Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WAAR KOMEN VISUALS VANDAAN TIJDENS HET TRIPPEN OP PSYCHEDELICA?

WAAR KOMEN VISUALS VANDAAN TIJDENS HET TRIPPEN OP PSYCHEDELICA?

Wanneer je psychedelica gebruikt zoals LSD, magic truffles of DMT, ontkom je er niet aan: visuals, oftewel visuele effecten. Afhankelijk van hoe sterk je trip is, wordt alles kleurrijker, zie je extra patronen of entiteiten of wordt de wereld om je heen zelfs onherkenbaar. Maar waar komen deze visuals eigenlijk vandaan? Hoe kan het dat je brein zulke visuele effecten produceert als je gaat trippen?

De vele effecten van een trip: van visuals tot ego-dood

Als je gaat trippen, kun je verschillende trip-niveaus bereiken. Er zijn 5 tripniveaus. Van meer kleurtjes tot compleet weggeblazen en opgestraald worden. Op het hoogste niveau vind je ego-dood: complete loskoppeling van jezelf en jouw identiteit. Je krijgt bijvoorbeeld een out of body experience en ziet de wereld niet meer vanuit jezelf, maar van bovenaf. Visuele effecten, oftewel visuals, zitten een of twee niveautjes lager. Meer lezen over de tripniveaus? In dit artikel over de verschillende niveaus van een truffeltrip lees je er alles over.

Wanneer krijg ik visuele effecten te zien in mijn trip?

Welk niveau jij bereikt en of je dus visuals gaat zien, is voornamelijk afhankelijk van de dosering, maar natuurlijk ook wat je neemt. En vergeet het stukje ‘hoe’ en ‘waarom’ niet. Heb je een prettige en mooie omgeving uitgekozen om in te trippen, dan helpt dat enorm bij het genereren van visuele effecten. Althans: fijne en kleurrijke visuele effecten. Met je ogen dicht of in het pikdonker kun je namelijk alsnog woeste visuals voorgeschoteld krijgen door je brein. Closed eye visuals worden deze overigens genoemd. Voor deze visuals heb je geen ‘input’ van de wereld om je heen. Alles dat je ziet met je ogen dicht, komt 100% uit de krochten van jouw eigen brein!Waar komen visuals vandaan als ik trip?

Om te weten waar visuele effecten tijdens het trippen vandaan komen, eerst een stukje uitleg van de werking van tripmiddelen. Middelen zoals mushrooms en LSD beïnvloeden onder andere het centrale zenuwstelsel. En daarmee de neurotransmitters in je brein; de boodschappenjongetjes op microscopisch niveau. Voorbeelden van neurotransmitters die tijdens het trippen vrijkomen zijn serotonine (het gelukshormoon) en dopamine (het beloningsstofje). De gevolgen zijn te merken in je energieniveau en stemming. Maar ook kun je je meer verbonden voelen. Daarnaast treden er veranderingen op wat betreft de informatieverwerking. Onder andere in de visuele cortex. Dit deeltje van je brein is verantwoordelijk voor het verwerken van visuele informatie. En zo kun je van alles gaan zien dat er normaliter niet is.

Soorten visuals: van patronen tot bijzondere waarnemingen

De classic visuals die veel mensen zien als ze gaan trippen, zijn patroontjes en geometrische objecten. Er ligt bijvoorbeeld een soort raster over je wereld waarin hologrammen van cirkels, driehoeken en andere vormen ronddraaien. Dan zijn er nog een ander soort visuele effecten die optreden tijdens het trippen: objecten die er niet echt zijn. Kabouters, dieren, mensen of buitenaardse wezens: het kan allemaal voorbijkomen. Deze visuals worden veroorzaakt door de verstoorde activiteit in andere delen van de hersenen, zoals de prefrontale cortex en de amygdala. Deze gebieden zijn betrokken bij het verwerken van emoties en het vormen van herinneringen. Tijdens het trippen kunnen deze gebieden hyperactief worden, en kun je dingen gaan zien die je in nuchtere toestand niet zou zien.

Waarom zie je wat je ziet in een trip?

Misschien is het je weleens opgevallen dat je dingen ziet waar je ‘iets’ mee hebt. Denk aan een intense trip waarin dat ene familielid verschijnt. Of je ziet hetzelfde wezen van een vorige trip weer eens terug. Bovendien is het zo dat zulke waarnemen vrijwel altijd herkenbare objecten en wezens bevatten. Bij lage doses van een psychedelisch middel wordt de visuele wereld op betrouwbare wijze vervormd. Met hogere doses kost het je brein meer moeite om informatie te verwerken. Toch zul je altijd wel genoeg elementen kunnen herkennen. Op welk tripniveau je ook zit: je ziet weliswaar een fantasiewereld, maar daarin kun je wél van alles herkennen en benoemen. Dat komt waarschijnlijk doordat de hersendelen die bij het trippen overactief raken, graag iets proberen te maken van de wereld om je heen. En dus put het uit jouw herinneringen en wat je weet van de wereld. Zo ontstaan visuele effecten zoals waarnemingen die weliswaar niet ‘echt’ zijn, maar wel zo voelen op dat moment.Spelen met visuele effecten: tips

Leuk om te doen, is voor jou ontdekken hoe je voor je mooiste visuele effecten kunt zorgen tijdens je trip. Met de volgende tips kun je gaan experimenteren:

  • ogen open versus ogen dicht
  • kleurrijke omgeving en lichtjes of donkere kamer
  • binnen of trippen in de buitenlucht
  • kies van tevoren activiteiten die je tijdens je trip wilt doen
  • speel met de muziek tijdens je trip
  • verzamel objecten waar je tijdens je trip naar wilt kijken of mee wilt spelen.