je op kantoor wordt verwacht. Mocht je een keer net iets te veel hebben genomen, dan heb je er tenminste plezier van op je vrije dag - in plaats van te stressen tussen je nietsvermoedende collega’s. Of zorg ervoor dat je makkelijk naar huis kunt vluchten wanneer een microdosis toch niet zo micro aan blijkt te voelen. In je eigen comfortabele omgeving voel je je waarschijnlijk vertrouwder en veiliger, waardoor je veel meer uit je “overdosis” haalt dan in een drukke omgeving.

2.   Voorbereiding

“Voorbereiding is het halve werk” is een uitdrukking die absoluut van toepassing is op microdosing. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door je goed in te lezen in het middel waarmee je gaat microdosen en dubbelcheck doseringen en het protocol dat je gaat volgen. 

3.   Heldere geest

Microdosing zal je veel beter bevallen wanneer je brein er klaar voor is. Start liefst met een gezonde mindset. Dat wil zeggen: met de intentie om jezelf te upgraden, vanuit een al vrij gezond startpunt. Doe naast het microdosen ook moeite voor een algehele gezonde leefstijl. Wanneer je fysiek en geestelijk helemaal niet lekker in je vel zit, is microdosen een stuk meer tricky dan in het geval je je stabiel voelt. Heb je veel stress, ga daar dan eerst mee aan de slag met deze tips en zie microdoseren als een mooie aanvulling. Mediteren is bijvoorbeeld een uitstekende manier om je brein te kalmeren.

4.   Microdosingdagboek

Houd tijdens het microdosen een logboekje bij waarin je onder andere opschrijft wat je neemt, hoeveel, op welke dag en tijd en hoe je je ervoor, tijdens en de dagen erna voelt. Zo krijg je met weinig moeite een goed beeld van wat jouw ideale microdosing aanpak is. Dat maakt een volgende microdosing kuur volgen veel makkelijker.