Ben je 18 jaar of ouder?

U moet minstens 18 jaar oud zijn om deze website te betreden.
Bevestig alstublieft uw leeftijd.JA, Ik ben 18 jaar of ouder NEE, ik ben nog geen 18 jaar

 Gratis Goodies ✔️ Snelle en discrete verzending! ✔️ Gratis verzending vanaf €35,- ✔️ Support Ma-Vrij 10:00 - 16:00

Gratis verzending vanaf €35,-
Voor 16:00 besteld, Morgen geleverd

Glas

Wil een goed waterpijp van glas? Een van hoge kwaliteit voor de beste bong rookervaring voor het roken van wiet of hasj dan heb je in de juiste webshop gekozen. Bij ons koop je bongs van glas eenvoudig online.

 

Bong van glas online kopen

Een bong kopen doe je eenvoudig in onze online headshop. Wij hebben verschillende soorten bongs gemaakt van glas die je direct kan bestellen. Zodra je een waterpijp koopt dan verpakken wij de glazen bong op juiste wijze zodat deze goed beschermd is tijdens het vervoer. Jij ontvangt de bong die jij koopt snel en discreet op het door jou opgegeven adres. Zo kan je snel kruiden, wiet of hasj roken met jouw nieuwe glazen waterpijp.

Waarom een waterpijp van glas kopen?

Een bong koop je voor een feestje en voor het roken van wiet of hasj. Althans daar is de waterpijp het geschiktst voor. Natuurlijk kan je ook een joint draaien om wiet tot je te nemen maar met een bong kan je pure wiet roken en heb je bijvoorbeeld geen tabak, grinder of lange vloei meer. Daarnaast is de ervaring totaal anders. Zo kan je met glazen bong binnen enkele keren inhaleren al zo stoned als een garnaal zijn. Daarbij is het roken van wiet met een waterpijp minder scherp.

vrouw rookt een bong

Koop een glazen waterpijp als je voor kwaliteit gaat

Wanneer je de beste rookervaring van wiet of hasj wilt krijgen dan kies je voor een glazen waterpijp. Deze waterpijpen zijn speciaal gemaakt voor het roken van wiet. De bong van acryl is makkelijker in gebruik en goedkoper maar een glazen bong is kwalitatief veel beter. De rook is soepeler, zachter en minder scherp. Dit maakt de glazen waterpijp een populair product onder verfijnde blowers.

Hoe rook je wiet in een glazen bong?

Voor het gebruiken van een glazen of keramiek waterpijp moet je een aantal handelingen verrichten. Het gebruik en prepareren van een bong is super eenvoudig. Dit zijn de 5-stappen die je moet doorlopen voor het roken van wiet in een glazen bong.

1. Vul je bong met water.

Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Vul je bong met water. Maar tot hoever vul je de waterpijp met water? De waterpijp zelf bevat vaak aan de onderkant een bolle vorm wat bedoeld is voor het water. In deze ruimte steekt de down-pipe. De down-pipe is een verlengstuk van de bolw (kop). In de bowl plaats je een screen en de wiet. De rook die ontstaat, na het nemen en verbranden van de wiet, trekt door deze down-pipe zo het water door. Je vult de bong dus met water totdat de down-pipe 1 tot 3 cm onderwater staat. Hoe meer water hoe meer de rook wordt afgekoeld.

2. Vul de kop (bowl) van de bong met wiet of hasj.

De kop of de bowl van de bong is waar je de wiet in plaatst en verbrandt. Voordat je de wiet plaatst zal je eerst in de bowl een screen (metalen filter) moeten leggen. Dit voorkomt dat de down-pipe helemaal vol loopt met wiet. Dit wil je niet want dit gaat de werking tegen van de waterpijp. Je wilt een verstopte bong dus voorkomen. Nadat je de filter / screen hebt geplaatst grind of verkruimel je de cannabis grof voordat je deze in de bowl van de waterpijp stopt. 

3. Plaats je mond aan de bong en houdt een aansteker bij de hand.

Wanneer je je mond aan de bong plaatst moet je ervoor zorgen dat deze de opening van de bong volledig afsluit. Je lippen dienen dan ook aan de binnenkant van de bong te zitten. Hoe breder de opening van de glazen waterpijp is hoe makkelijker dit gaat uiteraard.

4. Zet je vinger op de kick-hole.

Wat is een kick-hole. De kick-hole of carbe-hole is een extra gat, vaak in de hals van de bong, die helpt bij het inhaleren en trekken van de rook tijdens het verbranden van de wiet. Plaats altijd één vinger op dit gat voordat je begint met het aansteken van de cannabis. Wanneer je aan de opening van de buis met je mond zuigt dan wil je dat de lucht en rook door het water in de buis terecht komt. De kickhole zou dit voorkomen omdat deze boven het water zit en zou dus valse lucht aan zal zuigen. Plaats daarom jouw vinger op de kickhole bij het aanzuigen en het gebruik van de waterpijp.

5. Steek de wiet aan en zuig aan de bong.

Als goed heb je de bong nu helemaal klaar voor gebruik. Je hebt zoals je zelf ziet geen andere rookaccessoires nodig. De waterpijp is gevuld met water, je hebt een screen en de verkruimelde cannabis in de bowl geplaatst, de aansteker ligt klaar en je hebt je vinger op de kick-hole. Nu plaats je de mond in het mondstuk van de waterpijp. Je steekt de cannabis aan en trekt door te zuigen aan het mondstuk de rook door de down-pipe zo het water door. Op het moment dat je hebt geïnhaleerd haal je de vinger van de kick-hole af zodat je de resterende rook in de waterpijp kan inhaleren. Ga liggen en ontspan van de effecten die cannabis met zich meebrengt.

cannabis voor in de bong

Tot hoever vul je een glazen bong met water?

De bong dient gevuld te worden met water. Doe er niet teveel water in anders heb je kans dat door het borrelen het water omhoog spat en tegen de wiet aankomt. Vul de bong wel zover dat de down-pipe onder water staat aan de onderkant van het buisje. 

Hoe vul ik de bongkop of bowl met wiet?

Op de bongkop of de zogeheten bowl plaats je de wiet. Om te voorkomen dat de wiet er doorheen valt gebruik je hiervoor een pipe screen. Dit metalen gaasje voorkomt dat je wiet er doorheen kan vallen. Haal je wiet uit je opbergdoosje of gripzakje en zorg ervoor dat je deze goed verkruimeld. Dit kan je het beste doen met een grinder. Zo krijg je de beste rookervaring. Je gebruikt voor de eerste keer ongeveer de helft van de grote van de bowl om wiet op te plaatsen. Druk dit overigens niet te hard aan. Er moet nog wel lucht doorheen kunnen.

percolator bong

Hoe steek je de waterpijp aan?

Men gebruikt vaak een bong om cannabis mee te roken. Cannabis kan ook gegeten worden alleen gaat de voorkeur vaak uit naar het roken hiervan. Met een aansteker kan je de rookwaar aansteken. Op datzelfde moment zuig je aan de glazen bong. Hierdoor trekt de rook door het water de bong in. Zodra je ziet dat de rook goed door het water trekt en in de waterpijp terecht komt stop je met het gebruik van de aansteker. Wel blijf je zuigen aan de waterpijp tot deze vol met rook zit. Wanneer de waterpijp goed vol met rook zit inhaleer je de rook, even vasthouden voor het uitblazen voor het ultieme resultaat.

Zin om een glazen waterpijp te gebruiken om wiet te roken?

Ook zo’n zin om wiet te roken met een glazen waterpijp? Bestel dan nu snel jouw glazen waterpijp online. Wij zorgen ervoor dat jij jouw glazen bong snel in huis hebt en kan beginnen met het genieten van wiet roken via een waterpijp.