Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

ZELF MICRODOSEREN MET PADDO’S: HOE GA JE TE WERK?

ZELF MICRODOSEREN MET PADDO’S: HOE GA JE TE WERK?

Bij paddo’s denk je waarschijnlijk gelijk aan trippen. Echter hoef je paddo’s niet altijd te gebruiken om high te worden, je kan het ook voor andere doeleinden gebruiken. Een kleine hoeveelheid paddo’s zouden je namelijk kunnen helpen beter te functioneren, meer in balans te zijn en het kan zelfs medicinale effecten hebben. Een kleine hoeveelheid om deze reden innemen noem je ook wel microdoseren (of microdosing). Hoe je dit aanpakt? We leggen je het uit in dit blog.

Wat is microdoseren?

Bij microdosering ga je absoluut niet trippen. Omdat je psilocybine (werkzame stof in paddo’s) maar in een kleine hoeveelheid binnenkrijgt, zal dit geen hallucinaties of tripgevoel opwekken. Met een microdoses psilocybine in je lichaam kan je je juist rustiger / relaxter voelen en kunnen je presentaties op bepaalde vlakken vooruit gaan. Denk bijvoorbeeld aan het werken in de creatieve sector waarbij je echt out-of-the-box moet denken. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die een microdosis psilocybine innemen  voor een verbeterde creativiteit, verbeterd emotioneel welzijn en een beter dagelijkse functionaliteit ervaren.

Bij microdoseren heb je dus absoluut niet het gevoel dat je paddo’s hebt ingenomen. Je hoort niet te trippen en te spacen dat kan ook niet omdat je dus maar een ontzettend kleine dosis ingenomen hebt.

Neuronen in de hippocampus

Microdoseren met paddo’s bevordert de groei van neuronen in de hippocampus. Say what? Dit betekent dat je stemming, concentratieniveau en energieniveau sterk verbeterd kunnen worden. Ook zou je een stuk creatiever kunnen worden. Meerdere onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat je de verschillende delen in je hersens beter met elkaar zouden communiceren. Dit resulteert zich weer in een creatiever brein. Lees hier hoe microdosering je werk positief kan beïnvloeden.

Wist je dat paddo’s behoort tot de populairste substantie om mee te microdoseren? Je kan het ook met andere drugs doen Lees hier meer.

Microdosing mushrooms

Microdosering met hoeveelheid droge paddo’s

Bij droge paddo’s is het aan te raden tussen de 0,1 en 0,4 gram in te nemen. Heb je al vaker paddo’s gebruikt dan zou je iets dichterbij de 0,4 kunnen gaan zitten. Ben je beginner? Blijf dan tussen de 0,1 en 0,2 gram. Aan te raden is om dit met een goede weegschaal te wegen zodat je zeker bent van de hoeveelheid. Je kan allerlei soorten paddo’s hiervoor gebruiken. Het allermooiste is om dit te doen met je eigen gekweekte paddo’s. Je eigen paddo’s kweken kan je doen met een kweekset. Hoe je dit doet, lees je hier.

Waar komt dat microdoseren eigenlijk vandaan?

Microdoseren begon met de drug LSD. Al snel bleek dat mensen hier ontzettend creatief van werden. Dr. Alfred Hofmann testte hier regelmatig mee en bracht dit onder de aandacht. Wist je dat bijvoorbeeld ook Steve Jobs regelmatig aan microdoseren deed om zo zijn brein te prikkelen?

Hoe ga je te werk als je wilt microdoseren?

Als je de effecten goed wilt meten dan is een vast stramien aan te raden. Experts en onderzoekers raden allemaal ongeveer hetzelfde schema aan. Het schema van microdosing-onderzoeker James Fadiman komt vaak terug tijdens het proces van microdosering. Dit is een fijne houvast voor een microdosering experiment. Fadiman gaat uit van een 4-daagse cyclus. Het is volgens hem aan te raden deze 8 tot 10 weken te volgen.

Je kan ervoor kiezen om een stramien aan te houden van James Fadiman, maar je kan ook doen wat zelf goed voelt. Dit is natuurlijk helemaal aan jou.

microdosing magic truffels

Microdoseringschema volgens James Fadiman

DAG 1: Microdosing dag

Neem een dagje vrij, bereid je er mentaal op voor en let’s go! Neem in de ochtend de microdosis paddo’s in en ervaar jouw gevoel tijdens het microdoseren. Aan te raden is dus om het al in de ochtend in te nemen, aangezien je je energiek kan voelen. Dit kan je slaap belasten. Je kan een mooie boswandeling gaan maken of een fijn plekje in de natuur opzoeken.

DAG 2: Overgangsdag (niet microdoseren)

Deze dag is belangrijk omdat je microdoses twee dagen doorwerkt in je hersenen. Het is daarom vandaag belangrijk om je gevoel en je waarneming te omschrijven in vergelijking met gisteren. Wat voel je vandaag? Voel je je anders dan normaal? Maak notities.

DAG 3: Normale dag (niet microdoseren)

Vandaag voel jij je weer zoals altijd. Wat is er anders dan voorgaande dagen? Het is belangrijk om hier goed bij stil te staan. Ervaar emoties, gedachten en waarnemingen.

dosage microdosing

Herhaal de cyclus

Het is dus aan te raden deze cyclus 8 tot 10 weken te volgen. Sta goed stil bij wat je voelt en wat je waarneemt. Schrijf doelen voor jezelf op, waar wil je antwoorden op en waar loop je tegenaan? Door het microdosering proces kan je anders naar dingen gaan kijken en vind je wellicht antwoorden op je vragen.

psilocybe microdosing truffles

Wat zijn de nadelen van microdosering?

Heel veel klachten/negatieve effecten zijn er niet als je op de juiste manier microdoseert. De voorkomendste klacht is vermoeidheid. Dit omdat je lichaam best veel nieuwe prikkels ervaart en hierop in moet spelen.

Blijft de vermoeidheid (of een andere eventuele klacht) aanhouden? Dan kan je de cyclus onderbreken door een pauze in te lassen. Luister goed naar je lichaam tijdens dit proces.

Wanneer is microdoseren af te raden?

In sommige gevallen is microdoseren af te raden.

  • In combinatie met andere drugs
  • In combinatie met alcohol
  • Als je jonger bent dan 18 jaar
  • Bij zwangerschap /borstvoeding
  • In het geval van een psychische of lichamelijke aandoening en/of ziekte
  • Bij kleurenblindheid