Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.



JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

WIE IS PAUL STAMETS EN WAT IS MICRODOSING STACK?

WIE IS PAUL STAMETS EN WAT IS MICRODOSING STACK?

Al eens gehoord van microdosing stacking met de Paul Stamets stack? Dit is een manier van microdosen voor de echte pro’s op dit gebied. Met microdosen gebruik je, zoals je vast al weet, een fractie van een normale dosis van een middel. Meestal betreft dit psychedelica zoals truffels of paddo’s, waarvan je 5-10% van een portie neemt. Dit doe je een aantal dagen van de week in een bepaald schema. Met micodosing stacking combineer je verschillende middelen die zo elkaar potentie zouden versterken. Eén van de bekendste microdosing stacks is die van de wetenschapper en schimmelkenner Paul Stamets. Lees hier alles over deze man en wat zijn speciale stack voor jou kan betekenen. 

Wie is Paul Stamets?

Paul Stamets is een uit Amerika afkomstige mycoloog (schimmelkundige), wetenschapper en auteur. Al vele jaren verdiept hij zich in het gebruik van paddenstoelen en schimmels voor verschillende doeleinden. Van landbouw tot ecologie en geneeskunde en persoonlijke doeleinden: volgens hem hebben deze kleine plantjes geweldige voordelen voor mens en natuur. Hier heeft hij verschillende boeken en artikelen over gepubliceerd, waaronder ‘Mycelium Running: How Mushrooms Can Help Save the World’. Voor jouw gemak heeft hij deze ook even in een 17 minuten durende TED-talk gegoten. Hierin bepleit hij dat paddenstoelen kunnen bijdragen aan het redden van onze planeet, die tegenwoordig in vrij zwaar weer verkeert - letterlijk en figuurlijk.

Met microdosing red je misschien dan niet de planeet, maar je kunt wel je eigen welzijn een boost geven. Paul Stamets stack zou hiervoor de beste keuze moeten zijn, als we hemzelf moeten geloven.

Wat is de Paul Stamets microdosing stack?

Onder Paul Stamets invloed is een specifieke combinatie van psilocybine (uit truffels of paddo’s) in lage doseringen en Lion’s Mane een populaire microdosing stack geworden. Zowel paddo’s als truffels bevatten de werkzame stof psilocybine, die in grote hoeveelheden voor een trip zorgen waarbij je zintuigen en perceptie van de werkelijkheid flink kunnen veranderen. In doseringen van 1/20e tot 1/10e heeft dit stofje echter hele andere uitwerkingen. Zo zou je stemming, creativiteit, focus en algeheel welzijn een boost kunnen krijgen.

Stamets' microdoseringsstapel bestaat uit drie hoofdcomponenten: psilocybine, Lion’s Mane paddenstoelenconcentraat en vitamine B3, ook wel niacine geheten. Daarvoor heeft hij een speciaal schema opgesteld, waarmee je specifieke doseringen aanhoudt en op bepaalde dagen deze componenten neemt.

Het schema van Paul Stamets

Het microdosing stacking schema van Paul Stamets vertelt je wat je gedurende een week elke dag wel en niet neemt van de drie genoemde componenten. Kort gezegd neem je alleen de psilocybine, B3 en Lion’s Mane op dag 1 tot en met 4. Op de andere 3 dagen van de week zijn Lion’s Mane en B3 optioneel, maar neem je in ieder geval géén psilocybine uit paddo’s of truffels. Dit schema herhaal je 4 weken achter elkaar. Daarna neem je minstens 2-4 weken een break. Net als je spieren die blootgesteld worden aan een trainingsschema in de sportschool, hebben ook je hersenen een rustpauze nodig voor de nodige groei.

Zo ziet het schema er in de praktijk uit:

Dag 1 t/m 4:

  • 0,5-1,5 gram truffels / 0,1-0,3 gram paddo’s
  • 0,5-1 gram Lion’s Mane
  • 25-50 mg B3

Dag 5 t/m 7: niets of enkel 0,5-1 gram Lion’s Mane en 25-50 mg B3.

Neem na 4 keer dit schema te hebben doorlopen 2-4 weken rust en herhaal eventueel.



Zelf aan de slag?

Wil je trouw de richtlijnen van Stamets stack voor microdosing aanhouden? Dan heb je ten eerste vitamine B3 en Lion’s Mane nodig. Je B3 haal je bijvoorbeeld uit onze Vitamine B Complex. Ook Lion’s Mane koop je gemakkelijk in onze shop in kant-en-klare capsules. Als laatste heb je nog paddo’s of truffels nodig. Paddo’s zul je, gezien de wetgeving op psychedelische paddenstoelen, zelf moeten kweken. Kijk bij onze paddo growkits, ga aan de slag met je paddokweek en weeg vervolgens de juiste hoeveelheden af. Klinkt dat als te veel werk? Geen probleem! Je hoeft niet per se paddo’s te gebruiken in jouw microdosing stack. Ook truffels bevatten psilocybine. En het grote voordeel van truffels is dat deze wél gewoon verkocht mogen worden. In onze afdeling voor microdosing vind je wat je zoekt. Zo kun je morgen nog aan de slag met jouw Paul Stamets microdosing protocol! 

Lees hier meer over microdosing

Wil je je optimaal voorbereiden en alles lezen over microdosing? Lees dan zeker de onderstaande artikelen!

Zo kom je met microdosing in de flow

Helpt microdosing van truffels bij angsten?

Hoe werkt microdosen met magische truffels?

Beter presteren op je werk met microdosing