Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

EEN COMPLETE GIDS OM ZELF PADDO’S TE KWEKEN

EEN COMPLETE GIDS OM ZELF PADDO’S TE KWEKEN

Paddo’s zijn fascinerend en veel mensen zijn nieuwsgierig naar de effecten van psilocybe paddenstoelen. Helaas zijn ze niet verse en kant-en-klaar te verkrijgen. Maar als je er ooit van hebt gedroomd om je eigen schimmelparadijs te kweken in het comfort van je eigen huis, dan is een kweekset voor paddenstoelen misschien precies wat je nodig hebt. In dit artikel verdiepen we ons in de wereld van de kweeksets voor magic mushrooms, van de legaliteit tot de verschillende kweeksets.

Wat is een paddo kweekset?

Een paddo kweekset, ook bekend als een paddo growkit, is een gespecialiseerd pakket ontworpen om de kweek van psilocybine bevattende paddenstoelen, makkelijker te maken. Deze kits zijn speciaal ontworpen voor mensen die hun eigen paddo's willen kweken in een gecontroleerde omgeving.

Een typische paddo kweekset bevat alle noodzakelijke componenten voor een succesvolle paddo kweek. Het bevat een substraat, meestal samengesteld uit een voedselrijk mengsel zoals vermiculiet en bruine rijstmeel, doordrenkt met sporen of mycelium (het vegetatieve deel van de schimmel) en een growbag. Het substraat dient als groeimedium voor de paddenstoelen.

Is het legaal om paddo's te kweken in Nederland?

Voordat je begint met het kweken van paddenstoelen, is het belangrijk om de juridische situatie in Nederland te begrijpen. Het kweken van paddo’s voor persoonlijk gebruik is volkomen legaal. Maar het bezit en de verkoop van psilocybine bevattende paddenstoelen in hun verse vorm, is illegaal. De kweek en het bezit van gedroogde psilocybine bevattende paddenstoelen zijn echter niet uitdrukkelijk verboden. Je mag je paddo’s dus gerust kweken en het is verstandig om je paddenstoelen te drogen, maar je mag ze niet verkopen of weggeven.
Hoe lang duurt paddo's kweken?

De tijd die het kost om paddenstoelen te kweken kan variëren, afhankelijk van de soort en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen kun je de eerste tekenen van groei binnen 10 -15 dagen zien. Daarna varieert de groeicyclus van paddenstoelen meestal van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de soort en van het aantal oogsten dat een growkit produceert.

Paddo growkit instructies

Tijd om je te verdiepen in de details van paddo kweeksets. Deze kits maken het verkrijgen van paddo’s eenvoudig en toegankelijk voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Meestal bevat een kweekset voor paddenstoelen voorgeïnoculeerd substraat (het groeimedium) en gedetailleerde instructies.

Bij het opzetten van je kweekset is netheid van het grootste belang. Doe je dat niet, dan loop je risico dat je ongewenste schimmels in je mycelium krijgt die gevaarlijk kunnen zijn. Volg de instructies goed op om een gunstige omgeving te creëren voor de groei van je paddo’s. Dit houdt meestal in dat je de kit op een constante temperatuur en vochtigheidsgraad houdt, voor een goede luchtcirculatie zorgt en directe blootstelling aan zonlicht vermijdt. Door deze omstandigheden te handhaven, maximaliseer je de kans op een succesvolle oogst. Het kweken van je eigen paddo’s is geen moeilijk, maar wel een zorgvuldig werkje. Lees je daarom goed in via blogs of boeken vooraf en zorg dat je de tijd neemt om voor je paddo’s te zorgen. Zo kun je zelfs meerdere oogsten uit één growkit halen.

Help, mijn paddo kweekset groeit niet

Soms gaat het kweken, ondanks alle moeite, niet zoals gepland. Verschillende factoren kunnen de groei belemmeren, zoals onvoldoende vocht, onjuiste temperatuur of besmetting. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om te proberen je paddo kweekset te helpen groeien:

  1. Controleer de vochtigheid: paddenstoelen gedijen in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid water vernevelt op de kweekset volgens de instructies. Als de omgeving te droog is, kun je overwegen om een luchtbevochtiger te gebruiken om het vochtgehalte te verhogen.
  2. Check de temperatuur: de temperatuur is een cruciale factor voor de groei van paddo's. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei belemmeren. Gebruik indien nodig een verwarmingsmatje of een ventilator om de temperatuur te reguleren.
  3. Vermijd besmetting: controleer de kweekset op tekenen van besmetting. Schimmel of andere vreemde organismen kunnen de groei van paddo's verstoren. Zorg ervoor dat je in een schone omgeving werkt, was je handen grondig en gebruik desinfecterende middelen om de kans op besmetting te verminderen. Als je tekenen van besmetting ziet, is het mogelijk dat je de kweekset moet weggooien en een nieuwe moet beginnen.
  4. Geduld is belangrijk: paddo's hebben tijd nodig om te groeien. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je de eerste tekenen van groei ziet. Wees geduldig en blijf de juiste omstandigheden handhaven. Het kan zijn dat je gewoon wat meer tijd nodig hebt voordat de paddo's beginnen te groeien.
  5. Raadpleeg experts: als je na het volgen van de bovenstaande stappen nog steeds problemen ondervindt, kun je overwegen om contact op te nemen met ervaren paddo-kwekers of forums te raadplegen waar je je situatie kunt bespreken. Ze kunnen specifieke adviezen geven op basis van hun expertise.

Onthoud dat het kweken van paddo's wat oefening en geduld vereist. Niet elke oogst zal succesvol zijn, maar met de juiste zorg en aandacht kun je de beste omstandigheden creëren voor een succesvolle kweek.
Verschillende paddo kweeksets

Nu je bekend bent met de basis, is het tijd om verschillende paddo kweeksets te bekijken. Of je nu een beginner bent of een ervaren psychonaut, er is een geschikte growkit voor iedereen.

De beste kweekset voor beginners

Als je voor het eerst paddenstoelen kweekt, is het verstandig om te beginnen met een kit die geschikt is voor beginners. Thaise paddo’s zijn populaire keuzes voor beginners vanwege hun ontspannende, vrolijke en energieke effecten. Heb je wel al eens magic mushrooms geprobeerd, maar ga je voor het eerst zelf kweken? Dan zijn de Colombiaanse paddo's een goede keuze omdat ze makkelijk te kweken zijn en veel oogst opleveren.

Paddo kweekset Mckennaii

Mckennaii paddenstoelen, ook bekend als Psilocybe cubensis McKennaii, zijn een krachtige soort paddenstoelen. Ze zijn zeer gewild vanwege hun sterke psychedelische effecten, waaronder visuele hallucinaties en een gevoel van onderlinge verbondenheid. Mckennaii paddenstoelen herken je aan de brede klokvormige hoeden. De kleur van de hoeden is meestal lichtbruin tot roodbruin. De stammen zijn dik, stevig en witachtig en vertonen soms blauwachtige tinten wanneer ze gekneusd zijn.