Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

MISSELIJK TIJDENS HET TRIPPEN? ZO PAK JE HET AAN

MISSELIJK TIJDENS HET TRIPPEN? ZO PAK JE HET AAN

Blowen, trippen en spacen is hartstikke leuk en waardevol. Maar soms word je ineens misselijk. Hoe kan dit? En belangrijker nog: hoe voorkom je dit? Lees hier wat je kunt doen bij misselijkheid tijdens het trippen op paddo’s, truffels en andere psychedelica.

Waarom word je misselijk tijdens het trippen?

Misselijkheid is een van de meest voorkomende ongewenste bijwerkingen van psychedelica. Zelfs mensen die hier in het dagelijks leven nooit last van hebben, kunnen tijdens een trip toch ineens beroerd worden. Waar komt dit vandaan?

Wat misselijkheid überhaupt veroorzaakt, is complexer dan je denkt. Zo is hier naast je spijsverteringsstelsel ook je centrale en autonome zenuwstelsel bij betrokken. Daarnaast zijn er hormonen en neurotransmitters in het spel. Vooral serotonine, dopamine, histamine en acetylcholine. Serotonine en dopamine zijn de stofjes die verantwoordelijk zijn voor de positiefste effecten van je trip. Zo zijn deze geluksstofjes wat jou die high, euforie en het warme, verbonden gevoel geven.

Ook bij middelen zoals MDMA trouwens; en net als bij paddo’s en truffels worden ook hier geregeld mensen misselijk van. Aan de andere kant zijn dit stofjes die van invloed zijn op je darmwerking en hoe snel je maag wordt geleegd. Ook gaan je hartslag en lichaamstemperatuur vaak iets omhoog en verandert je bloeddruk. Dus het is helemaal niet zo gek dat je lijf even van slag raakt door alles wat er intern gebeurt…

Psychische oorzaken

Misselijk worden is bovendien niet alleen een fysiek proces, maar er komt ook een stukje psychologie bij kijken. Van de angst om beroerd te worden, kun je bijvoorbeeld juist die gevreesde misselijkheid triggeren. Zonder dat je het wil, denk je jezelf ziek.

Maar daarnaast is het natuurlijk ook zo dat psychedelica bestaan uit bepaalde ingrediënten. Stofjes die je niet elke dag neemt en waar je lichaam dus niet aan gewend is.

Gecombineerd middelengebruik

Van bepaalde middelencombinaties is bekend dat ze je misselijkheid kunnen opleveren. Vooral alcohol combineert niet zo lekker met andere middelen. XTC nemen of een sterke joint opsteken als je al behoorlijk teut bent, loopt vaak uit op een beroerd avondje. Hierbij zijn vooral de hoeveelheden van invloed op het effect. Van andere middelen, zoals GHB en ketamine, is misselijkheid tevens een bekende bijwerking. Deze twee zijn zeer slecht met alcohol te combineren, en kunnen je niet alleen duizelig maken, maar ook veel ernstiger leed veroorzaken.

Hoe een combinatie van middelen uitvalt, is heel persoonlijk. Ga je trippen op paddo’s, truffels, LSD of iets anders, pas dan gewoonweg goed op jezelf. Weet wat je wel en niet hierbij kunt nemen en hoeveel. Het liefste focus je je gewoon op de trip en ga je voor één middel. Regel eventueel een tripsitter die jou in de gaten kan houden.

Zo voorkom je dat je misselijk wordt tijdens een trip

Er zijn gelukkig verschillende manieren om misselijkheid tijdens het trippen te voorkomen. Een goede voorbereiding is cruciaal. Dit is wat je kunt doen vóórdat je gaat trippen, om tijdens je sessie op psychedelica zoals paddo’s en truffels, zodat je hier zonder misselijk te worden van kunt genieten.

De dag van de trip: let op je eten

Trippen op een lege maag is een van de verstandigste dingen die je kunt doen, wil je misselijkheid door paddo’s en andere psychedelica voorkomen. De uren voor de trip eet je het beste niets, en de dag zelf zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je gaat eten. In dit artikel vertellen we je precies hoe dit zit: Trippen op truffels op een lege maag.

Maak thee van je tripmiddelen

De manier waarop je jouw paddo’s, truffels of andere tripmiddelen neemt, kan de misselijkheid beïnvloeden. Thee zetten heeft wat dat betreft voor de meeste mensen de voorkeur boven het doorslikken van psychedelica. Hier lees je hoe je truffelthee maakt. Gooi er een berg gember bij; verderop in dit artikel leggen we uit waarom gember jouw vriend is tijdens een misselijk moment.

Dit kun je nemen als je misselijk wordt tijdens een trip

Word je toch misselijk tijdens je trip, dan zijn er verschillende remedies die je kunt inzetten:

CBD

CBD, zoals in CBD-olie, vermindert misselijkheid en de kans op braken. Zo wordt het door mensen met allerlei aandoeningen gebruikt om deze bijwerking van voornamelijk medicatie tegen te gaan.

Gember

Gember is het beste wat de natuur jou te bieden heeft op het gebied van misselijkheidsbestrijding. Zo werkt het zelfs bij mensen die beroerd zijn van de chemotherapie. Maar ook wanneer je darmen opspelen tijdens een trip, kan gember die borrelende buik en misselijkheid tegengaan. Zet een pot sterke gemberthee, maak een gembershotje of eet een stukje rauw wanneer dat je lukt.

Frisse neus

Word je misselijk tijdens je trip in een bedompte, drukke ruimte, dan kan dat je beroerde gevoel versterken. Je raakt in de stress: waar moet ik heen als het erger wordt? Ga wanneer dat veilig is een frisse neus halen en een stukje wandelen in de buitenlucht. Zo voel je je een stuk kwieker na deze welkome afleiding. Van wandelen is bewezen dat het allerlei processen in je lijf reguleert. Bovendien is het een goede ontstresser. Mocht je toch je lunch eruit gooien, dan is het idee van een bosje ook een stuk prettiger dan vanaf de bank of dansvloer naar de wc moeten rennen.

Haal adem

Veel mensen die zich niet lekker voelen, gaan ‘slechter’ ademhalen: sneller en oppervlakkiger. En daardoor voelen ze zich juist alleen maar slechter en meer gestrest. Focus op je ademhaling en zorg ervoor dat je tot rust komt. Ademhalingsoefeningen kunnen hier goed bij helpen.