Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

LEVELING UP MET ELKE PSYCHEDELISCHE TRIP: VERBETER JOUW SPIRITUELE ERVARING MET LEREN EN REFLECTEREN

LEVELING UP MET ELKE PSYCHEDELISCHE TRIP: VERBETER JOUW SPIRITUELE ERVARING MET LEREN EN REFLECTEREN

Een psychedelische of spirituele trip kan een behoorlijke experience zijn. Er kunnen allerlei gedachtes in je opkomen. Over hoe de wereld in elkaar zit bijvoorbeeld, maar ook over hoe jij zélf in elkaar steekt. Net als met een broodnuchtere indrukwekkende belevenis kun je veel van een trip leren. Maar je weet vast ook van jezelf dat je zulke lessen en ideeën snel weer vergeet. Waarna je er vervolgens niets mee doet. Zonde natuurlijk. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan de manieren waarop je écht van je trips kunt gaan leren om er zelf een beter mens van te worden. Zowel wat je persoonlijke groei betreft als je mentale welzijn. Reflectie is hier het toverwoord. Lees hier hoe je dat doet, reflecteren en maximaal leren van je psychedelische trip.

1.   Intentie: het startpunt van leren van een psychedelische trip

Leren van een psychedelische trip is eigenlijk hetzelfde als succesvol willen blokken voor een toets: je moet weten wat de leerdoelen zijn. Voordat je gaat trippen op psychedelische truffels of paddo’s, is het belangrijk om jouw intentie helder te maken. Oftewel: wat wil je leren of bereiken in de uren die straks komen gaan?

Die intentie geeft je tijdens het trippen focus.

Voorbeelden van intenties die je kunt gebruiken voor zelfverbetering:

  • meer inzicht in je eigen gedrag om dit te verbeteren, zoals meer gaan bewegen of op een andere manier beter voor jezelf zorgen
  • de dynamiek met je partner, familielid of binnen een vriendschap verbeteren
  • traumaverwerking
  • nieuwe hobby of passie vinden
  • angsten overwinnen
  • meer in contact komen met het spirituele
  • je blik op een bepaalde zaak verkennen of verbreden.

Zet jouw intentie op papier. Schrijf ook op waarom je deze intentie hebt. Bijvoorbeeld: “Ik wil minder manipulatief zijn binnen mijn relatie. Dit omdat ik merk dat het mijn partner pijn doet, mijn relatie onder druk zet en ik mezelf een minder leuk mens vind wanneer ik manipulatief gedrag vertoon.” Zorg ervoor dat je zo specifiek mogelijk bent in wat je wil leren en waarom. Bepaal ook welke aspecten belangrijke spelers zijn hierbinnen. In dit voorbeeld zijn dat je partner, maar ook eerdere partner, je opvoeders, jezelf, je overtuigingen en waarden en bepaalde kenmerken van de relatie. Zet ook deze op papier, zodat je hier stuk voor stuk stil bij kunt staan tijdens het trippen.

Betrek je tripgenoten erbij of ga solo op vision quest

Nog een tip: bespreek je intentie met degenen waarmee je tript, in het geval je niet in je eentje op innerlijke reis gaat. Je tripsitter of tripgenoten kunnen je ongetwijfeld van extra inzichten en ondersteuning voorzien.

Ga je in je eentje trippen? Lees dan ons artikel over de zogenaamde vision quest: een persoonlijke zoektocht naar antwoorden en inzichten.2. De lessen tijdens je trip

Tijdens een psychedelische trip kun je allerlei ideeën en inzichten krijgen om van te leren. Dit kan van alles zijn: platte moppen, absurde associaties of compleet revolutionaire nieuwe inzichten over jezelf, je relaties en het universum. Soms krijg je hele heldere inzichten, soms zijn ze vaag. En het komt ook heus voor dat je brein of het universum eigenlijk met niets concreets op de proppen komt. De uitkomst is niet altijd te sturen, maar met je intentie in je hoofd ben je al goed op weg om iets waardevols uit de trip te halen.

Trip journal bijhouden: zo doe je dat

Tijdens je trip kun je een zogenaamde trip journal bijhouden als structuur en logboek. Deze begint met de eerder opgestelde intentie. Zoek nu naar manieren om je intentie als een rode draad door de trip te verwerken.

Een trip journal bevat grofweg de volgende elementen:

  • beschrijving van de setting van de trip: wie, wat, waar, wanneer
  • beschrijving van je ervaring, gevoelens, gedachtes
  • een eerste interpretatie van je beleving en inzichten

Schrijf als het kan tijdens je psychedelische trip in je journal zodat je er tijdens het trippen al van kunt leren. Direct achteraf kan ook, wanneer de trip je volledig in beslag neemt. Je kunt ook vragen of je tripgenoot je kan helpen met journallen. Of spreek voicememo’s in wanneer schrijven te veel moeite kost.

Je intentie als rode draad

Stel, je had de intentie om minder manipulatief te zijn binnen je relatie en hebt hier tijdens de trip flink over nagedacht. Dan kun je er achteraf ongetwijfeld iets over kwijt. Denk aan pijnlijke herinneringen die je te binnen schieten van momenten waarop je jezelf betrapte op manipulatief gedrag. Dat waren momenten waarop je liever ander gedrag had vertoond. En tijdens je trip heb je bepaalde gevoelens gehad toen je dacht aan je partner, je relatie, de dynamiek, je communicatiestijl, je gedachtes en overtuigingen of je opvoeding. Tijdens een trip worden je emoties vaak intenser en kun je dingen voelen die je nuchter niet zo sterk voelt. Zo kun je tijdens je trip leren van de emoties die in je opborrelen bij al die meespelende factoren.

Kijk op een nuchter en helder moment naar je trip journal. Leg je intentie ernaast. Kun je al een conclusie trekken?3. Integreren na je psychedelische trip

De laatste stap om te leren van een psychedelische trip is misschien wel het moeilijkst: integratie van het geleerde. Idealiter weet je nu wat jouw aanknopingspunten zijn. Om weer het voorbeeld te gebruiken van manipulatief gedrag willen afleren binnen je relatie: bij welke factoren ervoer je de meeste emoties? De conclusies op zo’n vraag kunnen heel verschillend zijn, van slechte voorbeelden van je opvoeders tot trauma van eerdere relaties of gewoonweg concluderen dat de koek op is.

Wil je hier écht mee aan de slag? Reken dan op een traject dat wel even kan duren. Hierbij kun je hulp inschakelen van vrienden of een therapeut. Sta open voor nieuwe ideeën en heb geduld. Wees ook lief voor jezelf, want het is altijd een schouderklopje waard wanneer je aan jezelf werkt!

Meer tips om meer van je psychedelische trip te leren

In andere artikelen geven we je adviezen die je kunnen helpen om meer te leren van je psychedelische trips. Een greep: