Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

SPIRITUELE REINIGING: RITUELEN EN MANIEREN OM JE GEEST EN LIJF TE ZUIVEREN

SPIRITUELE REINIGING: RITUELEN EN MANIEREN OM JE GEEST EN LIJF TE ZUIVEREN

Voor een schoon lijf stap je onder de douche of in bad. Maar wat doe je voor een schone geest en ziel? Het antwoord: spirituele reiniging! De Engelse term heb je vast weleens gehoord, ‘spiritual cleansing’. Kort gezegd een ‘cleanse’. Met zo’n spirituele reiniging verwijder je negatieve energieën, zorg je voor meer contact met je ware zelf en met de wereld om je heen. Klinkt goed, toch?

Er zijn veel manieren om je innerlijke wereld een grote schoonmaak te geven. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk toe te passen om jouw doel te bereiken. Vaak zijn een paar al genoeg om je ‘schoon’ en bevrijd te voelen. Lees hieronder welke praktijken van spirituele reiniging er allemaal bestaan en kies een paar uit die het beste bij jou passen.

Wat is spirituele reiniging?

Spirituele reiniging is dus het zuiveren van je geest, ziel en lijf van toxische zaken. Dit zullen vooral negatieve gedachten en emoties zijn. Denk aan (zelf)haat, stress, drama, zorgen om de toekomst, frustratie of het kwijt zijn van je flow. Die negativiteit is giftig voor je geest, maar zal ook een effect hebben op je energie en lichaam. Weg ermee dus. Onder spiritual cleansing vallen allerlei verschillende rituelen en praktijken die jouw lijf en innerlijke wereld weer in balans brengen. Met die cleanse werk je zelf proactief aan het verbeteren van jouw energieën. Die intentie is een belangrijk onderdeel van jouw spirituele reiniging, want dat is het vuur dat de rest van het proces zal aanwakkeren.Verschillende vormen van spirituele reiniging

Reiniging door spiritueel trippen

Een goede manier om je ziel te reinigen, is met spiritueel trippen. Eigenlijk komt dit neer op ‘gewoon’ trippen op psychedelica, maar dan met de intentie om er beter van te worden. Door bewust met jezelf en je gedachten aan de slag te gaan tijdens een trip, word je een beter mens. Een intentie kan zijn dat je minder gevoelens van woede of haat in je wil hebben. Daar ga je tijdens een trip op bijvoorbeeld magische truffels of paddo’s eens goed voor zitten.

Spirituele ceremonies

Met spirituele ceremonies die gericht zijn op reiniging ben je heel gericht bezig met spiritual cleansing. Stap in een zweethut, schuif aan bij een klankschaalsessie of ga aan de slag met ceremoniële cacao. Combineer het beste van twee werelden en ga voor een spirituele paddo of truffel ceremonie, gewoon in ons eigen land.

Smudgen met salie

Er bestaan verschillende ceremoniële kruiden en rookwaren die worden gebruikt met als doel het reinigen van lijf, ziel en geest. Salie is een belangrijke. Deze heilige plant wordt al eeuwenlang specifiek gebruikt voor reinigingsrituelen. Van mensen, maar ook van ruimtes. De rook van salie zou negatieve energieën kunnen verdrijven en ruimte maken voor een nieuwe positieve vibe.

Vasten

Vasten kan een mooie manier zijn om je lichaam en geest te reinigen. Door een periode te stoppen met het eten van (vast) voedsel, maak je ruimte voor reflectie en introspectie: even bij jezelf naar binnen kijken. Er zijn verschillende vormen van vasten, van een korte detox van een dagje eten skippen, tot langdurig spiritueel vasten. Dat laatste moet je wel even goed voorbereiden. Lees hier meer over de spiritualiteit van vasten om te weten hoe je op die manier jouw geest en lijf kunt zuiveren.

Spirituele meditatie: reinig je geest door het negatieve weg te denken

Meditatie is natuurlijk een goede tool om je geest bij te sturen en te kalmeren. Zitten jouw bepaalde terugkerende gedachten dwars, mediteer hier dan op. Kijk met een onderzoekende, kalme en milde blik naar die emoties. Mediteer op je woede of angst, let op je ademhaling en merk hoeveel kalmer je wordt.

Zoek de positiviteit

Ga even op een persoonlijke ontdekkingstocht om erachter te komen waaróm jij behoefte hebt aan spirituele reiniging. Pluis je gedachten uit, eventueel met een vriend of therapeut. Omring je met positiviteit en positieve mensen. Kijk eens kritisch naar je relaties: wie heeft een negatieve impact op jouw energie? Neem even een break van bepaalde omgevingen om te testen wat het met je doet. Zoek bewust naar inspirerend gezelschap dat waarde toevoegt aan jouw leven, en investeer ook in deze mensen. Je zult waarschijnlijk merken dat je innerlijke stem luider wordt en je naar de juiste mensen leidt.

Spirituele reiniging: een hele persoonlijke reis

De ideale manier om spirituele reiniging aan te pakken bestaat niet. Ieder mens is anders, en elk moment in jouw leven vraagt om andere methodes. Ontdek dus gewoon wat nu voor jou werkt. Weet ook: spirituele reiniging is geen magische formule die al je problemen gelijk oplost. Het is een proces van trial and error en persoonlijke groei. En groeien doet soms een beetje pijn. Maar het zal het waard zijn!