Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

KOKEN MET MAGISCHE TRUFFELS: 2 EASY MAGIC TRUFFLES RECEPTEN

KOKEN MET MAGISCHE TRUFFELS: 2 EASY MAGIC TRUFFLES RECEPTEN

‘Normale’ truffels zijn een ware delicatesse. Sommige zijn zo zeldzaam en geliefd, dat de prijs per kilo enorm kan oplopen. Zo betaalde een liefhebber recentelijk een ton voor een witte truffel van nog niet eens een kilo. Van magische truffles zou je ook kunnen stellen dat ze een uitgesproken smaak hebben. Maar een delicatesse zal je gebruiker het niet horen noemen. Ben je niet bepaald fan van de smaak van magic truffles? Dan kun je ze ook verwerken in een culinair hoogstandje of simpel receptje. Zo sla je twee vliegen in één klap: een lekkere snack én de positieve effecten van een portie truffels.

Eten en truffels: kun je dit wel combineren?

Voor je uitgebreid gaat koken met magic truffles, is het goed om te weten dat het juist afgeraden wordt om zwaar te tafelen voor je gaat trippen. Sterker nog, het liefst trip je op een vrijwel lege maag. Zo werken de truffels beter en heb je veel minder kans op misselijkheid.

Zorg ervoor dat je de uren voor de trip niets eet. Mijd ook eerder op de dag te zware maaltijden. Licht verteerbaar dus. Alle recepten met magische truffels die we in deze blog geven, voldoen aan dit criterium. Ze zijn licht genoeg om geen ruzie met je maag te krijgen, maar wél lekker genoeg om de smaak van truffels te maskeren.

Makkelijke en lekkere recepten met magische truffels

De eerste en belangrijkste tip bij het maken van een recept met magic truffles: bepaal de dosis per portie. Gebruik onze magic mushrooms & truffles calculator om te bepalen hoeveel jij in een portie wil verwerken. Koop je truffels uit onze shop, kies dan voor ‘vers’. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende doseringen. Daarna hoef je alleen nog maar je favo recept uit te kiezen en genieten maar!

Recept: Magic truffle Long Island Ice Tea

De Long Island Ice Tea cocktail staat erom bekend dat je er heel snel behoorlijk tipsy van wordt. Ook niet zo gek als je naar de ingrediënten kijkt…. Wodka, rum, gin, tequila, triple sec; geen kattenpis! Ironisch genoeg zit er niet eens thee in deze cocktail. De naam verwijst puur naar de kleur ervan. De mocktail-versie is een heel stuk gezonder en valt allerbehalve zwaar op de maag. Het bevat cola, limoen- of citroensap en thee - allemaal ingrediënten die juist kunnen helpen bij maag- en darmklachten.

Voor dit recept volg je de volgende stappen:

  • Mix een portie magic truffles met limonade in de blender. Kies bijvoorbeeld voor suikervrije limonade met citroensmaak of ijstheeconcentraat. Mix tot het een egale substantie is geworden.
  • Voeg er naar wens nog extra limoen of citroen aan toe, in de vorm van sap of schijfjes van de verse vruchten.
  • Maak af met een scheutje cola of cola light en een berg ijsklontjes.
  • Je kunt de truffelsmaak nog beter maskeren door er afgekoelde sterke thee aan toe te voegen. Zwarte thee is een goede wat dit betreft, aangezien dit een van de sterkste en bitterste theesoorten is.
  • Smaakt dit recept je nog te veel naar magic truffles? Voeg er dan nog wat extra limonadesiroop aan toe en/of verse gember en muntblaadjes.

Alcohol: no go in je magische truffel recepten

Alcohol is trouwens geen aanrader als je aan de magische truffels gaat, dus laat die cocktail recepten vooral achterwege. Maar een licht verteerbare mocktail is natuurlijk wél een leuke optie. Want hoewel eten tijdens en voor het trippen niet slim is, zal je wel jezelf gehydrateerd moeten houden. Deze recepten zullen je smaakpapillen bekoren en je bovendien een fijne trip opleveren.

Magische truffels chocolaatjes: ook handig voor microdosen

Heb je een batch magische truffels gekocht en wil je hiermee microdosen? Bespaar jezelf de moeite van het steeds weer een portie afwegen van je truffels met ons recept voor chocolaatjes. Hiermee maak je in één keer genoeg microdoses om een hele poos mee vooruit te kunnen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een tripdosis in de chocolaatjes verwerken. Ook slim: verwerk een kwart van een medium tripdosis aan magic truffles in één chocolaatje. Zo kun je makkelijker je trip doseren en sturen door bijvoorbeeld na 1-2 uur iets bij te nemen.

Heel belangrijk is dat je goed in de gaten houdt hoeveel gram truffels je gebruikt en hoeveel porties truffel chocolade je in totaal hiermee maakt. Schrijf dit duidelijk op wanneer je de chocolaatjes klaar hebt en opbergt, zodat je hier niet later onhandige vergissingen mee maakt.

Recept: truffel chocolade

Dit is het makkelijkste recept met magic truffels dat je zult vinden. Het enige dat je nodig hebt, is truffels en een chocoladereep. Volg deze stappen om magic truffle chocolaatjes te maken:

  • Blend/mix/grind de truffels na het afwegen tot zo klein mogelijke materie. Liefst wordt het een poeder, zodat het makkelijk in het recept verdwijnt.
  • Smelt de chocoladereep au bain-marie. Dit gaat zo: zet een pan met heet water op het vuur. Doe hier een glazen of metalen kommetje in, met daarin de chocolade in stukjes. Zo zal de chocolade langzaam smelten zonder aan te branden.
  • Voeg de magic truffles toe aan de gesmolten chocolade en roer goed.
  • Verdeel de gesmolten chocolademix over bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm en zorg ervoor dat alle chocolaatjes even groot worden.
  • Bewaar in de vriezer. En nogmaals: label deze batch zodat je weet hoe sterk elke portie is.

Geen puf om te koken, maar wil je wel microdosen? Hier vind je al onze microdosing kits. Daarmee ben je in één keer voorzien van de juiste porties.

Kook ook eens met cannabis

Zin gekregen in koken met andere middelen? Dan hebben we koken met wiet: recepten met cannabis.