Ben je 18 jaar of ouder?

Wij gebruiken cookies om de website persoonlijker te maken en om uw internetgedrag
op deze website te monitoren. Uw gegevens worden niet verkocht of voor andere doeleinden
gebruikt. Indien u ouder bent dan 18 en besluit om de website te bezoeken dan gaat u akkoord
met het gebruik van de cookies zoals hierboven is omschreven.

U dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken. Bevestig dit hieronder.

NEE, ik ben nog geen 18 jaar
 Nu Shoppen en Achteraf Betalen  Snelle en Discrete Verzending Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00  Prijs = Altijd Goedkoop
Chat Support Ma-Vrij 10:00 - 18:00
Nu Shoppen en Achteraf Betalen

GROWKIT KWEKEN?

De ultieme paddo kweekset gids

De verkoop van verse of gedroogde paddo’s is niet langer toegestaan in Nederland. Jammer. Maar paddo’s thuis kweken mag nog wel. Daarom kan je nog steeds genieten van een trip op paddo’s. Koop je paddo kweekset bij smartshop 24High.nl.

Maak je niet druk, paddo’s kweken het is kinderlijk eenvoudig. Met het bestellen van een paddo kweekset ben je van alle gemakken voorzien en je paddo’s zullen meer voldoening geven dan ooit tevoren. Je hebt ze zelf immers gekweekt. Vergis je ook niet, uit een paddo kweekset kan je meer dan één oogst halen. Zodoende kan je meerdere keren trippen op één paddo kweekset en reken maar uit hoe goedkoop je paddotrip op dat moment is.
 
In deze ultieme paddo kweekset gids gaan we in op alle informatie over het kweken van paddo’s. Aan het einde van het lezen van deze gids weet je exact hoe je het maximale uit een paddo kweekset haalt voor de beste trip.


Wat is een paddo kweekset?

Een paddo kweekset is een kweekbak die ideaal is om paddo’s te kweken van sporen af aan. De paddo kweekset is dé manier om paddo’s te krijgen in Nederland. Dit omdat de verkoop van paddo’s niet langer legaal is in Nederland. Je begint met sporen (mycelium) welke door jouw zorg gaat uitgroeien naar paddo’s.
 

Een paddo kweekset kopen

Dus, wil je trippen op paddo’s dan koop je een paddo kweekset. Dit is volledig legaal en de manier om aan je paddo’s te komen.
Toen de paddo’s uit de schappen werden gehaald door het verbod op verkoop in 2008 hebben de magic truffels en de paddo kweeksets hun weg gevonden in de smartshops van Nederland. Dit is een logisch alternatief voor de aankoop van paddo’s.

De paddo kweekset, ook wel bekend als de paddo growkit, koop je tegenwoordig simpel vanaf de bank bij online smartshops. Een smartshop als 24High.nl levert hoogwaardige paddo kweeksets gewoon bij jou thuis. Je bestelt ze eenvoudig online en binnen een dag heb je je kweekset in huis. We leveren ze door heel Europa in de landen waar het toegestaan is. In Nederland leveren we in alle dorpen en steden zoals Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.


Maar hoe kies je de juiste paddo kweekset?

De juiste kweekset kiezen begint al bij het kiezen van de juiste smartshop. Bij 24high.nl werken wij met kweekset van de hoogste kwaliteit. Dat betekent dat ze in een steriele omgeving worden samengesteld en wij werken met een kleine voorraad. Dit doen wij om te voorkomen dat je kweeksets ontvangt die uitgedroogd zijn door een lange bewaartijd.

Wij bieden op dit moment 19 soorten paddo kweeksets aan in onze online smartshop. Al deze paddo kweeksets zijn all-in-one-growkits. Daarmee heb je dus direct alles in huis om te beginnen met het kweken van je paddo’s.


Soorten paddo kweeksets

McKennaii Paddo’s

De growkit voor McKennaii paddo’s zijn de sterkere paddo’s in onze smartshop. Het effect van deze paddo’s is zeer visueel en stimuleert creativiteit en lachkicks. Het geeft je een vrolijk gevoel. Een filosofische trip met visuele effecten mag je verwachten van deze paddo. Er wordt gezegd dat deze paddo sterker is dan de bekende Hawaiiaanse paddo’s. En daarmee alleen geschikt voor zeer ervaren gebruikers.

De McKennaii paddo groeit erg snel en in afwijkende vormen. Interessant en leuk als kweker om te zien. Maak je niet druk als de paddo’s elkaar in de weg zitten bij de groei. Dit komt vaker voor bij de McKennaii en heeft geen invloed op de groei. De McKennaii heeft normaal gesproken aardige grote hoeden in vergelijking met andere paddo’s.

Ecuadorian paddo’s

De Ecuadorian paddo's komen zoals de naam klinkt uit Ecuador. Ze groeien in het Andes gebergte en dat biedt jou als kweker voordelen. Aangezien in de Andes de temperatuur kan variëren maakt dit ook dat hij kan omgaan met temperatuurschommelingen in jouw kweekbox. Echter wanneer je alles uit de Ecuadorian paddo kweekset wilt halen dan ga je natuurlijk wel voor de optimale temperatuur. Een Ecuadorian paddotrip is gemiddeld tot sterk op visueel niveau. Daarbij kan je een enorme stroom aan gedachten door je heen voelen razen. Je gaat echt door de dimensies heen.

De Ecuadorian paddo’s zijn erg vergelijkbaar met de Colombiaanse paddo’s qua sterkte. Deze paddo’s zijn geschikt voor gemiddelde gebruikers. Dat betekent dat je enigszins ervaring moet hebben met paddo trips voordat je deze paddo’s gebruikt.

B+ paddo’s

Het kweken van B+ paddo's is erg leuk. Ze kunnen namelijk wel 30 cm hoog worden. Dat is natuurlijk heel tof om te zien. Een andere reden waarom de B+ paddo kweekset erg populair is is dat ze een veel kleinere kans geven om misselijk te worden aan het begin van de trip.Het kweken van de B+ paddo’s is ook vrij eenvoudig. Je kan er niet heel veel verkeerd aan doen, wat dit een paddo maakt die goed geschikt is voor de beginnende kweker.

De trip van deze paddo is minder visueel dan andere paddo’s maar maakt je wel heel erg euforisch. Positiviteit en vrolijkheid staat centraal bij de B+ Paddo’s.

Mexican Paddo’s

De Mexican paddo's zijn waarschijnlijk de bekendste paddo’s in Nederland. Deze psilocybe cubensis paddenstoel is de eerste paddenstoel die als paddo te boek kwam te staan. De moeder der paddo’s dus.

Deze paddo’s zijn zeer geschikt voor beginnende paddo-gebruikers. De trip die je ervaart is heel energiek en stemt je erg vrolijk. Er zijn mensen die na de consumptie van de Mexicaanse paddo’s uren rondlopen met een grote glimlach op hun gezicht. Lachkicks verzekerd dus.

Mazatapec paddo’s

De Mazatapec paddo’s zijn ook bekend onder de afkorting Maz. Ook dit is een Mexicaanse paddo en hij werd vlakbij Mazatapec ontdekt. Zo komt die dan ook aan zijn naam. Deze paddo is zeer makkelijk te kweken. Een verschil met andere paddo’s is dat deze paddo zijn hoedjes gedeeltelijk gesloten houdt.

De trip van Mazatapec paddo’s zijn heel spiritueel. Ze geven ook een sterke visuele trip. Vreemd dan ook dat deze paddo vaak overgeslagen wordt. De spirituele en visuele reis die je maakt tijdens je trip is heel erg bijzonder.


Cambodian Paddo’s

Ben je nieuw in de wereld van paddo’s kweken? Dan is de Cambodian paddo kweekset echt wat voor jou. Deze paddo’s zijn heel gemakkelijk te kweken. Je kan eigenlijk maar weinig fout doen. Gegarandeerd een mooie oogst dus. Deze paddo’s werden voor het eerst ontdekt in Cambodja bij de Angkor Wat tempels. Dit zijn de grootste tempels van de wereld, een echte aanrader om eens te bezoeken. Maar je hoeft nu niet meer naar Cambodja te reizen om van deze paddo’s te genieten. Met onze paddo kweekset kan je ze helemaal zelf thuis kweken. Haal je toch een snufje Cambodja in huis.

De paddo kweekset voor paddo’s uit Cambodja groeit over het algemeen iets trager dan andere kweeksets maar geven wel grotere oogsten. Geduld wordt dus beloond. Er zijn paddo’s die een heftigere trip geven en daarom is de Cambodian paddo ook geschikt voor minder ervaren gebruikers. Makkelijk te kweken en niet al te intense trips. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid die je gebruikt.

Golden Teacher paddo’s

De perfecte paddo om mee te beginnen als de wereld van paddo’s volledig nieuw voor je is. Deze paddo is heel eenvoudig te kweken. Er kan eigenlijk niets misgaan. Daarbij zijn ze ook uitstekend voor een eerste trip. Een mooie dimensionale trip staat je te wachten.

De Golden Teacher paddo heeft goudkleurige hoedjes en ontleent daar dan ook zijn naam aan. Een andere naam voor de Golden Teacher is Psilocyne Aurumescens. Buiten dat deze paddo zorgt voor een dimensionale trip brengt die je echt in hogere sferen. Het opent de deur naar een spirituele reis die je veel wijsheid zal verschaffen.
Echt een mooie paddo voor de beginner.

Thai paddo’s

Wil je een echte party-paddo? Dan kies je voor de Thai paddo’s. Deze worden ook wel eens de Koh Samui genoemd. Naar het eiland waar ze voor het eerst werden ontdekt. Deze paddo wordt in Thailand ook wel de Cloud Mushroom genoemd. Tijdens de befaamde full moon parties op Koh Phangan, dit eiland ligt vlakbij Koh Samui, worden van deze paddo’s milkshakes gemaakt. Deze milkshakes zijn dan ook heel populair en niet zonder reden. Een echte party-paddo namelijk. Ze geven je enorm veel energie en zorgen ervoor dat je warme, relaxte en sociale karakter naar voren komt. Echt een hele gezellige paddo dus. Qua sterkte is de Thai paddo vergelijkbaar met de Mexicaanse paddo.

Het kweken van de Thai paddo’s is eenvoudig. Ze groeien snel en worden niet zo groot. De kleur van de hoed van de paddo is oranje rood. De hoedjes zijn rond en de rand wordt steeds wijder naarmate ze volgroeid raken. Ze geven je een grote opbrengst.
De ideale temperatuur voor de Thai Paddo tijdens het kweekproces is 24 graden. De paddenstoelen worden niet zo hoog maar wel erg dik. De thai paddo kweekset is een mooie paddo om mee te beginnen. Ze zijn namelijk niet zo vatbaar voor bacteriën.

Colombian paddo’s

Wordt jij de Pablo Escobar van de paddo’s? Met de Colombian paddo's kweekset kan je in elk geval je eigen paddo’s kweken. De Colombiaanse paddo wordt ook wel eens Colombiescens genoemd. Deze paddo is sterker dan de Mexicaanse of Thaise paddo. Hij brengt je in hogere sferen en maakt de 6 uur durende trip intens. Mooie kleuren, lachkicks en een sterkere visuele trip dan de Mexicaanse en de Thaise paddo’s. Een mooie opstap om wat trips verder over te stappen naar de Ecuadoriaanse of Hawaiiaanse paddo’s.

Het kweken van Colombiaanse paddo’s duurt wat langer dan andere soorten paddo’s maar dat mag de pret niet drukken. De trip is heftig en deze is al jaren geliefd in menig smartshop.
De Colombian paddo is niet geschikt voor de beginnende gebruiker. Na wat ervaring opgedaan te hebben met andere paddo’s kan je gerust genieten van de Colombian paddo’s. En je weet, zelf gekweekt geeft nog meer voldoening.
 

Albino paddo’s

Albino’s zijn het witte goud onder de paddo’s. Deze bleke, witte paddenstoelen noemen we niet voor niks de Albino paddo’s. In tegenstelling tot andere paddo’s mist de Albino wat pigment en dat verklaart de wittige kleur. Eigenlijk is het meer crème maar goed. Qua sterkte zit de Albino paddo’s tussen de Mexicaanse en Ecuadoriaanse paddo’s in. Hij laat je prachtige kleuren zien en is gemiddeld in zijn visuele kracht. De Albino paddo kweekset moet groeien in het donker en niet in het licht zoals andere paddo’s. Daarom bedoelen we echter niet volledige duisternis mee maar zeker geen direct licht.

Het kweken van de Albino paddo is wat uitdagender dan andere paddo’s. Hij is wat kwetsbaarder. Niet alleen het licht speelt hier een rol in maar ook de temperatuur en het vochtgehalte moet dik in orde zijn voor een optimale groei. De ideale temperatuur is 22 graden voor de Albino paddo kweekset. Zeker geen paddo voor de beginnende kweker dus.
 

Beste paddo kweekset

Zoals je ziet is het niet zomaar te zeggen wat de beste paddo kweekset is. Het is vooral afhankelijk van jou. Wat is jouw ervaring met het kweken van paddo’s en wat is jouw ervaring met het trippen op paddo’s? Naast jouw ervaringen is ook de bereidwilligheid een factor. Heb je de zin, tijd en energie om een moeilijkere paddo te kweken?
De paddo kweeksets plaatsen wij in drie categorieën.
 

Beginners

Als beginner kies je niet direct voor een heftige en intense trip. Het is verstandiger om dit stapsgewijs op te bouwen. De reden hiervoor is dat je voorzichtig moet aanvoelen wat voor jou werkt en niet werkt. Daarnaast wil je enig bewustzijn opbouwen tijdens de trip. Vooral dat de trip slechts tijdelijk is en na een aantal uur eindigt.

Voor beginners adviseren wij dan ook een van de volgende vier paddo’s:
 • Mexican paddo’s
 • Thaise paddo’s
 • Cambodian paddo’s
 • Golden Teacher paddo’s

In onze ogen is het het beste om te beginnen met de Mexican en vervolgens over te stappen naar de Thaise. Daarna de Cambodiaanse en als laatste de Golden Teacher paddo. Na deze trips ben je klaar voor de volgende stap; welkom bij de gemiddelde gebruikers.

 

Gemiddelde gebruikers:

Heb je al een aantal trips achter de rug met Mexican, Cambodian of Golden Teacher paddo’s? Dan kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je klaar bent voor een intensere trip. Kies dan niet direct voor de sterkste paddo’s maar voor een logische tussenstap.

Voor gemiddelde gebruikers adviseren wij de volgende paddo’s:
 • B+ paddo’s
 • Mazatapec paddo’s
 • Colombiaanse paddo’s
 • Albino paddo’s

Ervaren gebruikers:

Heb je al veel ervaring met paddo’s? Dan kan je jezelf omschrijven als ervaren gebruiker. Het kan zijn dat je helemaal tevreden bent over de trips die je maakt maar soms wil je nog een niveautje hoger. Dan kies je voor een sterkere paddo.

Voor ervaren gebruikers adviseren wij de volgende paddo’s:
 • Ecuadoriaanse paddo’s
 • McKennaii paddo’s

Vergeet niet dat de hoeveelheid paddo’s die je neemt erg veel invloed hebben op de sterkte van je trip. Zorg er daarom voor dat je altijd een goede weegschaal gebruikt voordat je je paddo’s gaat consumeren.


Welk type paddo kweker ben jij?

Waar we eerder keken naar de sterkte van de paddo als gebruiker zijn er ook wezenlijke verschillen te ontdekken in het kweken van de paddo’s. De ene paddo kweek je nou eenmaal makkelijker dan de andere.

Dat betekent dat sommige paddo’s meer geschikt zijn om mee te beginnen als het kweken van paddo’s nieuw voor je is. Bij de meeste all-in-one kweeksets kan je als teler weinig fout doen maar toch is er nog onderscheid te maken.
De resultaten zijn ook verschillend. De ene paddo groeit sneller dan de ander, handig voor ongeduldige telers. Andere paddo’s groeien vele malen hoger en dat is leuk wanneer je kickt op het kweken van grote paddo’s.
Daarin onderscheiden we twee categorieën; beginnende en ervaren kwekers.

Ga je beginnen met je eerste paddo kweekset dan kan je het beste starten met een van onderstaande paddo’s:
 • Psilocybe Cubensis Cambodian
 • Psilocybe Cubensis B+
 • Psilocybe Cubensis Thai
 • Psilocybe Cubensis Ecuador
 • Psilocybe Cubensis Golden Teacher
 • Psilocybe Cubensis Mazatapec
 • Psilocybe Cubensis McKennaii
 • Psilocybe Cubensis Mexican

De Cambodian is in onze ogen de makkelijkste van allemaal en geeft je ook een flinke oogst over het algemeen.
En heb je al hele pakhuizen vol paddo’s gekweekt dan ben je klaar voor het uitdagende werk. De paddo’s voor ervaren paddo kwekers:
 • Psilocybe Cubensis Colombian
 • Psilocybe Cubensis Albino

Wanneer je alle twee de groepen hebt doorlopen dan ben je klaar voor het echte werk. Geen all-in-one paddo kweeksets meer, maar kweken vanaf het beginpunt. Paddo sporen aanschaffen en die kweken in een zelf gecreëerde omgeving. Wanneer dat lukt mag je jezelf scharen onder een select gezelschap en jezelf benoemen tot Paddo Master Kweker.
 

Paddo trip niveaus

Wanneer je paddo’s gebruikt dan ga je trippen. De ene trip is beter dan de andere trip en om aan te geven wat voor je trip hebt ervaren zijn er trip niveaus in het leven geroepen. Er wordt op schaal van 1 tot en met 5 een cijfer gegeven aan jouw trip.

Hierbij is trip niveau 1 een milde trip en trip niveau 5 is een heftige trip.
 
Trip niveau 1
Het niveau van je trip is mild en dat wilt zeggen dat je tijdens je trip lichtelijke impact merkt van de paddo’s. Dat betekent dat je helderdere kleuren ziet en muziek intenser beleeft. Je voelt je een beetje high en merkt minimale visuele effecten.

 
Trip niveau 2

Je merkt wat meer van de trip. Zo neemt je creativiteit toe maar ook de kleuren zijn nog helderder en is de muziek niet alleen intenser maar voel je hem ook in je lichaam. Op visueel gebied zie je wat meer. Bewegende beelden en ook een closed eyes visuals. Met gesloten ogen neem je ook patronen weer. Daarbij heb je een extreme focus.

 
Trip niveau 3
Op trip niveau 3 leef je in het nu. Dat betekent dat je alle tijdsbesef kwijt bent, een minuut kan als een half uur duren. Visueel gezien is de impact een stuk groter. Alles is vervormd en ziet er anders uit dan normaal. Ook milde hallucinaties treden op op trip niveau 3.

 
Trip niveau 4
Wanneer meubels niet alleen vervormen maar ook in elkaar overgaan of zelfs een gesprek met je willen aanknopen dan weet je dat je op trip niveau 4 bent aanbeland. Sterke hallucinaties horen bij dit niveau. Zelfs een out of body experience is mogelijk op dit niveau. Waarneming van het ego vervaagt en enig verlies van de realiteitszin.

 
Trip niveau 5
Op dit niveau ervaar je dat de wereld zoals wij hem kennen niet meer bestaat. Je smelt samen met je omgeving en wordt één geheel. Het totale ego verdwijnt. Logica verdwijnt en jezelf uiten in normale zin, zoals praten, wordt ontzettend moeilijk. Ook alle zintuigen gaan zich anders gedragen dan dat je gewend bent. Je komt echt in een totaal andere dimensie.
 

Paddo's kopen legaal?

Het kopen en verkopen van paddo’s is in Nederland niet langer legaal. In 2008 werden paddo’s op de verboden lijst van de opiumwet geplaatst. Dat betekent dat de verkoop van verse en gedroogde paddo’s niet meer toegestaan is.

Smartshops stopte daarom met de verkoop van paddo’s. Toch is het nog steeds mogelijk om aan paddo’s te komen. De verkoop van sporen en paddo kweeksets is namelijk volledig legaal. Ook vandaag de dag.
Met een paddo kweekset moet je zelf van de sporen paddo’s maken. Dat klinkt misschien lastig maar met een paddo kweekset is dat een fluitje van een cent. Zeker omdat al onze paddo kweeksets all-in-one-growkits zijn. Je hebt daarmee alles in handen om de beste paddo’s te kweken. Hiermee heb je alles in huis om kwalitatief hoogwaardige paddo’s te kweken.


Paddo kweekstet ready to grow

Het kweken van paddo’s kan je op verschillende niveaus doen. Je kan sporen kopen en vanaf daar je paddo’s kweken. Echter wordt het je ook vaak makkelijk gemaakt. Met paddo kweeksets die direct klaar voor gebruik zijn.

Het kopen van een paddo kweekset die ‘ready to grow’ is kan je direct na ontvangst direct aan het werk gaan zetten. Alles wat je nodig hebt zit dan ook bij het bestelde product. Onze all-in-one growkits zijn allemaal ‘ready to grow’.
Je kan dan ook direct aan de slag met het kweken van je paddo’s.
 

Waar bestaat een paddo kweekset uit?

In een paddo kweekset vind je alle benodigdheden voor het kweken van paddo’s van hoge kwaliteit. Daarnaast maken de paddo kweeksets het je ontzettend eenvoudig. Paddo’s kweken was nog nooit zo simpel.

In een paddo kweekset tref je het volgende aan:
 • Kweekbak met levend mycelium en een hoogwaardige voedingsbodem.
 • Een growbag. Dat is een transparante broeikaszak met luchtfilter.
 • Twee paperclips.
In de kweekbak bevindt zich een voedingsbodem bestaande uit rijstmeel, rogge en vermiculiet. Dit is de ideale voedingsbodem om van jouw sporen paddo’s te maken die zorgen voor een geweldige trip. De sporen zijn al uitgegroeid en ontwikkelt tot mycelium.
 

Hoe kweek je paddo’s met een growkit?

Om te zorgen voor een voorspoedige groei tot paddo’s is een warme omgeving en voldoende vocht noodzakelijk. De growbag helpt je om deze ideale setting te creëren. De growbag alleen is niet voldoende.

Je hebt ook een verwarmde ruimte nodig. De temperatuur moet namelijk wat hoger zijn dan de meeste woonkamers. Tussen de 20 en 25 graden is ideaal, afhankelijk van de soort paddo’s die je kweekt. Je wilt voorkomen dat je bacteriën overdraagt naar je paddo’s.

Zorg er daarom altijd voor dat je je handen goed reinigt alvorens je aan de slag gaat met je growkit. Dit kan namelijk van invloed zijn op de kwaliteit van je paddo’s. Haal daarnaast de kweekbak zo min mogelijk uit de growbag. Dit verkleint de kans op besmetting. Dat betekent ook in één keer oogsten, werken in een schone ruimte en altijd schone handen alvorens je aan de slag gaat met je paddo’s. Adem dan ook niet in de zak. In je mond schuilen vele bacteriën die je niet in je kweekbak wilt hebben. Een mondkapje kan wonderen doen.

De temperatuur blijft enorm belangrijk. Niet voor niks groeit tegenwoordig veel groente en fruit in kassen. Zorg er daarom voor dat je gedurende de groeicyclus de juiste temperatuur aanhoudt. Doe je dit niet dan is de kans aanwezig dat je paddo’s niet groeien of langzamer groeien. Je kan hiervoor werken met een thermometer en eventueel een warmtematje aanschaffen.
Als de temperatuur in je paddo kweekset te hoog is dan kan je dikke witte draden uit de grond omhoog zien steken. Is je temperatuur te laag dan vertraag je de groei.

Zoals gezegd is vocht erg belangrijk voor de het kweken van paddo’s. Je wilt daarom voorkomen dat je paddo’s uitdrogen. Zet daarom je paddo growkit niet in de directe zon. Zo verklein je de kans op uitdroging. Bij veel growkits ga je ook dagelijks een of twee keer op minimaal niveau nevelen. Dit doe je niet op de paddo’s zelf want vocht kan leiden tot schimmels en bacteriën. De kweekbak zelf moet vrij blijven van water.

Ook moet je letten op het luchtvochtigheid niveau. De luchtvochtigheid is goed wanneer de zak wat condens heeft.
Wanneer je luchtvochtigheid niveau te laag is dan gaan de hoedjes van je paddo’s op een gegeven moment barsten. Dit kan veroorzaakt worden door een lamp erop te richten of door teveel direct zonlicht bijvoorbeeld.

Bij een te hoog luchtvochtigheidsniveau ogen de hoedjes van je paddo’s glimmend. Op de stengel zie je dit wellicht duidelijker. Dan is er op dat moment meer haargroei dan normaal gesproken. Bij teveel luchtvochtigheid kan je de growbag even open zetten. Zorg wel voor een schone omgeving. Bij een te lage luchtvochtigheid kan je zoeken naar een andere plek om je paddo kweekset te plaatsen. Als direct hulpmiddel kan je de growbag even benevelen met een spuit van de plantenspuit.

Zuurstof speelt een belangrijke rol bij het groeien van de paddo’s. De meeste growbags hebben dan ook een luchtfilter. Is dit niet het geval dan is het belangrijk om twee keer per dag even wat verse lucht in de growbag te wapperen.
Er zit hier wel een risico op kleine besmetting maar zuurstof is wel essentieel.

Het kan voorkomen dat er paddo’s aan de zijkant van een kweekset groeien. Dit is niet echt probleem matig maar wel zonde want deze paddo’s zijn moeilijk te verwijderen tijdens de oogst. Je kan dit echter voorkomen door aluminiumfolie rond de kweekbak aan te brengen. Paddo’s groeien namelijk naar het licht toe en door lichtval aan de zijkant van de kweekbak te voorkomen voorkom je dat de paddo’s die kant op groeien.

Het klinkt logisch maar pluk de paddo’s op het juiste moment. Als ze klaar zijn voor consumptie dan is het tijd om ze te plukken. Laat je ze langer zitten dan gaat dit ten kosten van het aantal oogsten dat je uit een growkit kan halen. Je ziet dat je te laat bent wanneer de inhoud van de growbag zwart kleurt. De kleurverandering komt doordat er geen psilocybine meer aangemaakt wordt, maar sporen. Te laat plukken kan echter invloed hebben op de kwaliteit van de trip van je paddo’s. Naarmate je langer wacht zal het effect van de psychoactieve stoffen afnemen.

Overigens hebben vele kleurveranderingen een reden. Blauw wijst vaak op een kneuzing en dat is zonder enig risico. Andere kleuren kunnen wijzen op een ongewenste schimmel of bacterie. Daar later meer over.Zie je dons rond de stam van je paddo’s dan hoef je je niet direct heel erg druk te maken. Dons is heel normaal bij de groei van paddo’s. Let bij het vermoeden van ongewenste schimmel vooral ook op de geur.
 

Tips bij het kweken van paddo’s

Wil je de beste paddo’s kweken? Dan kunnen onze tips je helpen het maximale uit je kweekset te halen.
 • Werk alleen aan je kweekbak wanneer je je handen goed hebt gedesinfecteert.
 • Een schone werkplek is essentieel. Dat betekent ook dat ramen en deuren gesloten dienen te zijn om tocht te voorkomen die micro bacteriën kunnen bevatten.
 • Zorg dat de temperatuur op het juiste niveau is. Gebruik het liefst een speciale thermostaat om de temperatuur goed te reguleren.
 • Zet de paddo kweekset niet in direct zonlicht.
 • Plaats de paddo kweekset niet onder een lamp of dicht bij warmtebron zoals een verwarming.
 • Laat de temperatuur absoluut niet boven de 35 graden komen.
 • Oogst de paddo’s op het juiste moment.

Het negen stappenplan voor een paddo kweekset

Voor de beste paddo oogst met de ALL IN ONE growkits werk je met dit ultieme paddo kweken stappenplan. Het is belangrijk om je te realiseren dat schone handen essentieel zijn voor een goede paddo oogst. Daarom begin je elke keer als je in aanraking komt met de paddo kweekset met het grondig reinigen en desinfecteren van je handen. Maak in dit geval ook de buitenkant van je growkit schoon met een natte en schone handdoek.

 1. Verwijder de deksel van de kweekset. Maak met een schone vork enkele gaatjes in de toplaag. Dat zijn 8 rijen met gaatjes die regelmatig verdeeld zijn over de kweekset.
 2. Vul de kweekset met lauw water van 20 graden tot aan de rand van de kweekset. Plaats de deksel terug en laat het een uur weken.
 3. Na een uur verwijder je de deksel en giet je het water op voorzichtige wijze af. Laat de kweekset vervolgens ook 10 seconde uitlekken.
 4. Vervolgens voeg je lauw water, van de wederom 20 graden, toe aan de growbag. De hoeveelheid water is afhankelijk van de gekozen kweekset.
 5. Daarna plaats je de kweekset in de growbag. Let er op dat het water niet over de rand van de kweekset gaat.
 6. Vervolgens sluit je de growbag door een omslag te maken aan de bovenzijde. Dit zet je vast met de twee bijgeleverde paperclips.
 7. Zet de kweekset op een plek uit het directe zonlicht. Zet de GrowKit niet onder een lamp en niet op of nabij een kachel of warmtebron. De ideale temperatuur ligt tussen 20 en 25 º C. "Laat de zak gesloten totdat de pre-pins beginnen te vormen" (dit kan een of twee weken duren) In deze fase heeft de kit geen zuurstof nodig, maar een hoog CO2-gehalte.
 8. “Nadat de pre-pins zijn begonnen te groeien” Bevochtig de kit dagelijks met een spuitfles (maximaal 1-2 pompjes). In deze fase hebben de paddenstoelen verse H20 en O2 nodig en moet de CO2 ontsnappen. Dit is ook belangrijk na het oogsten.
 9. Over twee weken zijn de eerste paddenstoelen zichtbaar. Wees geduldig, het kan langer duren voordat de eerste paddenstoelen groeien. De paddenstoelen moeten geoogst worden vlak voordat het vliesje onder de hoed los begint te komen.

Oogsten van paddo’s

Het oogsten van je paddo’s, of beter gezegd het plukken van paddo’s, doe je op een speciale manier. De reden dat deze techniek van het plukken belangrijk is is omdat dit de ruimte biedt aan nieuwe paddo’s die terug kunnen groeien. Een nieuwe, extra oogst dus.

Het oogsten van je paddo’s is een bijzonder moment. Je hebt er weken voor gezorgd en nu is het zover. Je hebt het zien groeien van sporen tot volwaardige paddo’s. Je bent trots, dat kan niet anders. Je weet dat de paddo’s klaar zijn voor hun oogst wanneer de paddo’s hun hoeden volledig hebben geopend, vlak voordat de vliesjes onder de hoeden van de paddenstoelen los beginnen te komen. Nu is het niet zo dat al je paddo’s gelijktijdig klaar zijn voor de oogst. Toch oogst je het liefst alles in één keer. Elke keer dat je oogst is de kans op besmetting namelijk groter. Probeer daarom te oogsten op het moment dat 75% van je paddo’s er klaar voor is.

Dat betekent voordat het vliesje onder de hoed los begint te komen. Dat vallen van de sporen gaat echt niet zo snel dat je daar direct bij de eerste twee geschikte paddo’s moet gaan oogsten. Haal het maximale aantal gram uit je paddo kweekset en laat geduld zien op het moment dat je gaat oogsten.

Wanneer je je paddo’s gaat plukken dan pak je de steel voorzichtig vast en draai je de steel rechtsom en linksom. Daarna trek je de paddo rustig omhoog zodat je de paddo er zo compleet mogelijk uittrekt.

Uiteraard wil je een tweede, derde en vierde oogst. En dat is zeker mogelijk. Maak je overigens niet druk wanneer de paddo’s of het mycelium na het plukken blauwig, paarsig of zwartig kleurt. Dit zijn kneuzingen van het plukken en volledig normaal. In dit geval kleurt het mycelium of de paddo zelf. Bij schimmel zit het op de paddo of het mycelium.


Hoe zorg je voor een extra oogst uit je paddo kweekset?

Na het oogsten van je paddo’s vul je de kweekset weer met water en plaats je de deksel er wederom op. Alles zoals je begint met een eerste oogst. Dit keer plaats je de kweekset echter in de koelkast voor 12 uur.

Na 12 uur haal je de deksel eraf en giet je het water af. Ook weer 10 seconden uitlekken. De paddo kweekset is nu klaar voor de volgende groeicyclus. Een extra oogst paddo’s. Je kan er vanuit gaan dat je eerste oogst langer op zich laat wachten dan de volgende flushes of vluchten. Het verschil is meestal een dag of 10.
 

Wanneer is de paddo kweekset opgebrand?

Je kan meerdere oogsten, of flushes zoals ze ook wel worden genoemd, uit één paddo kweekset halen. In veel gevallen gaat het om vier oogsten. Echter in enkele gevallen zijn het er slechts drie of soms zelfs wel vijf.

De manier waarop je je kweekset behandeld speelt hier een grote rol in. Volg daarom ook de eerder gegeven tips om het maximale resultaat te behalen.


Maar hoe weet je dat je kweekset op is?

Dat hoe lang je ook wacht er geen nieuwe paddo’s meer groeien?
Wanneer je ziet dat er na drie weken geen paddo’s meer groeien dan kan je er vanuit gaan dat de paddo kweekset op is. Ook wanneer paddo kweekset van kleur verandert dan is dit een aanwijzing.

Een gele, groene, grijze of rode kleur wijst erop dat de kweekset geen nieuwe paddo’s meer zal opleveren. De reden van de kleurverandering is dat de paddo kweekset waarschijnlijk besmet is met een andere schimmel of bacterie. De kans dat dit gebeurt is erg klein wanneer je de regels van het telen goed opvolgt.


Hoelang duurt het om paddo’s te kweken?

Na 3 tot 6 weken kan je al de eerste paddo’s oogsten. Gooi echter na het oogsten van je eerste paddo’s de growkit niet weg. Je kan namelijk doorgaan met het herhalen van groeicyclus totdat er geen paddo’s meer groeien. Meestal kan 4 paddo oogsten uit één kweekset halen.


Hoeveel paddo’s neem je voor een trip?

Het is belangrijk om te weten hoeveel paddo’s je neemt voor een trip. Zorg er daarom voor dat je je paddo’s altijd weegt voor consumptie. Daarnaast is het belangrijk dat je weet dat er een verschil is tussen verse en gedroogde paddo’s.

Verse paddo’s bevatten namelijk heel erg veel water. Gedroogde paddo’s zijn daarom veel heftiger dan verse paddo’s. Dat heeft te maken met het verlies van 90% van het gewicht bij het drogen van de paddo’s. Gebruikte je in het verleden misschien 2 gram gedroogde paddo’s voor een trip dan gebruik je met verse paddo’s 20 gram.

Voor gedroogde paddo’s is de dosering als volgt:
 • Gebruik 1 gram gedroogde paddo’s voor een milde trip
 • Kies voor 2 gram gedroogde paddo’s voor een intense trip
 • Gebruik 3 gram gedroogde paddo’s voor een heftige trip

3 gram gedroogde paddo’s is alleen verstandig wanneer je een ervaren gebruiker bent.
 

Voor verse paddo’s is de dosering als volgt:
 • Kies voor 5 - 10 gram verse paddo’s voor een milde trip
 • Gebruik 20 gram verse paddo’s voor een intense trip
 • Kies voor 30 gram verse paddo’s voor een heftige trip

Zoals gezegd kies je alleen voor 30 gram als je veel ervaring hebt met het trippen op magic truffels of paddo’s. Beginners adviseren we te beginnen met 5 - 10 gram verse paddo’s of maximaal 1 gram gedroogde paddo’s.


Paddo’s drogen

Wanneer je meer paddo’s oogst dan dat je gaat consumeren dan wil je je paddo’s bewaren. Verse paddo’s kan je in een koelkast maar enkele dagen bewaren dus is het drogen van paddo’s een logische oplossing. Wanneer je paddo’s droogt kan je ze namelijk maanden bewaren. Het gevaar van paddo’s drogen zit hem in schimmels. Wanneer je ze namelijk niet op juiste wijze droogt dan kunnen schimmels jouw oogst verpesten en is al het werk voor niets geweest.

Het kweken van je paddo’s doe je optimale wijzen, waarom zou je dit dan niet bij het drogen doen. Droog ze op de kachel of bij een open haard en je kan ze nog maanden gebruiken. Maar er is ook een manier om ze nog jaren later te gebruiken. Schimmel is dus het grootste risico. Dit kan ontstaan door de aanwezigheid van vocht. Paddo’s bestaan voor een groot gedeelte uit water, bij sommige paddo soorten is dit percentage wel 90%. Het risico is dus groot. Wacht daarom niet met het ondervangen van dit risico. Na de oogst begin je daarom vrijwel direct met het drogingsproces. Zo verklein je de kans dat schimmels hun kans pakken om jouw oogst te verpesten.

Het eerste wat je doet is de paddo’s op een droog oppervlak te leggen. Dit doe je op een manier dat de paddo’s elkaar niet raken. Dit kan zijn in een bakje of op een dienblad, afhankelijk van de grote van je oogst. Voordat je de paddo’s in het bakje of op het dienblad plaatst leg je hier eerst een dubbele laag keukenpapier onder.

Wat je wilt bereiken is dat de paddo’s volledig droog zijn. Kurkdroog. Hoe meer vocht je eruit kan halen, hoe beter. Zonlicht kan in dit geval helemaal geen kwaad. Daarom kan je beslissen om de paddo’s te plaatsen op de vensterbank. Heb je een kas of serre tot beschikking dan is dit een ideale plek.

Over de paddo’s leg je een zwarte handdoek. Dit omdat zwart warmte aantrekt. Een andere mogelijkheid is het plaatsen op een radiator of bij een andere hittebron. Vervang in elk geval elke dag het keukenpapier op voorzichtige wijze. Dit doe je omdat het vocht in het keukenpapier trekt. Op een gegeven moment worden de paddo’s niet droger meer. Ondanks dat zit er toch nog vocht in je paddo’s.


Paddo's drogen op proffesionele wijze

Om de levensduur van jouw paddo’s te verlengen kan je ze verder drogen op professionele wijze. Hiervoor gebruik je silica gel. Silica gel wordt in professionele omgevingen gebruikt voor soortgelijke redenen. Het is een product dat niet-giftig is en je paddo’s dus niet beschadigt. Daarnaast is silica gel eenvoudig online te bestellen bij diverse webshops. Dat maakt het zeer geschikt om je paddo’s te drogen. Plaats de silica gel in een tupperware bakje. Daaroverheen plaats je een rekje waar je de paddo’s op kan leggen. Dit doe je op een manier zodat de paddo de silica gel niet raken. Als laatste sluit je de tupperware bak op een wijze dat deze volledig afgesloten is van luchttoevoer.

Controleer regelmatig je paddo’s om te zien of ze compleet droog zijn. Het drogen van paddo’s moet namelijk leiden tot een paddo die zo droog is als een cracker. Knapperig en breekbaar zijn op het moment dat je ze buigt. Wanneer je op dit punt aanbeland zijn je paddo’s kurkdroog en dus volledig en goed gedroogd.

Naast silica gel kan je dit resultaat ook bereiken met het gebruik van magnesiumsulfraat. Dit is magnesiumzout van zwavelzuur. Een naam die je bekender in de oren klinkt is bitterzout, epsomzout of Engels zout. Net als bij silica gel plaats je het bitterzout in het tupperware bakje en voorkom je dat het in contact komt met de paddo’s. Dat betekent dus dat je ook hier een rekje plaatst in het tupperware bakje wat de paddo’s scheidt van het bitterzout. Ook hier is het luchtdicht afsluiten van het bakje essentieel.
Alvorens je het bitterzout kan gebruiken moet je het echter wel behandelen.

Wat je gaat doen is het bitterzout bakken in de oven op 250 graden celcius. Dit bakken duurt 2 uur. Door het bitterzout te bakken onttrek je vocht uit het bitterzout. Zoals je wellicht weet neemt zout graag en snel vocht op. Door dit er nu uit te onttrekken is er meer ruimte om weer vocht op te nemen en die vocht gaat dit bitterzout trekken uit jouw paddo oogst. Het kan zijn dat er tijdens het bakken van het bitterzout klonten zijn ontstaan. Wrijf deze kapot en plaats direct daarna het bitterzout in het tupperware bakje. Hoe sneller het bitterzout uit de oven in het tupperware bakje terecht komt, hoe beter.

Het bewaren van je paddo’s is een laatste aandachtspuntje. Om ze langdurig goed te houden plaats je de gedroogde paddo’s op een donkere, koele en droge plek. Dit doe je in een vacuüm verpakte verpakkingen. Het vacuüm verpakken van je paddo’s is tegenwoordig vrij eenvoudig.