Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAAR KAN IK IN NEDERLAND DEELNEMEN AAN EEN SPIRITUELE PADDO OF TRUFFEL CEREMONIE?

WAAR KAN IK IN NEDERLAND DEELNEMEN AAN EEN SPIRITUELE PADDO OF TRUFFEL CEREMONIE?

Heb je weleens thuis truffels of paddo’s gedaan, of ergens in de natuur met vrienden? Of ben je helemaal nieuw op dit terrein en ben je toe aan je eerste spirituele ervaring met deze natuurlijke tripmiddelen? Overweeg dan zeker eens om deel te nemen aan een spirituele paddo- of truffelceremonie. Met de juiste setting en begeleiding kun je namelijk een diepe en betekenisvolle trip ervaren, die je je hele leven bij zal blijven. Hier vertellen we je alles over hoe zo’n ceremonie eruit ziet en waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste aanbieder.

Hoe ziet een spirituele paddo of truffel ceremonie eruit?

Wat je doet tijdens een spirituele paddo- of truffelceremonie kan variëren afhankelijk van de begeleiding en locatie. Doorgaans hebben ze wel allemaal dezelfde insteek: jou helpen met zelfontdekking en persoonlijke of spirituele groei. Ook doen er meestal meerdere deelnemers aan een ceremonie mee - echter zijn er ook aanbieders die je individueel kunnen begeleiden. Aan dat laatste hangt natuurlijk vaak wel een groter prijskaartje.

Een groot voordeel van het deelnemen aan een ceremonie is het feit dat er ervaren begeleiding aanwezig is. Zij kunnen je enorm helpen bij het creëren van een veilige omgeving bij het trippen. En dat zal ervoor zorgen dat je alles uit een trip kunt halen. Je hoeft je immers geen zorgen te maken over de sfeer of wat te doen als het even te veel voor je blijkt. Lees hier hoe zo’n ceremonie er normaliter uitziet, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Voorbereiding van een paddo of truffel ceremonie

Wanneer je je aanmeldt voor een paddo of truffel ceremonie, zul je van tevoren vaak informatie en tips doorgestuurd krijgen. Zo weet je precies wat je van deze ceremonie mag verwachten. Denk aan zaken als hoe lang het duurt, hoe groot de groep is, wie je begeleiders zijn en hoe jij jezelf mentaal, fysiek en praktisch kunt voorbereiden.

Het is bijvoorbeeld aan te raden om de dag van de ceremonie voor een zo leeg mogelijke maag te zorgen, om de psychedelica hun werk te laten doen. Ga dus niet vlak van tevoren nog even uitgebreid lunchen, want dan zal de trip minder effectief zijn. Ook zal je vrijwel altijd gevraagd worden om na te denken over het ‘waarom’ van jouw trip. Wat is de intentie waarmee je aan deze innerlijke reis begint?

Locatie en begeleiding

Over de locatie is vaak goed nagedacht. Het moet een comfortabele en rustige ruimte zijn, waar je niet wordt blootgesteld aan stressvolle prikkels. Grote kans dat je in een lichte ruimte terechtkomt met veel kussens en goede sfeerverlichting. Ook de natuur biedt een goede setting voor een helende trip. De begeleiding van zo’n ceremonie bestaat uit sjamanen of andere ervaren ceremoniemeesters. Zij zijn niet alleen zelf bekend met paddo’s en truffels, maar weten ook hoe ze deelnemers op hun gemak kunnen laten voelen.

Jouw innerlijke reis

Na kennismaking met begeleiding en de andere deelnemers, is het tijd om aan jullie innerlijke reis te beginnen. Je krijgt een voor jouw doel en lichaam goede dosis paddo’s of truffels, waarschijnlijk in thee- of snackvorm. Nu is het wachten tot de effecten optreden, wat meestal binnen een half tot heel uur gebeurt. In totaal ben je zo’n drie tot zes uur onder de pannen. Daarbij kun je verschillende tripniveaus bereiken, van milde effecten tot realiteitsveranderende trips. Lees hier alles over welke tripniveaus er zijn en wat je daarbij kunt verwachten.

Tijdens zo’n ceremonie zit je niet stilletjes op je matje, maar is er vaak ruimte voor muziek, zang en andere rituelen. Deze versterken de ervaring en maken het een heel stuk spiritueler.

Na je trip

Als je weer op aarde bent geland, is het tijd voor reflectie. Deelnemers kijken terug op de trip en delen desgewenst hun ervaringen met de groep. Afhankelijk van de aanbieder die jij kiest, volgen er rituelen of individuele reflectie van het geleerde. Veel aanbieders bieden de ruimte voor nazorg, zodat je alles uit deze ervaring kunt halen en de lessen in je dagelijks leven kunt toepassen.

Waar kan ik aan paddo en truffel ceremonies deelnemen?

Goed om te weten is dat het op dit moment in ons land legaal is om deel te nemen aan spirituele ceremonies met paddo’s en truffels. Deze organisaties dienen zich echter wel aan strikte regelgeving te houden. Toch zie je niet altijd even gemakkelijk welke organisaties die regelgeving opvolgen en welke hier wat losjes mee zijn. Daarom hier een aantal tips om een betrouwbare aanbieder te vinden:

  1. Vraag in je omgeving aan ervaren psychonauten om tips. Je zult geheid mensen kennen die ooit aan een ceremonie hebben meegedaan, of via-via kennissen hebben die hier veel ervaring mee hebben. Benader deze gerust met jouw vragen, ze zullen je graag helpen!
  2. Google is je vriend. Bekijk de websites van aanbieders van spirituele ceremonies met paddo’s en truffels met aandacht en let op of zij melding maken van bepaalde criteria en regelgeving. Ga ook even op online speurtocht naar reviews en nieuwsberichten over de organisatie. Daarmee kom je al een heel eind.
  3. Let op de kwalificatie van de begeleiding. Hebben deze een goede reputatie of zijn ze bijvoorbeeld psycholoog? Dan is de kans groot dat ze je van de juiste begeleiding kunnen voorzien in je trip.
  4. Wil je naar het buitenland? Onderzoek dan niet alleen welke plekken anderen aanraden, maar ook welke risico’s hieraan verbonden zijn. In sommige landen zijn zulke ceremonies big business, terwijl ze officieel illegaal zijn. Weeg af of je dit het risico waard is.