Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

TRIPPEN MET EEN APP: HOE IS DAT?

TRIPPEN MET EEN APP: HOE IS DAT?

Overal bestaat tegenwoordig een app voor. Zo ook voor wie gaat trippen: de Field Trip app begeleidt jou tijdens die innerlijke reis. De makers van de app: Field Trip Health, een keten van klinieken die mentale problemen te lijf gaan met psychedelica zoals truffels, of paddo’s. Hun missie met deze app: het zijn van jouw ‘psychedelic guide’ voor, tijdens en na je trip. Hoe werkt deze app en is het iets voor jou?

Zo werkt de Field Trip app

De Field Trip applicatie lijkt alles te hebben dat je nodig hebt om verantwoord en leuk in je eentje te kunnen trippen. Naar eigen zeggen bieden ze hiermee “een meeslepende, verbindende, ondersteunende, educatieve en samengestelde ervaring om je te helpen op je psychedelische reis”. Dit doen ze onder andere op de volgende manieren:

Intentie en journallen

In een eerdere blog schreven we al dat trippen met een duidelijke intentie je kan helpen een beter mens te worden en legden we uit hoe je dat doet. De Field Trip app helpt je hier ook enorm bij. Voordat je gaat trippen, vraagt het naar jouw algemene intentie. Wil je helen, groeien of iets verwerken bijvoorbeeld? Deze globale intentie wordt vervolgens gefinetuned op basis van jouw antwoorden op een kort vragenvuurtje.

De app ondersteunt je daarnaast in het monitoren van je emotionele staat voor en na de trip. Door te journallen, krijg je meer inzicht in patronen en kun je bepaalde gedachtes en ervaringen ontrafelen. Dit doe je met spraaknotities - net wat handiger dan tijdens het trippen moeten typen op een telefoonschermpje.

Muziek

De makers van deze app weten hoe belangrijk de juiste muziek is tijdens een spirituele trip. Daarom vind je in de Field Trip app psychedelische muziek die bovendien exclusief hiervoor is gemaakt. Onder andere artiesten zoals BLOND:ISH, East Forest en Superposition werkten hieraan mee. Deze muziek is afgestemd op jouw intentie en zou jouw mentale staat moeten ondersteunen. Kan de muziek van de app toch niet de juiste snaar bij jou raken? Dan hebben we hier nog een aantal goede muziektips voor tijdens je trip.

Meditatie

Mediteren en trippen hebben best wat met elkaar gemeen. Zo kun je zó diep mediteren dat je gaat trippen - helemaal nuchter. Dan kun je je wel bedenken wat de combinatie van meditatie en psychedelica kan doen! De makers van deze app hebben deze gedachte tot realiteit gemaakt en meditatie er in verwerkt. Iets waar wij wel enthousiast over zijn. Niet alleen is meditatie een onschadelijke en gratis tool om je stemming en welzijn mee te verbeteren; ook kan je hiermee meer uit je trip halen.

Psychedelische visuals

Het oog wil zéker wat tijdens het trippen. In de app vind je daarom trip-proof visuals en animaties die jou net iets dieper of lekkerder kunnen doen gaan. Zo trakteren ze je op een visual tijdens een ademhalingsoefening, waardoor je extra kunt kalmeren en je focus kunt verleggen.

Lees je in met literatuur

De een gaat graag blanco een trip in, de ander wil zich graag voorbereiden met het lezen van tripreports en literatuur. Ook deze laatste groep kan daar de app voor gebruiken. Zo leggen ze uit hoe je het beste een trip voorbereidt, uit een ‘bad trip’ komt en hoe je de ervaring een plekje geeft.

Trip sitter in app-vorm

Geen trip sitter, geen probleem - aldus de Field Trip app. Op verschillende manieren houdt deze app een vinger aan de pols tijdens jouw spacereis. Hij vraagt hoe je je voelt voor en na de trip en kalmeert je geest met ademhalingsoefeningen. Ook kun je jouw hersenspinsels opnemen met de ‘record’-knop. Zolang je die nog kunt zien of herkennen natuurlijk. Maar verder dan dat gaat het tripsitten niet. Pas dus op dat je geen vals gevoel van veiligheid krijgt; een app kan natuurlijk nooit een trip sitter van vlees en bloed vervangen, die jou door en door kent én kan ingrijpen en bijsturen wanneer nodig.Zelf trippen met de Field Trip app?

Lijkt het je wel wat om jouw spirituele trip te laten leiden door een app? Field Trip is onder andere verkrijgbaar in de Play Store en App Store. Zoals je misschien al uit bovenstaande kunt opmaken, is de app vooral geschikt om te gebruiken tijdens milde tot medium-intense trips. Immers: hoe hoger het tripniveau dat je bereikt, hoe lastiger het zal worden om met je telefoon te dealen.